Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

26/4/11

Υποτέλεια στον Περιφερειάρχη. Δημοτικοί σύμβουλοι χάρισαν μετοχές της Αναπτυξιακής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Χωρίς κανένα «αντάλλαγμα» για τον δήμο τους και χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος για την λειτουργία της περιφέρειας, τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους Μυκηνών μαζί με άλλους συναδέλφους τους, χάρισαν μετοχές της αναπτυξιακής Αργολίδας στην Περιφέρεια η οποία πλέον κατέχει την πλειοψηφία.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε στο Δημοτικό συμβούλιο Άργους, ο Αντιδήμαρχος Δ. Κρίγκος τονίζοντας ότι το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΤΕΔΚ απεμπόλησε ιδιοκτησιακό στοιχείο της επιχείρησης. Μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την παραχώρηση ήταν και οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους-Μυκηνών και πρώην δήμαρχοι κ. Χασάπης, Σκούφης και Πλατής. Μάλιστα ο κ. Κρίγκος προχώρησε και πιο πέρα καταγγέλλοντας πως «κάποιοι παρανόμως συνεχίζουν να είναι μέλη της ΤΕΔΚ, όπως ο Κουτσούκος της Επιδαύρου».

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο πρώην δήμαρχος Λέρνας κ. Χασάπης υποστήριξε ότι στο ΔΣ είναι όλοι εκλεγμένοι «από τις προηγούμενες εκλογές. Το ΔΣ λειτουργεί και είναι νόμιμο μέχρι να εκλεγούν τα νέα όργανα». Τόνισε μάλιστα πως ακόμα «δεν έχει εκδοθεί προεδρικό διάταγμα και δεν έχουν οριστεί εκλογές. Και οι 8 ψηφίσαμε υπέρ της παραχώρησης» και όλα αυτά για να πάρει εμπρός το πρόγραμμα Πελοπόννησος.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης προσέφυγαν στο μονομελές Ναυπλίου, οι δήμαρχοι Ναυπλίου, Επιδαύρου και Άργους, καθώς και ο κ. Τσιλογιάννης επιδιώκοντας την ανάκληση της απόφασης.

Επόμενο ήταν μετά την αποκάλυψη Κρίγκου, η αντιπολίτευση να δεχτεί τα πυρά της συμπολίτευσης και οι αντεγκλήσεις έδιναν την εικόνα χάβρας παρά δημοτικού συμβουλίου.

Βεβαίως κανείς δόλος, δεν θα μπορούσε να καταλογιστεί στους συμμετέχοντες της απόφασης, αφού το συνολικό τίμημα των 500 μετοχών ανέρχεται μόλις στα 2500 Ευρώ. Αυτό το διασαφήνισε τόσο ο κ. Χασάπης δηλώνοντας ότι «από την πλευρά μου δεν υπάρχει κανένας δόλος», όσο και ο κ. Πλατής διευκρινίζοντας ότι «το κάναμε για να ξεκινήσει το Πελοπόννησος».

Την νομιμότητα της ΤΕΔΚ υπερασπίστηκε και ο επικεφαλής της μείζονος πλειοψηφίας κ. Σ. Κωτσοβός λέγοντας πως «η νομιμότητα της ΤΕΔΚ είναι δεδομένη», το άλλο μέρος θα το κρίνει το δικαστήριο.



«Το έγκλημα»

Στην συζήτηση παρενέβη και ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δ. Καμπόσος χαρακτηρίζοντας την παραχώρηση των μετοχών ως έγκλημα: «Θα περιμέναμε να ζητήσουν (σ.σ. οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι του Άργους) συγνώμη για το έγκλημα. Τελευταίος δημοτικός σύμβουλος είστε κ. Πλατή και δεν μπορείτε να υποθηκεύετε το μέλλον της ΤΕΔΚ. Αντί να είμαστε ισότιμοι ομιλητές (σ.σ. με την περιφέρεια), γινόμαστε ζήτουλες. Γιατί δεν μας ενημερώσατε νωρίτερα; Τα έχετε υπογράψει από τις αρχές Μαρτίου και αποφασίσει από τον Φεβρουάριο».

Η τοποθέτηση του κ. Καμπόσου καθώς και οι αναφορές ορισμένων συμβούλων της πλειοψηφίας στο ρόλο της αντιπολίτευσης σ` αυτή την υπόθεση προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κ. Αναγνώστου ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή παρέμενε αμέτοχος στην συζήτηση: «Δεν βλέπουμε την ΤΕΔΚ παραταξιακά, ούτε συνεδριάζουμε πριν απ` αυτήν. Η ΤΕΔΚ πήρε μια πολιτική απόφαση και θα κριθεί γ` αυτό. Ας μην ανοίξουμε όμως κανένα χάσμα με την Περιφέρεια γιατί όλα περνούν απ` αυτήν».

Η τοποθέτηση του κ. Αναγνώστου διακόπηκε από κραυγές αποδοκιμασίας των συμβούλων της πλειοψηφίας, πράγμα που ανάγκασε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης να αποταθεί προς το δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας κ. Νότη λέγοντάς του «εδώ είναι δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι στάνη», και κάλεσε τον πρόεδρο του δημοτικό συμβουλίου να επιβάλει τον απαιτούμενο σεβασμό στα μέλη του ΔΣ, όταν τοποθετείται ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, πράγμα που ούτως ή άλλως ο κ. Μαλτέζος προσπάθησε πολλές φορές να επιβάλει και να επαναφέρει στην τάξη τους «ατακτούλιδες» συμβούλους.

Τέλος το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε πλειοψηφικά να ζητήσει από την ΤΕΔΚ να ανακαλέσει την απόφασή της. Η παράταξη του κ. Αναγνώστου επέλεξε την «αποχή», ενώ υπέρ του «λευκού» τάχτηκαν οι κ. Κωτσοβός και Πλατής.

Τα ασφαλιστικά μέτρα, πέτυχαν προς το παρόν να αποτρέψουν την μεταβίβαση των μετόχων της ΤΕΔΚ, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία με την απόφαση των 8 συμβούλων θα αποκτούσε το 51% από το 50% που κατέχει σήμερα με κίνδυνο να παίρνονται αποφάσεις ερήμην των δήμων.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ