Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/4/11

Μάστιγα το παρεμπόριο στο Ναύπλιο

Σε κάθε γωνιά της πόλης, μικροπωλητές διαφόρων εθνικοτήτων, είχαν απλώσει την πραμάτεια τους τις ημέρες του Πάσχα. Το Ναύπλιο είχε γίνει ένα απέραντο ..παζάρι. Ιδιαίτερα η Πλατεία Συντάγματος θύμιζε Μοναστηράκι προηγούμενων εποχών. Η αστυνόμευση απουσίαζε.


Το πρόβλημα που δημιουργείται βέβαια δεν είναι μόνο αισθητικό, αλλά και ανταγωνιστικό των εμπόρων της πόλης – όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ίδιοι. Πρόσφατη είναι η επιστολή του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου Παναγιώτη Αργυρόπουλου, ο οποίος ζητούσε από τον δήμαρχο Ναυπλίου να λάβει μέτρα κατά του παραεμπορίου. Φαίνεται όμως εκ του αποτελέσματος ότι δεν επετεύχθη ο στόχος.

Έγραφε στην ανοιχτή επιστολή του προς τον δήμαρχο, ο κος Αργυρόπουλος: «Σε μία εποχή δύσκολη, λόγω της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Χώρα μας και η οποία έχει επηρεάσει σε πρωτόγνωρο βαθμό τα οικονομικά των μισθωτών, των συνταξιούχων, του αγροτικού κόσμου, καθώς και του εμπορικού κόσμου και κατ' επέκταση όλων των αυτοαπασχολουμένων της Πόλης μας, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες κατάληψης δημοτικών χώρων από δεκάδες παράνομους μικροπωλητές ιδιαίτερα αλλοδαπών, οι οποίοι στήνουν την πραμάτεια τους όπου θέλουν, όποτε θέλουν και χωρίς να υπάρχει καμία παρέμβαση από τα μικτά συνεργεία ελέγχων όπως το άρθρο 7, του Ν.2323/95, οι Ν.3377/05, άρθρο 11, παρ. 1 του Ν. 3557/07 και οι Υ.Α Κ-1/188/06 και η Υ.Α Κ-1/1178/010 αναφέρουν, παρά μόνο από την Δημοτική Αστυνομία, όπου πολλές φορές τα όργανα αυτής δέχονται επιθέσεις φραστικές αλλά ακόμα και προπηλακισμούς από θρασείς παράνομους μικροπωλητές/τριες.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω σας καλούμε να στηρίξετε τόσο την τοπική αγορά, όσο και τους εκατοντάδες μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι καθημερινά προσπαθούν να σταθούν αξιοπρεπώς και να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο με δεδομένη την καταναλωτική δυσπραγία των καταναλωτών της Περιοχής μας, καταβάλλοντος υπερπροσπάθειες να αποφύγουν τα λουκέτα που μπαίνουν καθημερινά σε δεκάδες επιχειρήσεις της Πόλης μας.

Κύριε Δήμαρχε

Εάν δεν θέλετε να είστε Δήμαρχος, μίας Πόλης «φάντασμα», με δεκάδες επιχειρήσεις κλειστές, ακόμα και σε κεντρικούς δρόμους όπως στην Άργους, στην Πλαπούτα, στην Αμαλίας, στην 25η Μαρτίου, στην Ασκληπιού, κ.λπ, σας καλούμε να πάρουμε εδώ και τώρα αποφάσεις για μία διαφορετική πορεία ανάπτυξης της Πόλης μας, η οποία θα προέλθει μέσα από υγιείς επιχειρήσεις που θα δώσουν ζωή και φως, άπλετο φως τόσο στα κεντρικά της σημεία, όσο και στις συνοικίες της, οι οποίες είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της και όχι μέσα από το «παραεμπόριο», το οποίο κάποιοι προσπαθούν να επιβάλλουν μέσω παράνομων, ιδιαίτερα αλλοδαπών μικροπωλητών οι οποίοι έχουν καταλάβει κεντρικά σημεία της και με «εμποροπανήγυρη», η οποία έχει ξεφύγει από κάθε νομιμότητα, με τον αριθμό των πάγκων να έχει ξεπεράσει κατά πολύ τον αριθμό τα καταστήματα της Πόλης μας (250 καταστήματα, 400 - 450 πάγκοι) με μία άναρχη τοποθέτηση αυτών επί του οδοστρώματος και όχι επάνω στα πεζοδρόμια όπως ο Δημοτικός κώδικας και Καλλικρατικός Νόμος αναφέρουν, με τελικό αποτέλεσμα την αφαίμαξη και μεταφορά χρημάτων σε άλλες περιοχές, σε βάρος της τοπικής αγοράς και της ευρύτερης περιοχής μας, καθώς και τον αποκλεισμό επί διήμερο του ιστορικού μας κάστρου από χιλιάδες επισκέπτες μας. Αναμένουμε δική σας πρόσκληση ώστε όλοι μαζί να πάρουμε αποφάσεις για ένα καλύτερο αύριο της τοπικής αγοράς και της Πόλης μας. Για μία αναπτυξιακή πορεία που θα δώσει προοπτικές για το αύριο όλων όσων ζούμε και αγαπάμε αυτή την Πόλη. Μία Πόλη που θα παραμείνει και πρέπει να παραμείνει καθαρή, ζωντανή και με προοπτικές ανάπτυξης και προόδου».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ