Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

21/5/11

Πρώτοι σε παρουσίαση αλλά με πρόβλημα στην αναγνωρισιμότητα του Άργους


Εφαλτήριο για την προβολή του Δήμου Άργους- Μυκηνών φαίνεται πως αποτέλεσε η πετυχημένη παρουσίαση του Δήμου στην Τεχνόπολη της Αθήνας και η διάκριση που κέρδισε ο Δήμος.
Το πρώτο Βραβείο καλύτερης παρουσίας έλαβε ο Δήμος  Άργους  Μυκηνών για την επιτυχημένη συμμετοχή του στη 2η Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας 2nd Agro Quality Festival που πραγματοποιήθηκε από 13-15 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας, ο νέος Δήμος Άργους Μυκηνών συμμετείχε στην Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας  2nd Agro Quality Festival με στόχο να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα αλλά και την ιστορικότητα και τον πολιτισμό του. Επιβράβευση της προσπάθειάς αποτέλεσε η βράβευση από τους διοργανωτές της έκθεσης του περιπτέρου του Δήμου Άργους Μυκηνών με το βραβείο «Καλύτερη Παρουσία από το σύνολο των εκθετών», για την ολοκληρωμένη, λειτουργική και αισθητικά άψογη οργάνωσή του.
Το σωστά αισθητικά διαμορφωμένο περίπτερο κατά την ημέρα των εγκαινίων επισκέφθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Σκανδαλίδης, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Μιλένα Αποστολάκη, ο Δήμαρχος Φενεού κ. Σπύρος Σταματόπουλος και άλλοι.
Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών  Δημήτρης Καμπόσος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Νίκο Γκαβούνο και το Γενικό Γραμματέα κ. Πάνο Σκλιάμη.
Το 1ο Βραβείο καλύτερης αισθητικής παρουσίας περιπτέρου απονεμήθηκε στο καινούργιο περίπτερο του Δήμου μετά από δύσκολη αναμέτρηση μεταξύ πολλών αξιόλογων συμμετοχών από ολόκληρη την Ελλάδα.
Αναφερόμενος σε αυτή την σημαντική διάκριση, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Νίκος Γκαβούνος τόνισε ότι η προσπάθεια της νέας δημοτικής αρχής έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς καθώς η συνεχής προβολή του νέου Δήμου με δράσεις για όλο το 2011 θα βοηθήσει στην βελτίωση της επισκεψιμότητας και την αύξηση των θέσεων εργασίας, παρόλη τη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας στον οικονομικό τομέα. Πρόσθεσε μάλιστα πως «είναι αναγκαία η συμμετοχή σε διάφορες εκθέσεις, γιατί διαπιστώθηκε έλλειμμα αναγνωρισιμότητας του Δήμου».
Σε ότι αφορά την έκθεση, ο αρχαιότερος  συνεχώς κατοικούμενος Δήμος της Ευρώπης, επέδειξε πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας.
Η έκθεση είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και ξεπέρασε τους 15.000 επισκέπτες ενώ συμμετείχαν Δήμοι, Περιφέρειες και παραγωγοί από ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι δύο ιστοτόποι που αναπτύχθηκαν για το σκοπό αυτό newargos.gr και
argos-tourism.gr φιλοδοξούν να ενώσουν όλη την σύγχρονη δραστηριότητα των ανθρώπων που αναπτύσσουν κοινωνική δράση σε μία ενιαία πλατφόρμα, ενώ παράλληλα ο Δήμος παρέχει την υποδομή και την τεχνική υποστήριξη για να χρησιμοποιηθούν νέες τεχνολογίες προβολής των τοπικών προϊόντων. Ο νέος Δήμος Άργους – Μυκηνών κάνει πράξη την ηλεκτρονική διακυβέρνηση (e-citizen). Στο εγχείρημα αυτό συντονίζονται δράσεις και ημερολόγιο εκδηλώσεων προκειμένου τοπικοί χρήστες αλλά και δυνητικοί επισκέπτες να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για το τι συμβαίνει σε ολόκληρο το Δήμο.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ