Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

20/5/11

Περικοπές και κακοπληρωτές στο επίκεντρο. Σφιχτός ο προϋπολογισμός στο Ναύπλιο λόγω οικονομικής κρίσης

Αναγκαστικά μέτρα για οφειλές στον δήμο, βεβαιώσεις μικροοφειλετών στις Εφορίες, διακοπή νερού σε κακοπληρωτές της ΔΕΥΑΝ, κλείσιμο του Μουσικού Φεστιβάλ, είναι μόλις μερικά από τα μέτρα που παίρνει ο δήμος Ναυπλίου για το τρέχον έτος 2011, ώστε να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.
Το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας επιφύλασσε εκπλήξεις, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Όπως τόνισε πάντως ο δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς το Ναύπλιο είναι από τους πιο υγιείς οικονομικά δήμους σε όλη την Ελλάδα, σε σύγκριση πάντα με τους υπόλοιπους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν την Δευτέρα το σύνολο των οφειλών είναι 7.986.463 ευρώ. οι ανείσπρακτες οφειλές από τέλη παρεπιδημούντων, από ύδρευση, δικαιώματα άρδευσης, λαϊκές αγορές, κοινόχρηστους χώρους, είναι 3,7 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος «είμαστε από τους 140 πλέον υγιείς δήμους στην Ελλάδα. Ακόμα και με τα δάνεια της ΔΕΥΑΝ δεν μπαίνουμε στο κόκκινο (αν και δεν μπορεί να υπολογίζεται αθροιστικά το χρέος της ΔΕΥΑΝ).



Αναγκαστικά μέτρα



Αποφασισμένος να μην «χαριστεί» σε κανέναν οφειλέτη θα είναι ο δήμος Ναυπλίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Τσιόδρας. Ήδη έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα για οφειλές άνω των 3.000 ευρώ, σε 50 περίπου οφειλέτες, ενώ οι οφειλές άνω των 300 ευρώ έχουν βεβαιωθεί στην Εφορία.



Φεστιβάλ



Μετά από πολλά χρόνια το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου θα κλείσει ή θα υποβαθμιστεί. Όπως δήλωσε ο κος Αναγνσωταράς «σκέψη μου είναι να μην γίνει το Μουσικό Φεστιβάλ φέτος ή να γίνει με ένα μικρό ποσό για δύο ημέρες».



Χρέη ύδρευσης



Ο δήμαρχος ανακοίνωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι στις περιοχές που έχουν προσαρτιστεί στον δήμο Ναυπλίου με τον «Καλλικράτη», αναρτήθηκαν προειδοποιητικά έγγραφα σε κεντρικά σημεία ώστε να ενημερωθούν οι οφειλέτες να πληρώσουν σε συγκεκριμένη προθεσμία που τους δίνεται. Όσοι λογαριασμοί δεν πληρωθούν, θα ξεκινήσουν να γίνονται διακοπές νερού, πρώτα σε όσους έχουν μεγάλες οφειλές και κατόπιν σε όσους έχουν μικρότερες, όπως γίνεται άλλωστε και στο Ναύπλιο.



Διαχειριστικός προϋπολογισμός



«Ο προϋπολογισμός είναι για άλλη μια φορά πλασματικός, αφού είναι βέβαιο ότι θα παρουσιάσει στο τέλος του χρόνου έλλειμμα εξαιτίας του γεγονότος ότι μία σειρά από δράσεις που προβλέπονται σε αυτόν, δεν θα έχουν υλοποιηθεί», δήλωσε ο Χρήστος Γραμματικόπουλος.

Επισήμανε ακόμα ότι δεν έχει γίνει ουσιαστική προσπάθεια εκ μέρους της δημοτικής αρχής περιστολής των δαπανών αναφέροντας: α) αμοιβές νομικών 70.000 €, β) έξοδα κίνησης τοπικών συμβούλων, 90.000 €, γ) αμοιβή τεχνικού συμβούλου για το επιχειρησιακό  πρόγραμμα, 100.000 €, δ) διαδικτυακή πύλη, 24.600 €, ε) τηλεφωνικά έξοδα, 75.000 €, στ) γραφική ύλη, 45.000 €, ζ) ταχυμεταφορές – ταχυπληρωμές, 40.000€, η) προμήθεια ειδών σήμανσης οδοποιίας - σημάτων, 100.000 €.

Ανάλογες επισημάνσεις έκανε και ο κσο Γκιόλας.

Ο κος Γραμματικόπουλος δήλωσε ότι «το κυριότερο στοιχείο του προϋπολογισμού είναι ότι είναι διαχειριστικός και «μίζερος». Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Ναύπλιο δεν είναι μία τυχαία πόλη. Πέραν της ιστορίας της και του γεγονότος ότι υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδος, έχει ξεχωριστή θέση όχι μόνο στον Ελληνικό αλλά και στον Ευρωπαϊκό χάρτη».

Από την πλευρά του ο κος Σαλεσιώτης τόνισε ότι κυρίαρχο λόγο παίζουν τα δάνεια και οι ασφαλτοστρώσεις, ενώ λείπει ο μακροπρόθεσμος στόχος για μεγάλα έργα. Τόνισε ότι ο δήμος θα πρέπει να κινηθεί έτσι ώστε να έχει ιδίους πόρους.

Διαχειριστικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό και ο κος Βασιλείου, ενώ ο κος Γκιόλας έκανε επιπλέον την επισήμανση ότι θα έπρεπε να συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση. Επισήμανε δε, ελλείψεις σε πρόβλεψη πρασίνου, αποκατάσταση ιστορικών κτηρίων, ανασύνταξη ρυμοτομικού Τολού, έργα ύδρευσης κλπ.



Ο δήμαρχος



«Η δημοτική αρχή πάντα έχει τα αντανακλαστικά και προγραμματίζει έργα, που επικροτούν οι πολίτες, απάντησε στην αντιπολίτευση ο δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς. Και πρόσθεσε: «στον προγραμματισμό μου είναι να γίνουν έργα στον δήμο, αλλά το 2011 έτσι έπρεπε να γίνει, λόγω κρίσης.

Ο δήμαρχος θεωρεί ότι τα υπερβολικά κονδύλια που αναφέρθηκαν για δαπάνες τηλεφώνων, νομικών κλπ., δεν είναι μεγάλα, και κατέληξε:

«το 2011 θα είναι μια χρονιά που θα βάλει την βάση για ένα δυνατό δήμο, με προοπτικές».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ