Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/5/11

Αντιδρούν οι Καλαματιανοί στην προοπτική δημιουργίας δεύτερου αεςροδρόμιου στην Πελοπόννησο

Ως ευχάριστη έκπληξη ακούστηκε στην Αργολίδα η εξαγγελία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, για μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης, σε αεροδρόμιο για πτήσεις χαμηλού κόστους για εμπορευματικές μεταφορές.
Ο Περιφειάρχης στην διαβούλευση που έγινε στο Ναύπλιο, παρουσία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σύντομα πρόκειται να γίνουν πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Το ζήτημα είναι σε γνώση του υπουργού Μεταφορών Δημήτρη Ρέππα και του υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνου, ο οποίος μίλησε και για μείωση του handle στα αεροδρόμια Τρίπολης και Καλαμάτας.

Την μετατροπή του στρατιωτικού  αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό το ζητούν τουλάχιστον για μια 20ετία οι φορείς της Αργολίδας, θεωρώντας ότι θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.



Αντιδράσεις



Αντιδράσεις ωστόσο, σημειώνονται από την Καλαμάτα. Όπως γράφει η Μεσσηνιακή εφημερίδα «Θάρρος» κοινός παρονομαστής των διαμαρτυριών είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει ο αερολιμένας Καλαμάτας, δεν έχει καμία αξία, κυρίως από οικονομική άποψη, με δεδομένη την ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου, η δημιουργία ενός ακόμη αεροδρομίου σε απόσταση μόλις 90 χιλιομέτρων, ακόμα κι αν υποστηρίζεται ότι θα λειτουργήσει με πτήσεις χαμηλού κόστους για εμπορευματικές μεταφορές. 

Μάλιστα σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών Καλαμάτας», ζητά το θέμα να ενταχθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και να ληφθεί απορριπτική απόφαση επισημαίνοντας:

«Ζητάμε να ενταχθεί στα θέματα της Πέμπτης, στην προσεχή συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβούλιου, η συζήτηση και η  απορριπτική θέση του Σώματος που πρέπει να ληφθεί σε σχέση με τις προτάσεις που διατυπώθηκαν το προηγούμενο τριήμερο, για μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης σε αεροδρόμιο για πτήσεις χαμηλού κόστους.
Αυτό έγινε παρουσία του κ. πρωθυπουργού από τον περιφερειάρχη κ. Τατούλη, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και από τον κ. Αδριανό,  υπεύθυνο περιφερειακής πολιτικής της Ν.Δ. Σε στιγμή που συγχωνεύονται σχολεία, ΤΕΙ, στρατόπεδα, ΕΘΙΑΓΕ για εξοικονόμηση πόρων! Τη στιγμή που το προτεινόμενο αεροδρόμιο είναι μισή ώρα από το αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν πρέπει να τοποθετούμαστε με ανούσιους τοπικισμούς αλλά με βάση το δημόσιο συμφέρον. Για παράδειγμα: Γιατί να ελαττωθούν τα τέλη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού φτιάχνοντας ένα νέο αεροδρόμιο και όχι χρησιμοποιηθεί γι’ αυτό το σκοπό το αεροδρόμιο της Τανάγρας;
Ως “Δίκτυο” είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας στην κατασκευή νέου εμπορικού λιμανιού στην Καλαμάτα, γιατί δεν το προέβλεπε ο εθνικός σχεδιασμός, αλλά και αντικειμενικά γιατί βρίσκεται στο μυχό του Μεσσηνιακού κόλπου, ενώ αντίθετα άλλες περιοχές μπορούν να πλεονεκτούν, π.χ. Κυπαρισσία.
Δεν είμαστε υπέρ της κατασπατάλησης δημοσίων πόρων για να καρπώνεται ψήφους η εναλλαγή των κομμάτων στην κυβέρνηση, με φαύλη ανάπτυξη και να πληρώνουμε με το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων και με απολύσεις εργαζομένων τέτοιου είδους  “παροχές”. Οπωσδήποτε πρέπει η Δημοτική Αρχή να προσανατολιστεί σε μια αγωνιστική τεκμηριωμένη διεκδίκηση στόχων, ως οφείλει σε κρίσιμες στιγμές». 

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ