Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/5/11

Έως το τέλος του μήνα παίρνεται η απόφαση για το μέλλον των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου

Το δημοσίευμα της περασμένης Πέμπτης του «α» φαίνεται ότι αφύπνισε τις διοικήσεις των νοσοκομείων καθώς και τις δημοτικές αρχές που μέχρι πρότινος αρκούντο σε λεονταρισμούς μεταξύ των δύο πόλεων. Η παρουσίαση των θέσεων Λιαρόπουλου ήθελαν το Νοσοκομείο Ναυπλίου να μετατρέπεται σε «χρονίων παθήσεων» και το Νοσοκομείο Άργους να αποτελεί την δευτεροβάθμια περίθαλψη του Νομού, αλλά να διοικείται από την Κόρινθο.
Αντιδράσεις στο Άργος

Το θέμα της δευτεροβάθμιας περίθαλψης εισήλθε την Τρίτη το βράδυ ως έκτακτο θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο Άργους –Μυκηνών προκειμένου να παρθεί απόφαση στο πλαίσιο της διαβούλευσης που λήγει σήμερα.

Σύμφωνα με την δημοτική σύμβουλο της μειοψηφίας κα. Μαρία Χρονοπούλου, η επιστημονική επιτροπή του Νοσοκομείου Άργους συνήλθε την Τρίτη το μεσημέρι και πρότεινε το Νοσοκομείο του Άργους να είναι δευτεροβάθμιας περίθαλψης, αφού πλαισιωθεί με το αναγκαίο προσωπικό και να είναι σε εφημερία 365 μέρες τον χρόνο. Σύμφωνα πάντα με την δημοτική σύμβουλο για το νοσοκομείο του Ναυπλίου η επιστημονική επιτροπή του Άργους προέβλεψε πως θα μπορούσε να μετατραπεί σε ισχυρό κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Τον κίνδυνο υποβάθμισης των παροχών υγείας στον νομό επεσήμανε και ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του δήμου Άργους- Μυκηνών και ορθοπεδικός στο Νοσοκομείο Άργους κ. Κατσένης, υπογραμμίζοντας πως γίνεται προσπάθεια υποβάθμισης του Νοσοκομείου Άργους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «α» μέχρι σήμερα το πρωί αναμένεται να εκδοθεί και η θέση του διοικητού του Νοσοκομείου Άργους που με ορισμένες νεότερες επισημάνσεις σε μεγάλο μέρος θα συμπλέει με την απόφαση της επιστημονικής επιτροπής. Ήδη εκπονείται μικρή οικονομοτεχνική μελέτη αυτόνομης βιωσιμότητας του Νοσοκομείου Άργους και η διοικητική και λειτουργική συνένωσή του με το Νοσοκομείο Ναυπλίου. Καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως η συνένωση του νοσοκομείου Άργους με αυτό της Κορίνθου μόνο προβλήματα θα μπορούσε να συνεισφέρει αφού και τα δύο νοσοκομεία προορίζονται για δευτεροβάθμια περίθαλψη. Αντιθέτως μάλιστα οι του Άργους υποστηρίζουν πως θα ήταν πολύ πιο ουσιαστικό να ενισχυθεί κι άλλο με ειδικότητες και κλινικές το Νοσοκομείο Άργους ώστε να εφημερεύει διαρκώς και το Νοσοκομείο του Ναυπλίου να μετατραπεί σε κέντρο πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπου θα στεγαστούν και τα ιατρεία και του ΙΚΑ, Μάλιστα φέρεται να προτείνεται να συγκεντρωθούν και οι γιατροί από τα περιφερειακά κέντρα υγείας στο Ναύπλιο, εκτός του Κέντρου Υγείας του Κρανιδίου το οποίο χρειάζεται να «αναβαθμιστεί». Σύμφωνα με τις ίδιες της πηγές, θα προταθεί η σύνδεση του Νοσοκομείου Άργους με ένα τριτοβάθμιας περίθαλψης απ` την περιοχή της πρωτεύουσας ή από την Τρίπολη αν το νοσοκομείο της μετατραπεί σε πανεπιστημιακό, πράγμα που θα εξυπηρετούσε αφάνταστα τους ασθενείς του νομού.

Αντιδράσεις Ναυπλίου

Στην δημιουργία ενός ενιαίου νοσοκομείου αποβλέπουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ναυπλίου. Σε ψήφισμα που υπογράφει η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ιωάννα Αθανασούλια και ο γραμματέας Γρηγόρης Τρίκας, επισημαίνεται:

«Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ναυπλίου εκφράζει την έντονη αντίθεση του στα προτεινόμενα από την επιτροπή Λιαρόπουλου για την Αργολίδα.

είμαστε πεπεισμένοι ότι στην προσπάθεια τους να περικόψουν κονδύλια λειτουργούν χωρίς σχεδιασμό και χωρίς να νοιάζονται για τις παροχές υγείας στο νομό μας.

η πρότασή τους να γίνει το νοσοκομείο μας  ‘χρονίων νοσημάτων’ στην ουσία ‘γηροκομείο’, όχι μόνο αποδυναμώνει την υγεία στην Αργολίδα αλλά ταυτόχρονα υποχρεώνει το νοσοκομείο Άργους, με τις συγκεκριμένες δυνατότητες, σαν μοναδικό νοσοκομείο του νομού, να αντεπεξέλθει ολοκληρωτικά στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στο νομό».

Από την πλευρά της ανακοίνωση εξέδωσε και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, με ανακοίνωσή της απαντά σε όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι σχετικά με την συνεργασία των Διοικήσεων των Νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η σημερινή Διοίκηση του Νοσοκομείου Ναυπλίου δεν γνωρίζει και δεν ευθύνεται, για πρακτικές και αντιλήψεις, παλαιότερων Διοικήσεων, των δυο Νοσοκομείων της Αργολίδας.

Έκανε γνωστή τη θέση της από την αρχή, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι ζητούμενο και στόχος της, ήταν και είναι, η ποιοτικότερη και πληρέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό και όχι στα περιορισμένα τοπικά όρια του ενός ή του άλλου Νοσοκομείου.

Με αυτή τη θεώρηση, έχει κάνει ό,τι είναι θεσμικά και πρακτικά δυνατό, για να πετύχει τη συμπληρωματική λειτουργία των δύο Νοσοκομείων. Ποτέ δεν αρνήθηκε βοήθεια ή κάλυψη. Όσα προβλήματα συνεργασίας δεν επιλύθηκαν, και πράγματι υπάρχουν αρκετά, δεν επιλύθηκαν, όχι με ευθύνη της Διοίκησης, αλλά κυρίως γιατί το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των δύο Ν.Π.Δ.Δ. δεν δίνει τις δυνατότητες εφαρμογής των εφικτών λύσεων, για την επιστημονική αλληλοκάλυψη των δύο Νοσοκομείων, που είναι και το βασικό ζητούμενο.

Σε όσα επίπεδα, είχαμε τη βοήθεια και τη συναίνεση των εργαζομένων των δύο Νοσοκομείων, υπήρξαν λύσεις. Επιστημονικά, το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, ήταν πάντοτε παρόν στην αντιμετώπιση των ελλείψεων και των προβλημάτων του Γενικού Νοσοκομείου Άργους. Ο ανταγωνισμός και η αντιπαλότητα, δεν διακρίνει τη σημερινή διοίκηση, το δε πνεύμα συνεργασίας που έχει, διαπερνά και τους εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου».

Ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ κ. Ανδριανός με γραπτή δήλωσή του τονίζει ότι η Αργολίδα δεν μπορεί να υποστεί την περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και το να μην παρέχονται νοσοκομειακές υπηρεσίες με καθημερινή εφημερία ολόκληρο το χρόνο στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αργολίδας. «Σε κάθε περίπτωση, η Αργολίδα δεν μπορεί να υποστεί περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Δεν μπορεί να μην παρέχονται νοσοκομειακές υπηρεσίες με καθημερινή εφημερία ολόκληρο το χρόνο στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αργολίδας».

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ,
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΜΕ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΧΟΛΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ.ΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΔΩΣΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΟΦΕΙΛΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΤΡΑΒΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΘΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜ.ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 2010 ΚΙ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 2009 ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΕΙΧΕ ΑΡΙΣΤΟΥΣ ΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΠΕΙ ΣΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΔΙΟΤΙ ΤΟ 2009 ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ