Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

25/6/11

Ευκαιρίες για επενδύσεις στην Αργολίδα

Το σύνολο σχεδόν του Αθηναϊκού τύπου ασχολήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με ευκαιρίες για επενδύσεις που υπάρχουν στην Αργολίδα. Ανάλογη άποψη έχουν σχηματίσει και έμπειροι μεσίτες της περιοχής.
Όπως τονίζει ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου “Argolida Real Estate” Κυριάκος Δεσσύλας, η πραγματικότητα που επικρατεί στην αγορά ακινήτων στην Αργολίδα διαφέρει.  Όπως τονίζει ο κος Δεσσύλας είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου, η κατάσταση που επικρατεί στον Νομό Αργολίδας, και συγκεκριμένα στο Ναύπλιο και στις γύρω περιοχές, όπου εκεί οι αγοραστές αναζητούν κυρίως εξοχικές κατοικίες. Ο κος Δεσσύλας τονίζει ότι οι τιμές είναι σταθερές, γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά.

Το 2010 παρατηρήθηκε μείωση στις αγοραπωλησίες στο Ναύπλιο, διότι οι κατασκευαστές κράτησαν άμυνα και δεν οικοδομήθηκαν πολλές νέες εξοχικές κατοικίες, οπότε η ζήτηση ήταν μεγάλη αλλά η προσφορά μικρή. Οι κατοικίες που ζητούνται στο Ναύπλιο, προσθέτει, είναι κυρίως της τάξεως ως 120.000 ευρώ και αφορούν διαμερίσματα 60-65 τ.μ., αλλά υπάρχει ένα κενό στα παραθεριστικά ακίνητα ύψους 120.000-190.000 ευρώ.

Το 2011 η αγορά της εξοχικής κατοικίας στο Ναύπλιο και στις γύρω περιοχές αναμένεται να κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, καταλήγει ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου, με δήλωσή του στα «Νέα».

Αλλά και ο ιδιοκτήτης του μεσιτικού γραφείου «Δύναμη Χωρίς Σύνορα» Ερρίκος Ανδριανόπουλος, με δηλώσεις του στον «Αναγνώστη» επισημαίνει: «Ειδικά στο Ναύπλιο και περιμετρικά της πόλης μέχρι την Παλιά Επίδαυρο υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για αξιόλογα ακίνητα, μπαγκαλόους, αλλά και για ξενοδοχειακές μονάδες, αρκεί να βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα. Ενδιαφέρον υπάρχει και από Έλληνες και από ξένους επενδυτές.

Σχετικά με το ενδιαφέρον που υπάρχει για την εξοχική κατοικία, ο κος Ανδριανόπουλος τονίζει ότι αναζητούν ακίνητα περισσότερο Άγγλοι και Ολλανδοί συνταξιούχοι, αλλά και περιορισμένος αριθμός Ελλήνων.

Σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», η τουριστική κατοικία και ο κλάδος των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων (logistics) εμφανίζουν τις θετικότερες προοπτικές στην ελληνική αγορά ακινήτων, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Colliers International, οι δύο αυτοί τομείς συγκεντρώνουν το υψηλότερο επενδυτικό ενδιαφέρον, τη στιγμή που οι κλάδοι της κατοικίας και των γραφείων έχουν πλέον ρόλο «κομπάρσου». Οπως επισημαίνει η Colliers, περιοχές όπως η Μεσσηνία και η Αργολίδα στην Πελοπόννησο, αποτελούν αποδείξεις ορθής τουριστικής ανάπτυξης και δύνανται να μετατραπούν σε ποιοτικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς πολυτελείας.

Στις εν λόγω περιοχές έχουν προωθηθεί και υλοποιήθηκαν σχετικές επενδύσεις. Στο στάδιο της κατασκευής βρίσκονται συγκροτήματα κατοικιών, γκολφ και ξενοδοχείων στο Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη, που αναπτύσσονται από την Dolphin Capital Investors.

Άλλωστε και σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα της «Ημερησίας» οι ξένοι επενδυτές δεν έχουν «ξεγράψει» την ελληνική αγορά ακινήτων, αντιθέτως συνεχίζουν να βλέπουν επενδυτικές ευκαιρίες. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποίησε η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Colliers International.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ