Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

27/11/11

Δικαστικοί κλητήρες επέδωσαν τα πρώτα 48 κατασχετήρια για χρέη στο δήμο Ναυπλίου

Το δισθεόρατο -για τα τοπικά δεδομένα- ποσό των 3.765.000 € οφείλουν δημότες και επιχειρηματίες του Ναυπλίου, στον δήμο. Από το ποσό αυτό μέχρι σήμερα έχουν εισπραχθεί μόνο 405.000 €, δηλαδή μόλις το 11%, όσων οφείλονται.
Η συνολική οφειλή αφορά τον καινούργιο δήμο και η υστέρηση εσόδων είναι πλέον τεράστια.

Ήδη έχουν σταλεί στις εφορίες σημειώματα για 1.113 οφειλέτες του Δήμου και κατόπιν αυτού αδυνατούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα.

Επίσης έχει ξεκινήσει η διαδικασία για κατασχέσεις σε μεγαλοοφειλέτες. Έχουν επιδοθεί με δικαστικούς κλητήρες μέχρι σήμερα 48 κατασχετήρια.

Αγωνιώδη έκκληση να πληρώσουν τις οφειλές τους έκανε χθες με συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωσταράς:

«Διαπιστώνεται μια τεράστια υστέρηση εσόδων, διότι πολλοί Δημότες και επιχειρηματίες λόγω της σοβαρής οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς τον Δήμο μας.

Βρισκόμαστε λοιπόν μπροστά σε ένα διαφαινόμενο  αδιέξοδο. Το Ελληνικό Κράτος έχει μειώσει δραστικά τα χρήματα που όφειλε να δώσει στο Δήμο μας.

Οι δημότες λόγω της οικονομικής κρίσης δεν αποδίδουν στο Δήμο τα οφειλόμενα.

Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την λειτουργία του Δήμου και να προγραμματίσουμε και εκτελέσουμε έργα προς όφελος των Δημοτών».

Και προσθέτει ο δήμαρχος: «Απευθύνω λοιπόν έκκληση προς όλους τους Δημότες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς το Δήμο μας. Γνωρίζω πολύ καλά και κατανοώ ότι όλοι λίγο – πολύ έχουν υποστεί σοβαρή μείωση των αποδοχών και των εισοδημάτων τους. Επίσης όμως είναι άδικο αυτοί που πληρώνουν να μην απολαμβάνουν τις παροχές που πρέπει, εξαιτίας αυτών που είναι κακοπληρωτές.

Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο Δήμος μας, αλλά και κανένας άλλος Δήμος στην Ελλάδα δεν μπορεί να υπηρετήσει τους Δημότες χωρίς έσοδα».



Κατασχέσεις



Αν δεν εισπραχθούν τα χρήματα η εκάστοτε δημοτική αρχή έχει νομικές ευθύνες ξεκαθάρισε ο δήμαρχος: «Σύμφωνα με το νέο Νόμο με τον οποίο συνενώθηκαν οι Δήμοι, κάθε Δημοτική Αρχή θα πρέπει να απαιτεί τα έσοδα ακόμα και με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη», προσθέτοντας: «Δεν απειλώ κανέναν, ούτε επιθυμία μας είναι να προβούμε σε κατασχέσεις καταστρέφοντας επιχειρηματίες και οικογένειες.  Όμως σύμφωνα με το νόμο αν δεν το κάνουμε θα βρεθούμε εμείς κατηγορούμενοι, γιατί η μη είσπραξη των εσόδων, σημαίνει για τον κάθε Δήμαρχο παράβαση καθήκοντος και έκπτωση από τη θέση του Δημάρχου, και επιπλέον η μη  είσπραξη εσόδων αποτελεί ποινικό αδίκημα. 

Γίνεται λοιπόν κατανοητό ότι αν συνεχιστεί αυτή η υστέρηση  εσόδων θα βρεθούμε προ αδιεξόδου.

Κάνουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να είμαστε χρήσιμοι στους Δημότες και αυτό γίνεται με ελάχιστα χρήματα και προσωπικό.

Θα βαδίσουμε έτσι! Ζητάμε όμως την κατανόηση των δημοτών!



Απολογισμός έργων



Παρά τα χρέη και γενικά τα μειωμένα έσοδα των δήμων λόγω Καλλικράτη, έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις για μια σειρά έργων. Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος δημοπρατείται έργο 2.029.000 € για την ανάπλαση μιας μεγάλης περιοχής της παλιάς πόλης.

Επίσης αναμένεται έγκριση δημοπράτησης για:

α) Ολοκλήρωση ύδρευσης Ναυπλίου, β) ολοκλήρωση εξωτερικού δικτύου λυμάτων Λευκακίων – Πυργιωτίκων – Εξώστη, γ) ολοκλήρωση αποχετευτικού δικτύου Δρεπάνου.

Για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» έχουν υποβληθεί μελέτες: α)«Κατασκευή ομβροδεξαμενής στο Αραχναίο, β) Αντικατάσταση αρδευτικού δικτύου στον Αμαριανό, γ) Οδοποιϊα πυρόπληκτων περιοχών (Μιδέα – Αμυγδαλίτσα και Αμαριανού – Αραχναίου).

Σε συνεργασία με το Δήμο Άργους – Μυκηνών, συντάχθηκε η προκαταρκτική μελέτη για επεξεργασία των νερών του Αναβάλου.

Επίσης το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει ολοκληρώσει την οριστική μελέτη που αφορά την εκβάθυνση του λιμένος Ναυπλίου μέχρι βάθους 9,5 μέτρων και υποβάλλεται άμεσα για χρηματοδότηση.

Προχωρούν μελέτες για την επέκταση του λιμένος Τολού και την προστασία των ακτών από το Τολό έως τα Ίρια. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την διάνοιξη της οδού Μίνωος στο Τολό. Απόφαση για την κυκλοφορία των οχημάτων στο Τολό.

Στο Δρέπανο ολοκληρώθηκε μελέτη για την διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου για την κατασκευή γραφείων.

Μελέτες κόμβου στο Ναύπλιο. Παράλληλα προχωρούν σειρά έργων της τάξεως των 4.000.000 €.           

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ