Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

26/11/11

Βομβίδια Κρότου –Λάμψης. Στον εισαγγελέα στάλθικε ο πρώτος φάκελος με το πόρισμα για την ΔΕΥΑΡ

Στον εισαγγελέα βρίσκεται ο πρώτος φάκελος, με τα στοιχεία του πορίσματος που αφορούν έργο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης του Δήμου Άργους. Ο έλεγχος αποφασίστηκε να γίνει από τη νέα Δημοτική Αρχή αφού η διαφάνεια  αποτέλεσε  τη σημαντικότερη αναφορά του δημάρχου κ. Δημ. Καμπόσου κατά την προεκλογική περίοδο. Ολοκληρώθηκε από το Νομικό Σύμβουλο της Επιχείρησης.
Το θέμα συζητήθηκε εκτενέστατα στη συνεδρίαση της Δευτέρας του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους που πραγματοποιήθηκε (για πρώτη φορά) στην ανακαινισμένη αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας και την παρακολούθησε και μεγάλος αριθμός πολιτών. Μάλιστα ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αργολίδας Φώτης Κολεβέντης, ευχαρίστησε τόσο τον κ. Καμπόσο, όσο και τον κ. Αναγνώστου που τον «στήριξαν» για να το ανακαινίσει.

Ο δήμαρχος Άργους Δ. Καμπόσος ξεκαθάρισε στην εισήγησή του ότι «ο Δήμος δεν είναι Εισαγγελέας που διώκει και δικάζει, απλά ερευνά και παραπέμπει τα αποτελέσματα των ερευνών στη Δικαιοσύνη». Όπως τόνισε « έφερε στο φως τις παρατυπίες και το Συντεταγμένο Κράτος θα αποφασίσει. Αν υπάρχουν ένοχοι θα τιμωρηθούν. Αυτή, ήταν η πρώτη έρευνα. Θα ακολουθήσουν και άλλες για πολλά έργα».

Ο Δήμαρχος διευκρίνισε πως « με τους πρώην δημάρχους δεν υπάρχει αντιπαράθεση. Αλλά ο δρόμος προς τη διαφάνεια είναι ένας και μονόδρομος. Ο κόσμος θέλει να μάθει. Και εμείς θα τον ενημερώνουμε.» «Με ενοχλεί», τόνισε ο κ. Καμπόσος «ότι κάποιοι λένε όλοι είστε ίδιοι και  καλύπτεστε. Δεν συμβαίνει με μας αυτό. Το αποδεικνύουμε σήμερα».Η πρώτη υπόθεση που πήρε το δρόμο προς την Εισαγγελία, αφορά 5 υποέργα, κεντρικού Έργου Ύδρευσης και Αποχέτευσης στο ποσό του οποίου καταλογίστηκαν τόκοι και έφτασε το 1.761.402,86 ευρώ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ κ. Τάκης Σχοινοχωρίτης ενημέρωσε το Σώμα ότι το ποσό, μετά από σχετικές ενέργειες, περιορίστηκε στα 973.444,06 ευρώ. Ανέλυσε  δε τις δαπάνες που καταλογίστηκαν σε βάρος της Επιχείρησης.

Ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΑΡΜ αναφέρθηκε στην προσεκτική, όπως είπε, διενέργεια του ελέγχου. Απαντώντας σε ερώτηση συμβούλου υποστήριξε ότι είναι πεπεισμένος πως υπάρχουν παρατυπίες που ζημίωσαν τη ΔΕΥΑΑΡΜ κατά πολλά εκατομμύρια (δραχμές,  αφού πρόκειται για έργο του 1995) αλλά δεν μπορεί να αναφέρει ονόματα, καθώς αυτό είναι έργο της Δικαιοσύνης (βλέπε αναλυτικότερα πλαϊνή στήλη σελ 21).

Το νομικό μέρος της γνωμάτευσης ανέλαβε ο δικηγόρος κ. Αντρέας Μπακόπουλος, ο οποίος είπε πως δεν ενοχοποιεί κανέναν, ουτε αφήνει σκιές σε κανέναν, απλά στέκετε σε όσα αναφέρονται στο πόρισμα.

Αντιδράσεις ως προς τους χαρακτηρισμούς περί “παρανομιών” υπήρξαν τόσο από πλευράς του αντιδημάρχου  Ανδ. Θωμόπουλου, όσο και από πλευράς του κ. Σωτ. Κωτσοβού, ο οποίος ζήτησε να διευκρινισθεί πως η μη σύννομη ένταξη υποέργων δεν σημαίνει πως αυτά ήταν παράνομα. Το πόρισμα αφορούσε έργα της δεκαετίας του 90.

Από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης αφού ζητήθηκε από τον κ. Σχοινοχωρίτη να διευκρινίσει πως οι ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής συνέβαλλαν και αυτές στην σωστή κατεύθυνση εξυγίανσης της ΔΕΥΑΑΡ, υποστηρίχθηκε δια του επικεφαλής της παράταξης κ. Γ. Αναγνώστου, πως θα ψηφίσουν «ναι» στην διερεύνηση του θέματος απ` τον εισαγγελέα «γιατί υπάρχουν δαπάνες χωρίς παραστατικά».

Η κ. Μπαβελή, παρέκαμψε τα όσα ελέχθισαν σαςν δικαιολογίες για τις αυξήσεις στο νερό και ζήτησε να μην γίνει καμμιά αυξηση στο νερό και να υπάρξη διευκόλινση 50% στους φτωχούς. Παράλληλα υποστήριξε «πως δεν πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν το χρέος» της ΔΕΥΑΑΡΜ.
Κλείνοντας τη συνεδρίαση ο κ. Καμπόσος είπε πως «αν υπάρχουν ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν», ενώ ευχαρίστησε και τον επικεφαλής της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Αναγνώστου που δήλωσε ότι «θα συμπαρασταθούμε στη Δημοτική αρχή ώστε οι έρευνες να συνεχιστούν και αν υπάρξουν ένοχοι να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ