Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

23/12/11

Έριδες για τον Ανάβαλο

Με νέα δήλωσή του ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης επαναλαμβάνει ότι θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα για τον Ανάβαλο. Μάλιστα τονίζει ότι το έργο του Αναβάλου ξεκίνησε πρακτικά την Δευτέρα, με την έναρξη των πρώτων σκαπτικών εργασιών στην περιοχή της Βελανιδιάς και την τοποθέτηση των πρώτων σωλήνων.
Όπως τονίζει ο κος Μανιάτης «Μετά την επίλυση διαφόρων προβλημάτων που υπήρχαν σε αρχαιολογικό και τεχνικό επίπεδο ο ανάδοχος εγκαταστάθηκε και ξεκινά τις εργασίες, ενώ ταυτόχρονα του έχει δοθεί εντολή να προχωρήσει στο άνοιγμα, τις επόμενες ημέρες, και δεύτερου μετώπου εργασιών στο Κουτσοπόδι. Σύμφωνα με τη σύμβαση που έχει υπογραφεί, το έργο θα παραδοθεί μέσα σε 2 χρόνια από σήμερα, δηλαδή το Δεκέμβριο του 2013. Πριν 2 χρόνια είχαμε υποσχεθεί στους πολίτες της Αργολίδας ότι το έργο του Αναβάλου θα γίνει πράξη και θα πάψει να αποτελεί αντικείμενο προεκλογικών υποσχέσεων στις επόμενες εκλογές, οπότε και αν αυτές γίνουν. Η υπόσχεση αυτή σήμερα γίνεται πράξη».
Εντωμεταξύ, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τα Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η μελέτη για την επέκταση του δικτύου του Αναβάλου και στην περιοχή του Δήμου Επιδαύρου. Η μελέτη έχει διαβιβασθεί στις Υπηρεσίες Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να προωθηθεί στη συνέχεια στους αρμόδιους Φορείς (Περιφέρεια, Αρχαιολογία, κ.ά.) για γνωμοδότηση. Τα έργα μεταφοράς και διανομής νερού από την υφιστάμενη διώρυγα του Αναβάλου προς την περιοχή Ασκληπιείου και Επιδαύρου αφορούν στην άρδευση μεικτής επιφάνειας 27.000 στρεμμάτων περίπου. Το συνολικό μήκος του έργου αναμένεται να ξεπεράσει τα 32 χλμ με μια παροχή 2.500κ.μ./ώρα και με την ταυτόχρονη κατασκευή τριών (3) δεξαμενών αναρρίχησης – αποθήκευσης νερού και 3 αντλιοστασίων.
Το έργο θα ξεκινήσει από το αντλιοστάσιο Αναβάλου της Νέας Τίρυνθας, διέρχεται βόρεια από τον Αγ. Ανδριανό, τον Προφήτη Ηλία, τον Αγ. Δημήτριο, τα Γιαννουλέικα και το Λυγουριό και καταλήγει στη Δήμαινα. Ο αγωγός χωρίζεται στο τμήμα Α που θα λειτουργήσει ως καταθλιπτικός αγωγός (από Νέα Τίρυνθα έως Αρκαδικό) και στο τμήμα Β όπου θα λειτουργήσει ως αγωγός βαρύτητας (Αρκαδικό – Μετόχι έως Δήμαινα). Η εκτιμώμενη αρδευόμενη έκταση στην περιοχή Αγ. Δημητρίου – Αρκαδικού, ξεπερνά τα 10.400 στρέμματα, ενώ στην περιοχή του Λυγουριού τα 6.500 στρέμματα.

Καθυστερήσεις βλέπει ο Ανδριανός

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανακοίνωση ότι, παρά τη μεγάλη καθυστέρηση στην εγκατάσταση του αναδόχου και την ανάληψη εργασιών για το τμήμα του δικτύου μεταφοράς και διανομής άρδευσης νερού από τον Ανάβαλο σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χωνικά, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Μιδέα - που δυστυχώς δεν είναι η μόνη που έχει σημειωθεί - ξεκινούν επιτέλους οι εργασίες, καθώς και η ανακοίνωση της ολοκλήρωσης του ελέγχου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της μελέτης για την επέκταση του δικτύου του Αναβάλου προς το Δήμο Επιδαύρου είναι θετικά βήματα στην υλοποίηση του σημαντικού αυτού αναπτυξιακού έργου, όπως αυτό σχεδιάστηκε και δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 47 εκατομμυρίων ευρώ.
Απομένουν ακόμη να γίνουν σημαντικά βήματα όπως το έργο αναβάθμισης του φράγματος και του κεντρικού αντλιοστασίου του Αναβάλου, αλλά και η ολοκλήρωση της μελέτης και των αναγκαίων διαδικασιών για την έναρξη των έργων επέκτασης του δικτύου στην Ερμιονίδα.
Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω να παρακολουθώ κάθε βήμα του έργου, όπως κάνω από την πρώτη στιγμή, προκειμένου ο Ανάβαλος να παραδοθεί στους πολίτες της Αργολίδας χωρίς εκπτώσεις και άλλες καθυστερήσεις».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ