Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

29/1/12

Βελτιώνονται οι παροχές υγείας στο νομό μετά την ενοποίηση των δύο Νοσοκομείων


Απογυμνώνεται πλήρως το νοσοκομείο Ναυπλίου, αφού η ενοποιήσει των δύο Νοσοκομείων επιβεβαιώνει τους φόβους εκείνων που μιλούσαν για πρωτοβάθμια περίθαλψη στο Ναύπλιο. Όμως η αποψίλωση αυτή από κλινικές και υπηρεσίες οδηγεί σε βελτίωση των παροχών υγείας στο νομό, πράγμα που είναι σημαντικότερο από την διατήρηση διοικητικών θέσεων που μόνο κόστος δημιουργούσαν. Πριν λίγες ημέρες ο βουλευτής Αργολίδας και υφυπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης κατά την παραλαβή ενός ασθενοφόρου δωρεάν της εταιρίας φυσικού αερίου στο νοσοκομείο Άργους, αναφέρθηκε περνώντας απ έξω και στην παιδιατρική κλινική λέγοντας:

«Μετά από 12 σχεδόν χρόνια απραξίας αρχίζει να λειτουργεί Παιδιατρική Κλινική στο Άργος με πέντε (5) παιδιάτρους και έξι (6) έμπειρες νοσηλεύτριες, γεγονός που επιτρέπει την καθημερινή λειτουργία και εφημερία της Κλινικής και ασφαλώς τον μηδενισμό των περιττών διακομιδών των παιδιών της Αργολίδας στα Νοσοκομεία της Αθήνας, της Κορίνθου ή της Τρίπολης». Διευθύντρια της παιδιατρικής είναι μια έμπειρη παιδίατρος η κα. Σταυρούλα Αλεξοπούλου.  Όπως τόνισε ο Γιάννης Μανιάτης «ήδη, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο επίσης η κοινή λειτουργία Μαιευτικής Κλινικής, γεγονός που επίσης θα προσφέρει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στην Αργολίδα.

Σε πολύ καλό στάδιο υλοποίησης βρίσκεται η κατασκευή της Ψυχιατρικής Μονάδας, προϋπολογισμού άνω των 3,5 εκατ. ευρώ με εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης τον Ιούνιο 2012».

Εκτιμάται ότι η ήδη υλοποιημένη πρόσληψη του απαιτούμενου νοσηλευτικού προσωπικού και η προώθηση πρόσληψης των αναγκαίων ιατρών, θα επιτρέπουν να λειτουργήσει το τμήμα αυτό μέσα στο τρέχον έτος.

Ενώ σε 10 μέρες περίπου εκτιμάτε πως θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια της παιδιατρικής, θα πρέπει να αναφερθούμε  στις προσπάθειες του διοικητή του Νοσοκομείου Γιάννη Άρχοντα, που ανέσυρε μέσα από τις αποθήκες το αναγκαίο υλικό για την λειτουργία της παιδιατρικής χωρίς να χρεωθεί ούτε ένα ευρώ το νοσοκομείο. ¨όμως για την λειτουργία της παιδιατρικής υπάρχει ένα πρόβλημα που προέκυψε στην συνέχεια και κανείς δεν γνώριζε. Η αποχέτευση της παιδιατρικής έχει διαρροή στα μαγειρεία του Νοσοκομείου και μέχρι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα μετατοπίζεται για αργότερα η ημερομηνία των εγκαινίων και έναρξης της παιδιατρικής. Απ ότι πληροφορούμεθα, ο κ. Άρχοντας έχει κινήσει γη και ουρανό προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ έχει φροντίσει και για μελλοντική αναβάθμιση «περνώντας» μελέτες στο ΕΣΠΑ.

Θα πρέπει να τονιστεί πως στόχος είναι η μεταφορά επιπλέον προσωπικού στο Νοσοκομείο Άργους, ώστε αυτό να εφημερεύει διαρκώς, ενώ στο νοσοκομείο Ναυπλίου, αν δεν μεταστεγαστούν εκεί τα ιατρεία του ΙΚΑ, θα υπάρχουν ιατρικές παροχές μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας, ενώ δεν θα γίνεται νοσηλεία. Με αυτό τον συμπληρωματικό τρόπο των δύο νοσοκομείων δεν θα παρατηρούνται τα κενά σε εξειδικευμένο προσωπικό, όταν εφημέρευε ένα εξ αυτών, περιορίζοντας κατά πολύ την πιθανότητα απώλειας ασθενών.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΑ ,

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ . ΚΑΛΩΣ Η' ΚΑΚΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΝ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΗ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ. ΑΡΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΑΠΟΨΙΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (ΕΣΤΙΑΣΗ,ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ, ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΚΛΠ).
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΦΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΣΤΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ