Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

30/1/12

Άφησαν απ έξω τις σοβαρότερες πηγές τροφοδοσίας των πηγών της Αργολίδας


Αναφερόμενος στη διαδικασία της διαβούλευσης για τη διαχείριση των υδάτων που ξεκίνησε, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσος Αποστολόπουλος δήλωσε ότι πρόκειται για μία ανοιχτή διαδικασία που μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας καταθέτοντας την πρότασή του. Αν θα κοίταζε όμως γύρο του θα διέκρινε ένα, δύο , όσους θα μπορούσαν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού από πραγματικά ενδιαφερόμενους εξωθεσμικούς. Παρ όλα αυτά ο Γενικός Γραμματέας χαρακτήρισε πολύ ουσιαστική τη συζήτηση που έγινε σε Ναύπλιο και Καλαμάτα και τόνισε ότι είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ακούστηκαν οι φωνές νέων ανθρώπων τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Πιστεύω ότι όταν ολοκληρωθεί η διαβούλευση για τα ύδατα θα μπορούμε με ασφάλεια αλλά κυρίως  με τη σύμφωνη γνώμη των εμπλεκομένων φορέων να καταρτίσουμε ένα σχέδιο διαχείρισης που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και θα διασφαλίζει την ορθολογική χρήση αυτού του πολύτιμου αγαθού. Είναι ανάγκη πλέον να προσεγγίσουμε το θέμα της διαχείρισης των υδάτων επιστημονικά και με σοβαρότητα. Πρέπει να δώσουμε λύσεις που θα επιτρέπουν από τη μία μεριά την επιβίωση των χρηστών που το έχουν άμεση ανάγκη για άρδευση, αλλά και από την άλλη την εξορθολογισμένη χρήση που θα το κάνει προσιτό προς ύδρευση για όλους τους πολίτες».

Δεν τοποθετήθηκαν οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς

Αναφερόμενες στην παρουσίαση της διαχείρισης των υδατίνων πόρων ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Ναυπλίου και για χρόνια επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ‘Η Άλλη Πρόταση’ Μπάμπης Αντωνιάδης σχολίασε: «Τα σχέδια έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί πριν από δύο χρόνια και τώρα αρχίζουν,  για να οριστικοποιηθούν σε νομική μορφή σύμφωνα με τον προγραμματισμό στα μέσα του 2012. (εκκρεμή και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταγγελία για την μη ολοκλήρωση των σχεδίων σύμφωνα με την οδηγία της Ε.Ε. ).
Για την Αργολίδα ένα σημαντικό πρόβλημα είναι ότι στο υδατικό διαμέρισμα της Ανατολικής Πελοποννήσου (ΥΔ03) δεν έχει συμπεριληφθεί ο νομός Κορινθίας , άρα δεν θα υπάρχουν σχέδια διαχείρισης και παρατηρήσεις στην σχέση που έχουν τα νερά της  Λίμνης Στυμφαλίας  με το Αργολικό πεδίο.
Μια επισήμανση που διατυπώθηκε και από τον κ. Α Ανδρεαδάκη Ειδικό Γραμματέα Υδάτων Υ.Π.Ε.Κ.Α. ότι σήμερα έχουν υλοποιηθεί ή θα υλοποιηθούν έργα στο πλαίσιο της διαχείρισης των υδάτων που προηγούνται του σχεδίου διαχείρισης!!!!!! Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα έργα του Αναβάλου και οι επεκτάσεις στην Επίδαυρο και στην Ερμιονίδα και η πρόταση για διυλιστήριο νερού στα νερά του Αναβάλου, η άντληση των νερών  στην περιοχή Σάγκα της Τρίπολης και της τροφοδότησης με νερό της πόλης της Τρίπολης, τα έργα στην Λίμνη Τάκα κ.λπ. Άρα τα συμπεράσματα της διαχείρισης κάποιοι τα έχουν προεξοφλήσει;
Δυστυχώς η συμμετοχή στον διάλογο ήταν περιορισμένη με παντελή απουσία των διαχειριστών του νερού στην περιοχή.  Δεν κατέθεσαν τις απόψεις του καμία Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης  Αποχέτευσης  (εκτός από το Δήμο Ερμιονίδας) και κανένας ΤΟΕΒ.
Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να συμμετέχει κάποιος  σε αυτό τον διάλογο με σκέψεις και απόψεις».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ