Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

20/2/12

Την έκανε κι ο Μανώλης


Τους προειδοποίησε μια, τους τα είπε δυο την τρίτη και φαρμακερή εγκατέλειψε στα κρύα του λουτρού τον Αντώνη Σαμαρά και άνοιξε πανιά προς την ελευθερία του μέχρι την ένταξή του σε εκκολαπτόμενο κόμμα.
Παρελθόν από την ΝΔ αποτελεί πλέον ο Γιάννης Μανώλης, ο οποίος προχτές με επιστολή του διαχώρισε την θέση του απ την τωρινή ηγεσία της ΝΔ. τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι:«Απαντώντας στο δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος, μετά από υπόδειξη του Άρη, “ή ψηφίζετε και στηρίζετε το μνημόνιο, ή οι δρόμοι μας χωρίζουν και διαγράφεστε”, δηλώνω πως πράγματι οι δρόμοι μας χωρίζουν. Εμείς παραμένουμε σταθεροί στο δρόμο που ο πρόεδρος χάραξε και ακολουθούμε δυο χρόνια. Αυτός επέλεξε να αλλάξει δρόμο, κάνοντας τη μεγάλο στροφή, διαγράφοντας το 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας και απειλώντας τα στελέχη, ότι αν δεν γίνουν δηλωσίες υπέρ του μνημονίου, δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Συνεχίστε χωρίς εμάς κύριε πρόεδρε, χέρι χέρι με τους κυρίους Βενιζέλο και Παπανδρέου. Άλλωστε, δεν έχετε πια καμία διαφορά».
Όπως φυσικά ήταν αναμενόμενο η δήλωση εγκατάλειψης της ΝΔ από τον Γ. Μανώλη προκάλεσε την αντίδραση του φίλου του αλλά και προέδρου της ΝΟΔΕ Αργολίδας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται να αποτρέψει τα χειρότερα και ιδιαίτερα σε βάρος των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, ο κ. Μανώλης στρέφεται εναντίον της. Τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, ο κ. Μανώλης μοιάζει να αγνοεί τι συμβαίνει ή να μην καταλαβαίνει τι γίνεται.
Λυπούμαστε ειλικρινά…
Η ιστορία θα δείξει ποιος έμεινε αταλάντευτος και ποιος υπέκυψε στον εύκολο λαϊκισμό».

Μήνυμα σε Αναγνωσταρά

Η προσπάθεια επιστροφής της ΝΔ στην κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά εύκολη φαίνεται πως θα είναι, αφού η πολυδιάσπαση απειλεί να τινάξει στον αέρα κάθε προσπάθειά της. Οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιό της διαρκώς και αυξάνουν με τους λεγόμενους «Σαμαρικούς» να έχουν σαφές προβάδισμα. Στην κατηγορία αυτή δεν ανήκει όμως ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Παναγιώτης Αναγνωσταράς, που παρά την επιθυμία του να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ δείχνει ιδιαίτερα συγκρατημένος μέχρι να ξεθολώσει το εσωκομματικό πεδίο. Σημαντικό ρόλο παίζει και η σχέση του με τον Νίκο Χρόνη, δεξί χέρι του κ. Αναγνωσταρά για τετραετίες στον Δήμο, αλλά και επιστήθιο φίλο του Γιάννη Μανώλη. Η σχέση αυτή ενέτεινε την φήμη πως ο Νίκος Χρόνης μετέφερε μήνυμα στον δήμαρχο Ναυπλιέων να περιμένει τις εξελίξεις πριν ανακοινώσει την οριστική απόφασή του για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ο πρώην αντιδήμαρχος μιλώντας στον «α» διέψευσε κάθε μεσολάβηση λέγοντας: «Είμαι χρόνια φίλος με τον Γιάννη Μανώλη. Κάθε μέρα μιλάμε μαζί στο τηλέφωνο, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Και εγώ στην θέση του το ίδιο θα έκανα, όμως παραμένω στην ΝΔ. Δεν φεύγω, να φύγουν οι…ξένοι», χωρίς όμως να διευκρινίσει ποιους υπονοεί.
Η πιθανή ύπαρξη δύο ή και τριών κομμάτων προερχομένων απ την ΝΔ διευκολύνει άτομα με αναγνωρησημότητα, όπως ο σημερινός δήμαρχος Ναυπλιέων να διεκδικήσουν βουλευτική έδρα, αφού οι απώλειες τόσο της Έλσας, όσο και του Ανδριανού θεωρούνται δεδομένες μετά την ψήφιση του μνημονίου μαζί με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργό της δοτής κυβέρνησης Παπαδήμα.


Στο στόχαστρο ο Μανιάτης

Στο στόχαστρο των αντιδράσεων των πολιτών κατά των κυβερνητικών επιλογών έχει βρεθεί συχνά ο υφυπουργός περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης. Η αύξηση της φρούρησής του δείχνει πως και ο ίδιος έχει αρχίσει να «φοβάται» τις αντιδράσεις των συμπολιτών του που τον αντιμετωπίζουν πλέον ως συνένοχο των δεινών τους. Απ την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ, δείχνει να μην μπορεί να βγάλει μπροστά νέους άφθαρτους υποψηφίους, αφού κανείς δεν δείχνει πρόθυμος να θυσιαστεί για να μετριάσει τις απώλειες του κόμματος. Μεγάλα ερωτηματικά υπάρχουν για τον ρόλο των μικροτέρων κομμάτων αφού τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων είναι πολύ μεγαλύτερα της οργανωτικής τους υπόστασης. Όμως μέχρι την ημέρα των εκλογών πολλά θα μπορούσαν να αλλάξουν. Τώρα πότε θα γίνουν εκλογές, κανείς δεν ξέρει πραγματικά. Ο κ. Σαμαράς τις προσδιόρισε μέσα στον Απρίλη προκειμένου να μην έχει άλλες απώλειες και να φοβηθούν οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του πως δεν θα προλάβουν να προετοιμαστούν για την εκλογική τους αναμέτρηση, Στο ΠΑΣΟΚ ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η ιστορία των υποψηφιοτήτων, ενώ στην Αριστερά τα πράγματα δείχνουν πιο έτοιμα με εξαίρεση τον ΣΥΡΙΖΑ που κινδυνεύει να μετατραπεί εξ ων συνετέθη. Σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη μετά την διαγραφή Βορίδη, Γεωργιάδη που φλερτάρουν με την ΝΔ και την κίνηση Καμμένου. Σταθεροί εμφανίζονται οι Οικολόγοι Πράσινοι, αλλά χωλαίνουν οργανωτικά, όπως στην Αργολίδα που από πολιτική διαφωνία χάσανε 3 ιδρυτικά στελέχη τους τα οποία φλερτάρουν πλέον με τον χώρο των αντιεξουσιαστών και μαζί μ αυτά διαλύθηκε και η τοπική οργάνωση, αφού οι «νεότεροι στο κόμμα» δεν είχαν καμία απολύτως επιρροή στο εκλογικό σώμα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ