Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

15/3/12

Μίζα 120 χιλιάδες για μια υπογραφή


Φακελάκι με το 2,5% της επιχορήγησης, που αντιστοιχούσε στο χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ ζήτησαν από γνωστό επιχειρηματία της Αργολίδας δύο υψηλόβαθμοι υπάλληλοι του υπουργείου ανάπτυξης, για να «προωθήσουν» τον φάκελο για επιχορήγηση σε επένδυσή του.
Κατέληξαν όμως να συλληφθούν μόλις πήραν το δέμα με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Όλα ξεκίνησαν εδώ και 7 χρόνια όταν ο επιχειρηματίας άρχισε να χτίζει το ξενοδοχείο του. Γρήγορα κατάλαβε ότι για να προχωρήσει η επένδυση έπρεπε να πληρώνει μίζες. Στην αντίστασή του να «συμμορφωθεί» με τις …υποδείξεις που του γίνονταν, καθυστερούσε η εκταμίευση.
Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι για τον επιχειρηματία, η υπομονή του εξαντλήθηκε και ειδοποίησε την αστυνομία όταν την τελευταία φορά οι δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000, για να «προωθήσουν» φάκελο για επιχορήγηση σε επένδυσή του.
Η σύλληψή τους, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έγινε τη Δευτέρα το μεσημέρι σε στάση του Μετρό στον Κεραμεικό, την ώρα που παραδόθηκε ο φάκελος με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από τον επενδυτή στον ένα υπάλληλο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας ο (συν)ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής μονάδας, κατήγγειλε ότι, ενώ έχει εγκριθεί επιχορήγηση για αντίστοιχη επένδυση στην επιχείρηση, που διατηρεί με τον αδερφό του στο Νομό Αργολίδας, ύψους περίπου 4,7 εκατομμυρίων ευρώ, οι δύο υπάλληλοι με συνεχή προσκόμματα απαιτούσαν το ποσό των εκατόν είκοσι (120.000) ευρώ προκειμένου να προωθήσουν τον φάκελο της επιχορήγησης.
Την Δευτέρα το μεσημέρι, κανονίστηκε ραντεβού παράδοσης των χρημάτων στο σταθμό του Μετρό στον Κεραμεικό, τα οποία είχαν προσημειωθεί. Στο ραντεβού εμφανίσθηκε ο ένας υπάλληλος, ο οποίος αφού παρέλαβε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των (120.000) ευρώ, συνελήφθη. Ύστερα από λίγο, στο συγκεκριμένο σημείο συνάντησης, μετέβη και ο δεύτερος ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών που ακολούθησαν, βρέθηκαν στα γραφεία των δύο συλληφθέντων, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, οι φάκελοι της υπόθεσης επιχορήγησης της ξενοδοχειακής μονάδας και χειρόγραφο του Εισηγητικού Ολοκλήρωσης.
Σύμφωνα πάντα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των δύο υπαλλήλων βρέθηκαν:
Στο σπίτι του πρώτου, το χρηματικό των εβδομήντα (70.000) ευρώ, βιβλιάρια διαφόρων τραπεζών και αποδείξεις τραπεζικών συναλλαγών και στο σπίτι του δεύτερου, το χρηματικό ποσό των ογδόντα πέντε (85.000) ευρώ, τραπεζικά βιβλιάρια και μια κυνηγετική καραμπίνα.
Τα χρήματα που βρέθηκαν, τα βιβλιάρια, καθώς και οι άλλες τραπεζικές αποδείξεις και έγγραφα κατασχέθηκαν και ερευνάται η προέλευση και τα ποσά που διακινήθηκαν.
Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και την Τρίτη οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Τα στοιχεία ταυτότητάς τους, δόθηκαν στη δημοσιότητα με Εισαγγελική Διάταξη - λόγω της μέγιστης ηθικής απαξίας της πράξης τους ως δημόσιοι υπάλληλοι - προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν τέλεση και άλλων παρόμοιων αδικημάτων από τους ίδιους.
Τις αστυνομικές έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 210 647 6823, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: yaoe@otenet.gr προκειμένου να δώσουν πληροφορίες ή να καταγγείλουν τυχόν παράνομες και επίμεμπτες πράξεις ή ενέργειες των δύο συλληφθέντων.
Υπενθυμίζεται ότι, οι πολίτες μπορούν να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις δημοσίων λειτουργών γενικότερα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο τηλέφωνο 210 877 9700 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dey1@hellenicpolice.gr
Με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά τονίζει: «Δεν αρκεί η παραδειγματική τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων του ΥΠΑΝ που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω για διαφθορά. Απαιτείται άμεσα η παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα για έλεγχο, σε βάθος 10ετίας, όλων των σχετικών υποθέσεων».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ