Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

17/3/12

Δούρειο Μέλι


Με δούρειο ίππο το μέλι και με πρόσχημα την αλληλεγγύη, ομάδα “Ισπανών Μελισσοκόμων” επιχειρεί να αλλώσει την Ελληνική αγορά προσφέρωντας μέλι σε χαμηλώτερες τιμές στους Δήμους της χώρας, προφανώς θεωρώντας πως τα κοινωνικά παντοπωλεία θα μπορούσαν να το διαθέσουν στους πολίτες.

Μια επιστολή από επιχειρηματία της Ισπανίας ενημερώνει τους δημάρχους πως το Ελληνικό μέλι ειναι ακριβότερο του Ισπανικού, πέρνωντας στοιχεία από ένα μπλογκ, το οποίο απλά έχει κάνει μια ανεπίσημη και μη έγκυρη καταγραφή τιμών Ελλήνων παραγωγών βάση της οποίας φέρονται οι Έλληνες Μελισσοκόμοι να είναι ακριβώτεροι των Ισπανών συναδέλφων τους. Φυσικά δεν υπάρχει στην επιστολή καμία αναφορά για το ποια ειναι αυτή η Μελισσοκομική Ισπανική Ένωση, ουτε καν που εδρεύει. Συγκεκριμένα αναφέρεται στην επιστολή που έφτασε με E-Mail στα γραφεία των δημάρχων της χώρας μας:


“Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

ισπανικός συναιτερισμός μελισσοκόμων επιθυμεί να προσφέρει σε έλληνες καταναλωτές μέλι στην τιμή των 4- 4,5 περίπου ευρώ (εξαρτάται από τα έξοδα μεταφοράς) που είναι απόσο γνωρίζουμε κάτω και από τις τιμές έλληνα παραγωγού που ξεκινούν από 6 και φτάνουν μέχρι 12 ευρώ δείτε http://rnelissocosmos.blogspot.com/2011 /02/blog-post 6658.html Πάμε να δούμε την δημοσκόπηση...

ευρώ το κιλό 23 (7%)

ευρώ το κιλό 28 (9%)

ευρώ το κιλό 70 (23%)

ευρώ το κιλό 36 (12%)

ευρώ το κιλό 93 (31%)

ευρώ το κιλό 6 (2%)

ευρώ το κιλό 21 (7%)

12 + το κιλό 35 (11%)

Ψήφοι μέχρι αυτήν τη στιγμή: 300 Η ψηφοφορία έκλεισε

Η δημοσκόπηση λοιπόν ρωτούσε την τιμή, και είχε κάποιες ενδεικτικές τιμές που ήταν από 6 έως 12+ το κιλό.

Όλες αυτές είναι τιμές που πουλάνε οι μελισσοκόμοι.

Όμως βλέπουμε ότι οι περισσότεροι μελισσοκόμοι δήλωσαν ότι πουλάνε το μέλι τους 10 και 8 ευρώ το κιλό.

Και επίσης να διευκρινιστεί ότι δεν πρόκειται για το φτηνό μέλι πεύκου που στη ελλάδα κσοτίζει 6 ευρώ, αλλά στο μεγάλο του μέρος ανάμεικτο (ανθέων, αγριολούλουδα, κλπ.). με τιμή πάνω από 8 ευρώ.

Ως πράξη αλληλεγγύης η πρώτη προσφορά είναι συνολικά περίπου 22 με 23 τόνοι που διατίθενται σε δοχεία των 500 γραμμαρίων και των 2,3 Κιλών περίπου.

Αν σας ενδαιφέρει αυτή η προσφορά και θέλετε να την προωθήσετε μέσω του προγράμματος σας παρακαλούμε να· μας απαντήσετε όσο γίνεται πιο σύντομα και να μας πείτε πως μπορεί να οργανωθεί η διάθεση του προϊόντος”

Η επιστολή αυτή έφτασε και στα γραφεία των δημάρχων της Αργολίδας που έκπληκτοι διάβασαν την “προσφορά αλληλεγκύης” και στην συνέχειαν την ταξινόμισαν στον κάλαθο των σκουπιδιών, αφου τα κοινωνικά παντοπωλεία των δήμων στηρίζονται στην προσφορά των πολιτων και των ιδιωτών, αλλά όχι στις αγορές, όπως αυτά της Ιταλίας. Ήδη αναμένωνται αντιδράσεις και από τους μελισσοκόμους του νομού οι οποίοι θεωρούν ότι μια ενδεχόμενη αποδοχή του “ισπανικού” μελιού από τους δήμους θα σήμαινε καταδίκη του Ελληνικού και υποβάθμιση των τοπικών οικονομιών.

Αν πραγματικά προέρχεται η επιστολή από Ισπανικό συναιτερισμό, θα πρέπει να πουμε πως πρόκειται για μια έξυπνη επιχειρηματική κίνηση προόθησης του ισπανικού προιόντος, που θα πρέπει να προβληματίσει τους ντόπιους παραγωγούς οι οποίοι παραμένουν εγκλοβισμένοι στην απραξία τους.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ