Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

27/5/12

Για την “καζάνα” ο Διομήδης

Το ακατόρθωτο πετυχαίνει ο Διομήδης. Μετά την κατάκτηση του πρώτου του πρωταθλήματος Ελλάδας, έβαλε υποθήκη 3 γκολ για την κατάκτηση και του πρώτου του ευρωπαϊκού, του πρώτου ευρωπαϊκού στο χάντμπολ για την χώρα μας. Αντιμετωπίζοντας μια ομάδα, την Ελβετική Βάκερ Τουν, προερχόμενη από ένα σαφώς ανώτερο πρωτάθλημα απ αυτό της χώρας μας ο Διομήδης καλείται αυτή την φορά να παλέψει, όχι για το Άργος, όχι για την Αργολίδα, όχι για την Πελοπόννησο, αλλά...για την Ελλάδα ρε γαμώτο, που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα, ακόμα και μια αθλητική αναγνώρισή της δίνει κουράγιο σε όλους. Ευχόμαστε να σηκώσουν την “καζάνα”, το ευρωπαϊκό κύπελλο την Δευτέρα μέσα στην Ελβετία. Τι κι αν οι Ελβετοί έχουν περισσότερες επιλογές παιχτών, ο Διομήδης θα καταθέσει την ψυχή του.


Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές

Στρωμένη με δάφνες ήταν η προς προς τους στρατώνες του Καποδίστρια στο Άργος για να υποδεχτούν τον Βασιλιά Διομήδη. Τετάρτη βράδυ μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα το τρενάκι μετέφερα τους παίχτες και τους παράγοντες του Διομήδη. Εκεί τους περίμεναν φίλαθλοι του Άργους, πολύ περισσότερη απ αυτούς που κατακλύζουν το γήπεδο του Χάντμπολ με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου και παλιό γνώριμο του Χάντμπολ Τάσο Χειβιδόπουλο και τον δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.

Οι παίχτες σαν τσαμπιά από σταφύλια κρεμόντουσαν απ τα βαγονάκια του “τρένου”, ενώ κάποιοι πιο τολμηροί δεν δίστασαν να σκαρφαλώσουν στην οροφή του για να σηκώσουν όσο πιο ψηλά γινόταν το τρόπαιο του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Τα ηχεία άρχιζαν να παίζουν το “γούι αρ δε τσάμπιονς” και εκατοντάδες βεγγαλικά να φωτίζουν τον αργείτικο ουρανό, στέλνοντας μήνυμα και στους υπόλοιπους θεούς της πόλης να ξυπνήσουν και να πραγματοποιήσουν άθλους σαν κι αυτόν του Διομήδη.

Απ το μικρόφωνο ο Δήμαρχος Άργους το μόνο που κατάφερνε να πει ήταν “παιδιά, ελάτε κοντά στον λαό σας που σας περιμένει”, ενώ τα δάκρυα χαράς και συγκίνησης κυλούσαν διαρκώς στα μάγουλα του αντιπεριφερειάρχη. Όλος ο κόσμος έγινε μια οικογένεια, φωνάζοντας νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές”, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και για τον ευρωπαϊκό τελικό στην Ελβετία: “και στον τελικό, θα γίνει της π...”

Λίγο αργότερα, οι σαμπάνιες και τα κρασιά άνοιγαν, ενώ τα “εμβατήρια” άφηναν την θέση τους στους ήχους του Μπομπ Μάρλεϊ με την σημαία της Τζαμάικα να κυματίζει δίπλα απ αυτήν του Άργους και της Ελλάδας.

Μια από δόξα “μεθυσμένη πολιτεία”, που γλέντησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πρόκριση στον Ευρωπαϊκό Τελικό.





Για το Ευρωπαϊκό

Την συγκλονιστικότερη και πιο ιστορική νίκη πέτυχε η ομάδα μας, στον πρώτο τελικό του Challenge Cup απέναντι στην Βάκερ Τουν με 26-23, στο φλεγόμενο και κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου. Μία νίκη που, δίνει συγκρατημένη αισιοδοξία για τον επαναληπτικό της Ελβετίας, την Δευτέρα 28 Μαϊου, αλλά δεν καθησυχάζει τον Δημήτρη Δημητρούλια και τους παίκτες του, καθώς η Ελβετική ομάδα έδειξε στοιχεία πολύ δύσκολου αντιπάλου. Η στραγγαλιστική άμυνα για σεμινάριο των "πρασίνων" ήταν το κλειδί της χθεσινής νίκης, αλλά ο ουσιαστικότερος παράγοντας ήταν οι φίλαθλοι και ο κόσμος που κατέκλυσε το γήπεδο και αποσυντόνισε τους Ελβετούς με την φωνή, το χειροκρότημα και το πάθος τους. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στο σάιτ του συλλόγου “η ιστορία έγραψε την μεγάλη νίκη επί της Βάκερ Τουν και η νίκη αυτή είναι εξ' ολοκλήρου αφιερωμένη σε εσάς (σ.σ. Στους φιλάθλους): στον 8ο και 9ο και 10ο παίκτη μας...”

Στο αγωνιστικό μέρος το πρώτο δεκάλεπτο του ματς ήταν αναγνωριστικό και ισορροπημένο. Ο Διομήδης πήρε… κεφάλι στο σκορ για πρώτη φορά στο ματς 7-5 στο 19’ με γκολ του Τάσκοβιτς. Στην συνέχεια για το επόμενο πεντάλεπτο κατόρθωσε να διατηρήσει το προβάδισμα. Το ξέσπασμα ήρθε στο 24:58, όταν οι «Λύκοι» εκμεταλλεύτηκαν την «καυτή» έδρα, την εξαιρετική τους άμυνα και τον Χριστόφορο Νούνγκοβιτς που πραγματοποιούσε την μια απόκρουση μετά την άλλη. Έτσι το 9-7 έγινε 13-7 μέσα σε 5 λεπτά και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 13-8.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ωστόσο οι Ελβετοί έκαναν την αντεπίθεση τους, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 37’ (13-13) με σερί 6-0. Κάπου εκεί μίλησε ο Γιώργος Ζαραβίνας, όπου με δύο προσωπικά τέρματα έγραψε το 16-13. Η Βάκερ ισοφάρισε ξανά 17-17 στο 45’ με τον Ισίλοβιτς, που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου, αλλά ο ψυχωμένος Διομήδης απάντησε άμεσα με ένα 4-0 σερί για να έρθει το 21-17 στο 49’. Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο τελευταίο δεκάλεπτο με μία καλή διαφορά, η οποία έφτασε και τα 5 γκολ (25-20) στο 57’ με τέρμα του Ζαραβίνα, αλλά μία δίλεπτη αποβολή του Σαμαρά, βοήθησε τους Ελβετούς να μειώσουν σε 26-23.

Διομήδης Άργους- Βάκερ Τουν 26-23
Τα δεκάλεπτα: 3-3, 6-5, 13-8 (ημχ.), 16-13, 21-17, 26-23
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 3, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 2, Μάλλιος 6, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 4, Σαμαράς 3, Κοντούλης, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 1, Τάσκοβιτς 5.
ΒΑΚΕΡ ΤΟΥΝ (Μάρτιν Ρούμπιν): Μέρτζ, Λίντερ 2, Ντάχλερ 1, Ισαίλοβιτς 5, Φράνιτς 5, Μπούρι 2, Κασπάρ 6, Φριέντλι 1, Βον Ντεσβάντεν 1, Χες, Ράτχεμπ, Σιμάνσκι, Βέμπερ, Στούντερ, Γκέτσμαν.

Διαιτητές: Οπάβα- Βάλεκ (Τσεχία), Παρατηρητής: Μάρκο Τρέσπιντι

Δίλεπτα: 5-3, πέναλτι: 2/3-1/1.



Οι δηλώσεις των Πρωταγωνιστών

Ρομάν Κασπάρ (παίκτης Βάκερ): «Δεν παίξαμε καλά. Θεωρώ πως στο Τουν αν τελικά μπορέσουμε να κερδίσουμε, το σκορ δεν είναι απαγορευτικό έτσι ώστε να πάρουμε εμείς τον τίτλο. Θα δούμε τις επόμενες ημέρες τι λάθη έχουμε κάνει και θα πρέπει να αλλάξουμε την τεχνική μας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την άμυνα του Διομήδη στην έδρα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Γιώργος Ζαραβίνας (αρχηγός Διομήδη): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ήταν ένα πολύ καλό ματς και πραγματικά ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ενός τελικού. Ήταν σκληρό παιχνίδι αλλά σε καμία περίπτωση αντιαθλητικό. Για εμάς είναι μια ξεχωριστή εμπειρία τέτοιοι αγώνες γιατί δεν δίνουμε συχνά τόσο δύσκολες αναμετρήσεις σε αντίθεση με την Βάκερ που το πρωτάθλημα της Ελβετίας είναι σε υψηλότερο επίπεδο. Πριν το ματς, στόχος μας ήταν η νίκη έστω και με μισό γκολ. Άρα είμαστε ικανοποιημένοι αν και πιστέψαμε σε κάτι παραπάνω κατά την διάρκεια του αγώνα. Ξέρουμε τι μας περιμένει στην Ελβετία. Ουσιαστικά τελείωσε το πρώτο... ημίχρονο των τελικών και θα προσπαθήσουμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί και στο επόμενο ματς. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας, ο οποίος ήταν για μια ακόμη φορά αυτός που μας έσπρωξε προς τη νίκη. Καλή επιτυχία στην Βάκερ στον αγώνα του πρωταθλήματος που θα δώσει μέσα στην εβδομάδα».

Μάρτιν Ρούμπιν (προπονητής Βάκερ): «Συγχαρητήρια στον Διομήδη. Μας νίκησε δίκαια με τρία γκολ διαφορά. Στο πρώτο μέρος είχαμε σημαντικό πρόβλημα αναφορικά με τον κόσμο και την ατμόσφαιρα που δημιούργησε σήμερα και στήριξε τον Διομήδη όσο καλύτερα μπορούσε. Στο δεύτερο μέρος, ανασυνταχθήκαμε και φέραμε το ματς εκεί που έφτασε. Η διαφορά των τριών γκολ αφήνει πολλά πράγματα ανοιχτά. Εμείς δεν είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοια ζεστή ατμόσφαιρα αν και οι φίλαθλοι μας γεμίζουν το γήπεδο. Στην Ελβετία παίζουμε πιο γρήγορα και πετυχαίνουμε πιο πολλά γκολ. Τα 23 που βάλαμε δεν είναι τόσο πολλά αλλά για εμάς είναι σημαντικό να νικήσουμε οπωσδήποτε και μάλιστα με διαφορά πάνω από τρία γκολ αν θέλουμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Θέλω να ευχαριστήσω για την φιλοξενία και ελπίζω να παρέχουμε και εμείς την ίδια φιλοξενία και στην Ελβετία».

Δημήτρης Δημητρούλιας (προπονητής Διομήδη): «Γνώριζα καλά την Βάκερ. Ήξερα πως έχει χρόνια τον ίδιο προπονητή πράγμα που σημαίνει πως ξέρει να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Προσπαθήσαμε να τους αποσυντονίσουμε και σε ένα βαθμό το καταφέραμε. Νικήσαμε με τρία γκολ διαφορά κι αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά γιατί νικήσαμε σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης κάτι που έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε συνέχεια. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας αγκάλιασε στο τελευταίο εντός έδρας ματς. Σήμερα ο κόσμος εξέφρασε το πάθος και την αγάπη του για μία ακόμα φορά προς την ομάδα. Η στιγμή στο τέλος του αγώνα που χαιρετήσαμε τον κόσμο ήταν πολύ συγκινητική. Αγωνιστικά δυσκολέψαμε τον αντίπαλο, κερδίσαμε μπάλε και ο κόσμος από την πλευρά του αποσυντόνισε την Βάκερ. Ας μην ξεχνάμε πως η Βάκερ είναι κυπελλούχος Ελβετίας. Τέτοιες νίκες μας δίνουν κύρος. Στο δεύτερο ματς πρέπει να πάμε διαβασμένοι και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αν δεν βρούμε κάτι εχθρικό ως προς την διαιτησία, θα διεκδικήσουμε ό, τι μας αντιστοιχεί και στο τέλος θα πάρουμε την... καζάνα ή όχι. Τώρα που έχουμε την εικόνα της αντιπάλου σε σχέση με το πως παίζει με εμάς πιστεύω πως θα βρούμε κι άλλα σημεία που δεν εκμεταλλευτήκαμε στο σημερινό ματς και θα το κάνουμε στο Τουν. Έχουμε πολλά να αναλύσουμε».


Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ