Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

5/6/12

Τραγική η κατάσταση της υγείας στην Αργολίδα


Τραγική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αργολίδας, επισημαίνει ο Συντονιστής Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Ναυπλίου Παναγιώτης Γκανάς, σε επιστολή του προς τον «Αναγνώστη», με αφορμή το άρθρο του Άκη Γκάτζιου, με τίτλο «Ο κίνδυνος να κλείσουν νοσοκομεία και οι στρουθοκάμηλοι».

Ο κος Γκανάς επισημαίνει ότι «Το Νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό πέρα από το ότι δεν αμείβεται και δουλεύει με αυταπάρνηση σεβόμενο τον ανθρώπινο πόνο είναι οριακό σε αριθμό μετά τις συνταξιοδοτήσεις. Η κατάσταση πέρα από τα υλικά τις αμοιβές και το προσωπικό είναι τερματική και κανείς δεν εξεγείρεται».

Στην επιστολή του ο γιατρός αναφέρεται και στην αδιαφορία των τοπικών παραγόντων που παραμένουν αδρανείς μπροστά στην καθημερινή εκποίηση των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών.

Η επιστολή του Παναγιώτη Γκανά ακολουθεί

«Αγαπητέ κε Γκάτζιε,

Θέλω να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για το άρθρο σας σχετικά με την απειλή που δέχονται τα Νοσοκομεία κάτω από την οικονομική ασφυξία που επέβαλε η τρόικα και οι ανεπαρκέστατοι πολιτικοί παράγοντες αυτού του τόπου. Εμείς οι νοσοκομειακοί γιατροί πέρα ζούμε καθημερινά την εξαθλίωση και την υποβάθμιση των υπηρεσιών σε βασικά πράγματα. Είναι τραγικά τα πράγματα και οι διαχειριστές αυτής της κατάστασης πολύ κατώτεροι των περιστάσεων.

Έχω εδώ και ένα χρόνο και εγώ και συνεργάτες μου συναντήσει πολλούς τοπικούς και πολιτικούς παράγοντες, τους έχω βάλει στο τραπέζι το παραπάνω θέμα αλλά κανείς δεν το αγγίζει, κανένας δεν το θίγει. Σε άλλες περιοχές πολύ μικρότερες του Ναυπλίου με αφορμή αυτή την απειλή, πρωτοστάτησαν οι τοπικοί παράγοντες σε κινητοποιήσεις και ξεσήκωσαν τον κόσμο (Ιεράπετρα, Κοζάνη, Κύμη, Ρέθυμνο). Εδώ οι Αργολιδείς (Ναύπλιο και Άργος) παραμένουν αδρανείς μπροστά στην καθημερινή εκποίηση των Νοσοκομειακών Υπηρεσιών. Οι τοπικοί παράγοντες και οι βουλευτές δεν θέλουν να θίξουν το θέμα για να μην ενοχληθεί η κοινή γνώμη του Άργους (μεγαλύτερη δεξαμενή ψηφοφόρων) οι δε Αργείοι αυτοαρέσκονται και ζουν μία αυταπάτη ότι έχουν μεγαλύτερο Νοσοκομείο που μπορεί να σηκώσει το βάρος όλης της Νοσοκομειακής περίθαλψης στην Αργολίδα. Πλανώνται και οι δύο πλευρές.

Το Άργος μόνο του ΔΕΝ διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές ούτε μπορεί να ανταπεξέλθει στο φορτίο δουλειάς που αναλογεί στο Νομό και στους επισκέπτες. Η χειρουργική κλινική μόνο του Γ.Ν. Ναυπλίου χειρουργεί περιστατικά από όλο το Νομό αλλά και από τους παρακείμενους νομούς Κορινθίας (ορεινή) και Κυνουρία. Η οφθαλμολογική κλινική το ίδιο. Πού θα εξυπηρετηθούν όλοι αυτοί οι ασθενείς;

 Το Νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό πέρα από το ότι δεν αμείβεται και δουλεύει με αυταπάρνηση σεβόμενο τον ανθρώπινο πόνο είναι οριακό σε αριθμό μετά τις συνταξιοδοτήσεις. Η κατάσταση πέρα από τα υλικά τις αμοιβές και το προσωπικό είναι τερματική και κανείς δεν εξεγείρεται. Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Θα καταβαραθρωθεί όλη η κοινωνία για να ευημερούν οι αριθμοί και οι οικονομικοί δείκτες;

 Παρακαλώ αναδείξτε και επανέλθετε στο θέμα. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ.

Ναύπλιο 19/5/2012

Παν. Γκανάς

Συντονιστής Δντής Χειρουργικής Κλινικής



Το άρθρο



Το άρθρο του Άκη Γκάτζιου, με τίτλο «Ο κίνδυνος να κλείσουν νοσοκομεία και οι στρουθοκάμηλοι», το οποίο έδωσε την αφορμή για την παρέμβαση του κου Γκανά ακολουθεί:

ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΓΓΕΣ δεν έχουν πολλά νοσοκομεία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να  αναγκάζονται να στέλνουν τους ασθενείς να αγοράζουν υλικά από τα φαρμακεία για να κάνουν τις εξετάσεις τους. Μια επικίνδυνη κατάσταση δημιουργείται στον κρίσιμο τομέα της υγείας, από την συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση του ΕΣΥ.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ αυτή, φαίνεται ότι τείνει να γίνει δραματική και επικίνδυνη. Όσο περνάει ο καιρός χάνεται ο έλεγχος.

Ο ΦΟΒΟΣ ότι θα κλείσουν ξαφνικά νοσοκομειακές μονάδες παράλληλα μεγαλώνει. Η συνεχής υποβάθμιση των νοσοκομείων όπου η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη, αυξάνει τους φόβους ότι μεθοδεύεται το κλείσιμο πολλών μονάδων. Οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, υγειονομικό υλικό, υλικοτεχνική υποδομή και οι συνεχιζόμενες περικοπές κονδυλίων δίνουν την αίσθηση ότι θα μπει λουκέτο και μάλιστα πολύ γρήγορα σε μονάδες της επαρχίας.

ΜΕΣΑ στην ζαλάδα όμως της οικονομικής κρίσης, κανένας δεν χτυπάει τον κώδωνα του κινδύνου σε τοπικό επίπεδο. Κανένας δεν θέτει επί τάπητος το ζήτημα ότι κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον υγειονομικό χάρτη τα νοσοκομεία της Αργολίδας, και πολλών άλλων επαρχιακών πόλεων.

ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ στρουθοκαμηλίζουν και κρύβουν τον κίνδυνο του λουκέτου.

ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ σενάριο να κλείσει στο 20% των νοσοκομείων, αγγίζει όμως την τοπική κοινωνία.

ΓΙΑΤΙ Η ΥΓΕΙΑ δεν είναι πολυτέλεια. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι πριν να είναι αργά.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δρ.Γκανα
Κανενας δεν θα συγκινηθει απο τα γραφομενα σας αν δεν παθει κατι σοβαρο καποιος μεγαλοσχημονας "παραγοντας" του τοπου μας .Θα καταρρακωθει το πελωριο ΕΓΩ του επειδη με τα λεφτα του δεν εξαγορασε την ζωη του .......Σκληρο αυτο που γραφω αλλα αυτη ειναι η αληθεια στην Ελλαδα του τωρα ....

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ