Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

15/9/12

Ενώ ο Γκαρκάσουλας ετοιμάζει απόσχιση, ο Αναγνώστου αντιπολιτεύεται τον Καμπόσο


Τελικά το πρόβλημα της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ  στο Άργος ειναι μεγαλύτερο απ` ότι αρχικά διαφαινόταν. Το φλερτ του κ. Αναγνώστου με το βουλευτιλίκι, άσχετα αν δεν το τόλμησε, άφησε ανοιχτό το θέμα της διαδοχής στον συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, με τον Κώστα Γκαρκάσουλα να μην κρύβει τις προθέσεις του, αφού φέρεται να του είχαν υποσχεθεί προ τετραετίας να κάνει υπομονή και μόλις έρθει η ώρα του να διεκδικήσει την θέση του επικεφαλής του συνδυασμού. Όμως η “επιστροφή” του Αναγνώστου στην τοπική πολιτική έρχεται να δημιουργήσει δύνες μέσα στον ίδιο τον συνδυασμό. Και ενώ ο κ. Γκαρκάσουλας ετοιμάζεται για αντιπαράθεση με τον επικεφαλής του συνδυασμού του, ο κ. Αναγνώστου συνεχίζει να παρεμβαίνει στα κοινά, αγνοόντας τον εσωκομματικό του αντίπαλο. Με πρόσφατη ανακοίνωσή του ο κ. Ανανγνώστου επιτίθεται κατά της δημοτικής αρχής τονίζοντας ότι “ο δήμος έχει υποχρέωση και δυνατότητα να ενισχύσει τη λειτουργία των σχολείων”.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του συνδυασμού “Οι Πολίτες Μπροστά” και που υπογράφεται από τον ίδιο τον κ. Γιώργο Αναγνώστου αναφέρει:

“Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά στη μέση μιας πρωτοφανούς σε ένταση και έκταση οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που περνά η χώρα μας. Δυστυχώς παρά τις δημόσιες διακηρύξεις και προσπάθειες ούτε η παιδεία έχει εξαιρεθεί από τις περιοριστικές πολιτικές της λιτότητας και οι διατιθέμενοι πόροι από το υπουργείο παιδείας αυτή τη χρονιά θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι. Οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν ήδη υποστεί σημαντικές μειώσεις στο εισόδημά τους, καλούνται για άλλη μια φορά, και θα το πράξουν, να καλύψουν με την εργατικότητα και το ήθος τους τα κενά που η πολιτεία δεν μπορεί να καλύψει.

Είναι σημαντικό, περισσότερο από ποτέ, οι αξίες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, που αποτελούν τα θεμέλια της σχολικής κοινότητας, της σχέσης εκπαιδευτικού με μαθητή και γονείς, να παραμείνουν ζωντανές και παρούσες στην καθημερινότητα κάθε σχολικής κοινότητας.

Η νέα σχολική χρονιά αποτελεί μια ακόμα πρόκληση για όλους και ένα στοίχημα, πως ανεξάρτητα από τις όποιες δύσκολες συγκυρίες, όλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, η πολιτεία με τους φορείς της, θα υπηρετήσουμε και θα υποστηρίξουμε έμπρακτα τη λειτουργία του σχολείου σε όφελος ολόκληρης της κοινωνίας.

Ο δήμος έχει υποχρέωση και δυνατότητα, όπως εξάλλου πάντα έπραττε, να ενισχύσει την λειτουργία των σχολείων ευθύνης του, χρηματοδοτώντας, πέρα από το υπουργείο παιδείας, τις σχολικές επιτροπές με τους αναγκαίους πόρους για την λειτουργία τους, να διαθέσει όσα τεχνικά μέσα και προσωπικό έχει για να επιλύει προβλήματα στις υποδομές των σχολείων, να συνεργαστεί αρμονικά με όλους τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Οφείλουμε όλοι να κατανοήσουμε ότι η παιδεία δεν μπορεί να αποτελεί προνομιακό «πεδίο συγκρούσεων», αλλά αντίθετα, αποτελεί «πεδίο συγκλίσεων».

Εμείς, στο βαθμό που μας αναλογεί, θα παρακολουθούμε στενά με τους εκπροσώπους μας, αλλά και με παρεμβάσεις όπου χρειαστεί, την λειτουργία των σχολικών επιτροπών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, στη λογική της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητάς τους. Θα πιέζουμε την Δημοτική Αρχή να διαθέτει κάθε φορά τους αναγκαίους πόρους στις Σχολικές Επιτροπές, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Η φετινή χρονιά είναι «η χρονιά των σχολείων» και αυτό το «στοίχημα» θα πρέπει να κερδηθεί”.
 

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ