Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

15/9/12

Φουντώνει η σύγκρουση μέσα στην παράταξη που ίδρυσε ο Τ. Αναγνωσταράς στο Ναύπλιο


Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα… ήρθε και η επιστολή του γιατρού του κ. Βασιλόπουλου να προκαλέσει εμφύλιο στην παράταξη της πλειοψηφίας στον δήμο Ναυπλιέων.

Μόλις πριν λίγες ημέρες, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΝ, ανακάλυψε «δολοπλοκίες, πολιτικές συνδιαλλαγές» κλπ και ενοχοποιούσε τον σημερινό δήμαρχο κ. Δ. Κωστούρο και τους δημοτικούς συμβούλους κ. Χρ. Καρέλλη και κ. Δ. Μπακέα.

 

Η επιστολή Βασιλόπουλου:

 

«Προ ολίγων ημερών οι δημότες πληροφορήθηκαν έκπληκτοι τον διορισμό από τον κ. Κωστούρο - Δήμαρχο σε θέση ειδικού συνεργάτου, της κόρης του Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Ν. Αρματά.

Όλοι ή σχεδόν όλοι αγαπητοί δημότες, θα γνωρίζετε το πως έγινε η εκλογή του νέου δημάρχου. Ποιό συγκεκριμένα: υποψήφιοι κ. Δ.Κωστούρος και κ. Β.Βασιλόπουλος (εγώ δηλαδή). Ψήφιζαν 20 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Ο νικητής θα έπρεπε στις δύο πρώτες ψηφοφορίες να πάρει την απόλυτη πλειοψηφία και στην τρίτη την σχετική πλειοψηφία. Δηλαδή 11 ψήφους στις δύο πρώτες ψηφοφορίες και την σχετική πλειοψηφία (τους περισσότερους) στην τρίτη. Παρευρέθησαν 19 Δημοτικοί Σύμβουλοι. Απών ο κ. Ρ.Μπαρού.

Προσωπικά είχα την διαβεβαίωση των 9 Δημοτικών Συμβούλων ότι θα με ψήφιζαν και ο δέκατος με διαβεβαίωσε με τηλεφώνημα του την παραμονή των εκλογών ότι: 'Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έρθω να ψηφίσω γιατρέ όχι γιατί δεν σε εκτιμάω, αλλά γιατί δεν συμπαθώ κάποιους που σε στηρίζουν, εαν όμως έρθω 99,9% θα ψηφίσω 'λευκό'. Ο δέκατος δεν ήταν άλλος από τον κ. Ν. Αρματά πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. σήμερα. Μία ψηφοφορία λοιπόν που στην χειρότερη περίπτωση θα πήγαινε ισοπαλία (9-9) και αναπόφευκτα στην κλήρωση. Όμως για να σιγουρευτεί η κάλπη(κη) νίκη «χτύπησαν» έναν ακόμη στόχο τον κ. Ι. Μπούνο -έναν από τους 9 που με διαβεβαίωσαν ότι θα με ψήφιζαν- ένα νέο παιδί που για μένα στην καλύτερη των περιπτώσεων λόγω του νεαρού της ηλικίας του, ίσως ήταν και ο πιο ευάλωτος στόχος. Στη δε χειρότερη των περιπτώσεων ο χρόνος θα δείξει τι «παίχτηκε».

Πως είναι δυνατόν ο κ. Ν.Αρματάς την παραμονή της ψηφοφορίας για εκλογή νέου δημάρχου να με διαβεβαιώνει 99,9% οτι θα ψηφίσει «Λευκό» για το οποίο και προκαταβολικά τον ευχαρίστησα και ξαφνικά το 0,1% έγινε 100% για τον κ. Δ.Κωστούρο; Πως ήταν «κρυστάλινη» η απόφασή του - όπως δήλωσε αργότερα ο ίδιος - να στηρίξει τον κ. Κωστούρο αφού προηγήθησαν τα ανωτέρω;

Πότε άλλαξε απόφαση;

Γιατί ο κ. Αρματάς ενώ είναι πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. από το καλοκαίρι του 2011, δεν παραιτήθηκε απο την θέση του αντιπροέδρου του νομικού προσώπου Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν, καίτοι του είχε ζητηθεί απο τον τέως δήμαρχο Π.Αναγνωσταρα πολλές φορές (σε δύο απο αυτές  ήμουν παρόν σε τηλεφωνική παράκληση του);

Και γιατί μετά απο ένα χρόνο περίπου απο αυτές τις αιτιάσεις - παρακλήσεις του κ. Αναγνωσταρά δεν το έπραξε, και ξαφνικά έρχεται θέμα προ ημερεσίας διάταξης στο Δ.Σ και ζητά την παραίτησή του απο αντιπρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν, ενώ ταυτόχρονα ο κ. Κωστούρος προτείνει την τοποθέτηση του κ. Καρέλη στη θέση αυτή;

Έχει το θάρρος να πεί στους δημότες πόσα χρόνια συνεχόμενα είναι δημοτικός σύμβουλος αμοιβόμενος απο τον δήμο;

Επιπλέον, η θέση του αντιπροέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. είναι η μοναδική νομικού προσώπου που είναι άμισθη. Σε αυτην είμαι συμπτωματικά εγώ που μου δόθηκε χωρίς να ερωτηθώ από τον προηγούμενο δήμαρχο. Παραιτούμε ευχαρίστως λοιπόν από την θέση αυτή και ας έρθει ο κ. Καρέλης να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο δήμο. Άλλωστε διετέλεσε αντιδήμαρχος, ενώ άλλοι σύμβουλοι είναι ακόμη απ' έξω από θέσεις έμμισθες.

Θα ήθελα λοιπόν να κάνω μία πρόταση στον κ. Δήμαρχο. Να αναλάβει ο ίδιος πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. άμισθος και να προσλάβει με τα χρήματα που δίνει στον νυν πρόεδρο κ. Αρματά, έναν ειδικό μάνατζερ με σκοπό να εξυγιάνει αυτή την ταλαίπωρη και καταχρεωμένη Δ.Ε.Υ.Α.Ν.».

 

Δήλωση Χρήστου Καρέλλη

 

«Φαίνεται ότι ο κ. Βασίλη Βασιλόπουλος επέλεξε να στραφεί εναντίον της παράταξης, με την οποία ο ίδιος εξελέγη και τον τίμησαν εκατοντάδες Δημότες.

 Δεν θα ασχοληθώ με όσα αναφέρει στην επιστολή του και τα οποία κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας του, αφού για το ίδια ζητήματα έχω απαντήσει ήδη στον νέο άτυπο επικοινωνιακό σύμβουλο του κ. Χρήστου Γραμματικόπουλου από τις 4 Ιουνίου. 

Θα ήθελα όμως να του υπενθυμίσω - μιας και στην επιστολή αναφέρεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες - ότι αυτός  ήταν που μέσω τηλεφωνημάτων μου πρότεινε επίμονα και πιεστικά να αναλάβω την έμμισθη θέση του προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΑΝ αν τον ψήφιζα. Κατά τη διάρκεια των προεκλογικών ζυμώσεων εξίσου πιεστικός και κάνοντάς μου την ίδια πρόταση ήταν περιέργως και ο κ. Γραμματικόπουλος. Πόσο ηθικό είναι άραγε να εμπλέκεται και αρχηγός παράταξης της  αντιπολίτευσης στη διαδικασία της διαδοχής της πλειοψηφίας.

Υπήρξαν και άλλοι που δεν θα αναφέρω τα ονόματά τους που επικοινώνησαν μαζί μου. Αυτές οι προσπάθειες γίνονταν για  να με «χτυπήσει» ως ψηφοφόρο του στην εκλογική διαδικασία!

Κάθε φορά η απάντησή μου ήταν σταθερή και του εξηγούσα λεπτομερώς την κατάσταση. Αυτός όμως είχε όπως και τώρα παρασυρθεί από κάποιους ή κάποιες πονηρούς ή πονηρές.

Για να τελειώνουμε. Το σενάριο που έπλεξε στο μυαλό του ο κ. Βασιλόπουλος, με τη βοήθεια εχθρών της παράταξης, και επέλεξε να το παρουσιάσει δημόσια, απορρίπτεται . Είναι κρίμα ένας επιστήμονας να γίνεται πιόνι των υπονομευτών της Δημοτικής Αρχής που κάνουν ότι μπορούν για να την αποπροσανατολίσουν από τα πραγματικά προβλήματα των Δημοτών, στα οποία είναι προσηλωμένη.

Περιμένω μέσα στην εβδομάδα την παραίτηση του κ Βασιλόπουλου από την άμισθη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΝ έτσι ώστε από το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβω  και να προσφέρω ότι μπορώ».

 

 

 

Δήλωση Δημήτρη Μπακέα

 

«Ο κ. Βασίλης Βασιλόπουλος με πρόσφατη επιστολή του, όπου αναφέρεται σε προσωπικές συζητήσεις για την στάση δημοτικών συμβούλων κατά την εκλογή του δημάρχου, προκάλεσε πλήθος ερωτηματικών στα οποία θα πρέπει να απαντήσει:

1) Κύριε Βασιλόπουλε από τους 8 Δημοτικούς Συμβούλους, που ο Παναγιώτης

Αναγνωσταράς ζήτησε να σας ψηφίσουν, πόσους άλλους κερδίσατε με τη

δική σας προσωπικότητα;

2) Είναι ψέματα κ. Βασιλόπουλε ότι αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, ανάμεσά

τους και εγώ, επισκέφθηκαν και είπαν  στον κ. Αρματά ότι εάν σας ψηφίσει  θα

παραμείνει πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ;

3) Είναι ψέματα ότι ξέρατε από την αρχή ότι ο κ. Αρματάς θα ψήφιζε Μπαρού ή

Κωστούρο με περισσότερες πιθανότητες για τον Μπαρού;

4) Είναι ψέματα ότι σε συζητήσεις μου ζητήσατε να παραιτηθώ από την έμμισθη

θέση του προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΑΝ για να βάλετε στη θέση μου τον κ.

Καρέλλη;

5) Είναι ψέματα ότι υπονομεύσατε την υποψηφιότητα του Παναγιώτη

Αναγνωσταρά στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να

χαλάσει οικογενειακές του σχέσεις και φιλίες χρόνων επειδή δεν σας έβγαλε δήμαρχο;

6) Το νέο ήθος που διδάσκετε είναι η εμπλοκή στις διαδικασίες διαδοχής της

πλειοψηφούσας παράταξης του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης;

7) Τελικά ο κ. Γραμματικόπουλος σας καθοδηγούσε ή ψήφιζε;

Τελειώνοντας θέλω να σας πω ότι ο κόσμος ξύπνησε κ. Βασιλόπουλε. Δεν

ανέχεται τη μικροπολιτική και από εμάς περιμένει μόνο λύσεις στα καθημερινά του

προβλήματα. Όσο για μερικούς που αποκαλούν τον Δήμαρχο υπηρεσιακό για να τον

μειώσουν να ξέρουν ότι ο κ. Δημήτρης Κωστούρος εκλέχτηκε δεν ορίστηκε, όπως ο

κ. Νίκος Χρόνης, που για λίγες ώρες διαχειρίστηκε σαν υπηρεσιακός Δήμαρχος δημαρχιακά ζητήματα, ως την εκλογή του κ. Κωστούρου, όπως ορίζει ο κανονισμός».

 

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ