Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

15/9/12

Έγιναν μαλλιά- κουβάρια για νερό και σκουπίδια στο Ναύπλιο


Αναποτελεσματικότητα και πολιτική ατολμία καταλογίζει ο Γραμματικοπουλος στην σημερινή δημοτική αρχή για δημοτικά τέλη, υδροδότηση Ιρίων και σκουπιδότοπο Καραθώνας με επιστολή του που είδε πριν λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας.

Ο Γραμματικόπουλος:

«Πολιτική ατολμία και αναποτελεσματικότητα καταλόγισε» στον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Κωστούρο, κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης«ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ» κ. Γραμματικόπουλος αναφορικά «με την άρνηση του τελευταίου να μειώσει τα δημοτικά τέλη κατά 15% προκειμένου να «ανακουφιστούν»οικονομικά οι δημότες, αλλά και την αδυναμία του να επιλύσει τόσο το πρόβλημα υδροδότησης των Ιρίων όσο και το θέμα της παράνομης χωματερής στην Καραθώνα».

Αναφερόμενος στην πρόταση μείωσης των δημοτικών τελών που είχε κατατεθεί από τον κ. Γραμματικόπουλο τον περασμένο Ιούλιο, είπε πως «ήταν μάλιστα κοστολογημένη βάσει περικοπών συγκεκριμένων δαπανών. Τότε, ο κ. Κωστούρος, αφού εξέτασε την πρόταση, την απέρριψε επικαλούμενος έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας. Έτσι, κατά το πρόσφατο συμβούλιο, ο κ. Γραμματικόπουλος επαναφέροντας το θέμα, διευκρίνισε ότι από το σχετικό έγγραφο της Οικονομικής Υπηρεσίας πουθενά δεν προκύπτει ότι η μείωση των δημοτικών τελών κατά 15% θα ήταν καταστροφική για τα οικονομικά του Δήμου. Αντιθέτως, στο συγκεκριμένο έγγραφο παρατίθενται αναλυτικά και με ακρίβεια όλα τα οικονομικά δεδομένα και προσδιορίζεται ότι το κόστος της πρότασης για μείωση κατά 15% ανέρχεται στις 135.000ευρώ, δίχως μείωση ανελαστικών δαπανών (μισθοδοσίες, φόροι, τέλη, αντίτιμο ηλεκτρικού ρεύματος, επισκευές αυτοκινήτων κ.λπ.). Επομένως, η πρόταση ήταν ρεαλιστική και εφαρμόσιμη».

Για το πρόβλημα της υδροδότησης των Ιρίων, ο κ. Γραμματικόπουλος επισήμανε ότι «είναι απαράδεκτο οι κάτοικοι των Ιρίων να πηγαινοέρχονται επί σειρά εβδομάδων μεταξύ Δημαρχείου και Δ.Ε.Υ.Α.Ν. δίχως να βλέπουν λύση στο πρόβλημά τους». Τόνισε δε, ότι «η λύση γι’αυτό το πρόβλημα είναι η σύνταξη μελέτης και η δημοπράτηση έργου κανονικής υδροδότησης της περιοχής των Ιρίων».

Αναφορικά με την παράνομη χωματερή της Καραθώνας, ο κ. Γραμματικόπουλος υπενθύμισε την δήλωση τον περασμένο Μάιο του κου Κωστούρου περί κλεισίματος της χωματερής εντός 45ημερών, κάτι το οποίο ασφαλώς δεν έγινε.

Αντιδρώντας στις αιτιάσεις του κ. Γραμματικόπουλου, ο δήμαρχος Ναυπλιέων, κατηγορεί τον δημοτικό σύμβουλο για διαρκή χαρτοπόλεμο εναντίον του αντί να συμβάλει σε επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων του Δήμου.

Ο Κωστούρος

 

 

 

«Είναι λυπηρό την ώρα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της βρίσκεται στους δρόμους για να διεκδικήσει τα αυτονόητα και ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα, ο κ. Χρήστος Γραμματικόπουλος να έχει προσφάτως ως μόνιμη ενασχόληση τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων σε βάρος του, προσπαθώντας να ψελλίσει κάτι μετά από 18 μήνες απόλυτης σιωπής.

Είναι η σιωπή συνενοχή;

Πότε αλήθεια ξεκίνησε να γίνεται σκουπιδότοπος ο Καραθώνας;

Πως υδροδοτούνται τα Ίρια εδώ και δέκα χρόνια;

Γιατί συζητήθηκαν τα ανταποδοτικά τέλη τον Μάιο;

Ας ψάξει λοιπόν, καλύτερα,γιατί πιάστηκε αδιάβαστος και πάλι.

Αποδεικνύει καθημερινά ότι ο πανικός είναι πολύ κακός σύμβουλος, επανέρχεται και εκτίθεται συνεχώς, καθώς φαίνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τα συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία,τηρώντας πιστά την δεοντολογία απαντήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20Αυγούστου. Ωστόσο εξακολουθεί να γυρίζει «γύρω από την ουρά του» με ανακοινώσεις και τηλεοπτικές συνεντεύξεις με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων.

Δυστυχώς επιβεβαιώνει, με δραματικό τρόπο, αυτό που αναφέρεται και στην πρώτη μας ανακοίνωση. Δεν ασχολείται σοβαρά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά μόνο επιφανειακά, και με αυτόν τον τρόπο απαξιώνει και τον σοβαρό θεσμικό ρόλο του, όπως είναι αυτός της αντιπολίτευσης, για τον οποίο επιλέχθηκε από τους Δημότες. Προσπαθεί ατυχώς να χρησιμοποιήσει κλωνοποιημένες αντιπολιτευτικές τακτικές από το παρελθόν, οι οποίες είναι ήδη καταδικασμένες στη συνείδηση των Δημοτών.

Όσον αφορά το θέμα παιδείας για το οποίο μας ψέγει θα του πούμε μόνο τούτο: Ο τόπος μας είναι μικρός, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Η ιστορία και η στάση του καθενός μας είναι ανοιχτό βιβλίο για τους Δημότες και καλό είναι να θυμηθούμε και το ρητό: «Ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Κάποιοι άλλοι, τις επόμενες γενιές», το οποίο θεωρούμε ότι ταιριάζει γάντι στην περίπτωση…»

 

Νέα απάντηση Γραμματικόπουλου διαδέχτικε τις δηλώσεις Κωστούρου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Για το θέμα του νερού των Ιρίων και μόνο το γεγονός ότι μόλις σήμερα, κατόπιν των πιέσεων που ασκήσαμε,τρέχετε και δεν φτάνετε με έκτακτη συνεδρίαση της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. προκειμένου να διευθετηθεί ένα απλούστατο ζήτημα, όπως ήταν αυτό της επιλογής της κατάλληλης γεώτρησης, τα λέει όλα. Φυσικά, ούτε λόγος για την οριστική λύση του θέματος επί τη βάση της πρότασής μας για μελέτη και δημοπράτηση ενός συνολικού έργου υδροδότησης της περιοχής».

Το έλλειμμα των «1.000.000ευρώ στον τομέα των ανταποδοτικών τελών αποδεικνύει το μέγεθος της αποτελεσματικότητάς σας, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι ήσασταν και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος την περασμένη χρονιά. Φυσικά είναι αστείο το επιχείρημα περί του χρόνου βάση του οποίου συζητούνται τα οικονομικά θέματα που αφορούν τους πολίτες. Όταν δηλαδή πέρυσι τον Μάιο είχατε ψηφίσει τις τεράστιες αυξήσεις των δημοτικών τελών, ο χρόνος τότε ήταν κατάλληλος»;

Τέλος, για το ζήτημα του σκουπιδότοπου της Καραθώνας «σάς προτείνω να μην το συνεχίζετε άλλο γιατί εκτίθεστε αλλά κυρίως εκθέτετε την πόλη μας. Αντί να ζητήσετε συγγνώμη για την επιπόλαιη δήλωση που κάνατε τον Μάιο, ότι σε 45 ημέρες θα έχετε καθαρίσει την Καραθώνα, χωρίς κανένα σχέδιο για το μέλλον και κανένα προγραμματισμό εξακολουθείτε να λαϊκίζετε με ένα τόσο σοβαρό θέμα».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ