Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

14/10/12

Κόβουν το σχολείο λόγω ΚΤΕΛ


Το μισό εισιτήριο αναγκάζονται να πληρώνουν από την Δευτέρα οι μαθητές της Αργολίδας που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, για να πάνε στο σχολείο τους. Η απόφαση ξάφνιασε μαθητές και γονείς. Συγκεκριμένα η ΚΤΕΛ Αργολίδας Α. Ε., ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τους μαθητές στα Σχολεία τους «εισπράττοντας από αυτούς το ήμισυ του εισιτηρίου και όχι δυνάμει της συμβάσεως με το Δημόσιο».

Το θέμα παίρνει τεράστιες διαστάσεις, αφού πολλοί γονείς λόγω της οικονομικής κρίσης και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την δουλειά τους, δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στην καθημερινή πληρωμή των εισιτηρίων για να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Όπως σημειώνει το ΚΤΕΛ «η απόφαση αυτή δεν λήφθηκε από εμάς ελαφρά τη καρδία, χωρίς να υπολογίσουμε το πρόβλημα που δημιουργείται σε τόσες οικογένειες και τόσους μαθητές, ειλικρινά όμως δεν μας έχει μείνει άλλη εκλογή. Το Δημόσιο μας έχει αφήσει απλήρωτους για το 90% της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Εμείς όμως έχουμε εξοφλήσει τα μισθωμένα Ταξί, έχουμε πληρώσει τους μισθούς, τα ασφαλιστικά ταμεία, τους αναλογούντες φόρους και τα καύσιμα. Με άλλα λόγια εν γνώσει μας δανείζουμε το Κράτος και τούτο το πράτταμε από φιλότιμο, από κατανόηση των δύσκολων καιρών που περνά η χώρα μας, από ευαισθησία για τον αγώνα των μαθητών. Δυστυχώς όμως, και να θέλουμε να συνεχίσουμε να μεταφέρουμε τους μαθητές πληρώνοντας και όχι εισπράττοντας, πλέον δεν μπορούμε. Αντιμετωπίζουμε πια κίνδυνο επιβίωσης, κίνδυνο να χάσουμε τα λεωφορεία και τις περιουσίες μας, να καταστραφούμε».

Το ΚΤΕΛ Αργολίδας με ανακοίνωσή του στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης τονίζει ακόμα: «περιμένοντας να υπογράψουμε νέα σύμβαση με το Κράτος για την επόμενη χρονιά, μας δηλώνεται ότι πρέπει να συναινέσουμε σε περικοπή του τιμήματος κατά 17%, ενώ ήδη έχουμε προβεί στα δύο προηγούμενα έτη σε μείωση 20%. Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα στις περικοπές αυτές, καθώς καθιστούν την μεταφορά των μαθητών από εμάς παντελώς ασύμφορη. Την λύση μπορεί εύκολα να τη βρει το Κράτος και εμείς είμαστε πρόθυμοι άμεσα να επαναλάβουμε την μεταφορά των μαθητών».

Με ψήφισμά του εξάλλου ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπλίου σημειώνει: «Ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑΛ Ναυπλίου με το παρόν ψήφισμα εκφράζει την κατανόησή του για το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών μας από και προς το σχολείο και συμπαρίσταται, επισημαίνοντας ότι αυτό δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του σχολείου. Επιπρόσθετα τονίζουμε ότι πέρα από την οικονομική επιβάρυνση, ορισμένες περιοχές από όπου προέρχονται μαθητές μας εξυπηρετούνται μόνο από τα ειδικά σχολικά δρομολόγια. Για το λόγο αυτό καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς για την εύρεση άμεσης λύσης».

Το θέμα παίρνει υποχρεωτικά το δρόμο προς το κοινοβούλιο, με ερωτήσεις που καταθέτουν οι βουλευτές. Ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός τονίζει ότι «Το πρόβλημα είναι εξαιρετικά οξύ λαμβανομένου υπόψη ότι η γεωγραφία της Αργολίδας έχει ως αποτέλεσμα πολλά παιδιά, ιδίως σε απομακρυσμένα χωριά, να απέχουν πολλά χιλιόμετρα από τα σχολεία, ενώ οι γονείς, οι οποίοι στην μεγάλη πλειονότητά τους είναι αγρότες, δεν έχουν τη δυνατότητα να αναλάβουν την καθημερινή μεταφορά τους". O Δημήτρης Κοδέλας τονίζει ότι: «Οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν μπορεί να είναι αυτοί που θα πληρώσουν τις αλλοπρόσαλλες και χωρίς καμιά απολύτως προετοιμασία και προγραμματισμό προβλέψεις του Καλλικράτη και την κυβερνητική ολιγωρία». Αντίστοιχα ο Γιάννης Μανιάτης επισημαίνει: «οι διδάσκοντες είναι υποχρεωμένοι να προσθέτουν απουσίες στα παιδιά, εξαιτίας της αντικειμενικής απουσίας τους από τα μαθήματα, χωρίς καμία προφανώς ευθύνη των ιδίων ή των γονέων τους».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ