Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

14/10/12

Θα μπει τάξη στο Ναύπλιο;


Σε εφαρμογή είναι μια σειρά κανονιστικών αποφάσεων στο Ναύπλιο, που ρυθμίζουν κάποια από τα κακώς κείμενα της πόλης.

 

Φορτηγά

 

Σε ισχύ είναι η απόφαση που καθορίζει τον τρόπο που θα γίνονται φορτοεκφορτώσεις στην παλιά πόλη Ναυπλίου. Οι ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων εντός της παλιάς πόλης Ναυπλίου μπορούν να ανεφοδιάζονται για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων τους από οχήματα φορτοεκφόρτωσης, προσωρινώς σταθμευμένα επί της οδού έμπροσθεν των καταστημάτων τους, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

Ότι δεν θα σταθμεύουν μόνιμα αλλά μόνο για όσο διαρκούν οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης

Ότι δεν θα δημιουργούν όχληση στην ρεύμα κυκλοφορίας των λοιπών οχημάτων της οδού (ελεύθερο πλάτος οδού τουλάχιστον 3 μέτρα)

Ότι δεν θα εμποδίζουν τις διαβάσεις πεζών, τις θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για ΑΜΕΑ ή κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) διάβασης ΑΜΕΑ

Ότι δεν θα παραβιάζουν τις ήδη υπάρχουσες πινακίδες απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης που έχουν ήδη τοποθετηθεί με προηγούμενες αποφάσεις.

Γενικότερα, ότι δεν θα παραβιάζονται οι προβλεπόμενες στον Κ.Ο.Κ. διατάξεις που αφορούν στην στάση - στάθμευση (άρθρο 34 Ν. 3542/2007 (ΦΕΚ 50/Α').

Προκειμένου να μην δημιουργείται έντονο κυκλοφοριακό φορτίο εντός της παλιάς πόλης Ναυπλίου, συναινούμε οι ώρες φορτοεκφόρτωσης να περιοριστούν για τις καθημερινές από τις 07.00π.μ. έως 9.00 π.μ. και από τις 5.00 μ.μ. έως τις 07.00 μ.μ. και για Σάββατο και Κυριακή από τις 8.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ..

 

Αμαλίας

 

Αναμένεται η έγκριση από την περιφέρεια για την διακοπή της κυκλοφορίας στην Οδό Αμαλίας από το ύψος του 1ου Δημοτικού Σχολείου έως και το παλιό Δημαρχείο μόνο για τα Σαββατοκύριακα.

Η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 3.00 μ.μ. του Σαββάτου (οπότε θα έχει παρέλθει και το χρονικό διάστημα που θα είναι ανοικτά τα καταστήματα της περιοχής καθώς και οι ώρες της λαϊκής αγοράς), και θα λήγει την Κυριακή στις 8.00 μ.μ.

Η διακοπή θα αφορά σε όλα τα οχήματα με εξαίρεση: τα ποδήλατα και τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (πυροσβεστικά, ασθενοφόρα, οχήματα δημοτικής αστυνομίας, αστυνομίας και τροχαίας, στρατού και λιμενικού σώματος).

 

Κοινόχρηστοι  χώροι

 

Καθορίστηκαν οι  πλατείες που βρίσκονται στο Ναύπλιο και θα παραχωρούνται ως εξής:

Στην πλατεία «Συντάγματος» θα πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις: πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων, ομιλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας.

Στην πλατεία «Φιλελλήνων» θα πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις: πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων, ομιλίες, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Στην πλατεία «Καποδίστρια» θα πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις: πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων ομιλίες, τοποθέτηση carrousel την περίοδο των εορτών.

Στην πλατεία «Αρβανιτιάς» θα πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις: πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων και ήπιας μορφής αθλητικές εκδηλώσεις.

Στον πεζόδρομο «Ωνάση» θα πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις: πραγματοποίηση έκθεσης βιβλίου, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Στο «θεατράκι του ΟΣΕ» θα πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις: πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, ομιλίες εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας.

Στην πλατεία «Πέντε Αδέρφια» θα πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις: πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων, θεατρικών παραστάσεων, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Στην πλατεία «Τριών Ναυάρχων» θα πραγματοποιούνται οι εξής εκδηλώσεις: πραγματοποίηση μουσικών εκδηλώσεων, ομιλίες, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

 

Tραπεζοκαθίσματα

 

Παράλληλα με τα παραπάνω ξεκινά μια προσπάθεια να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη διάβαση των πεζών και ειδικά των ατόμων με κινητικά προβλήματα στους κοινόχρηστους χώρους. Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, γνωστοποίησε μάλιστα την πρόθεσή της δημοτικής αρχής δηλώνοντας «Υποστηρίζουμε κάθε επιχείρηση ήπιας χρήσης, η οποία συνάδει με τον χαρακτήρα της παλιάς πόλης, παράγει πολιτισμό και προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, αλλά εναντιωνόμαστε σε κάθε είδους κατάστημα ή επιχείρηση, η οποία έχει επιθετική συμπεριφορά, διαταράσσει την κοινή ησυχία, καταστρατηγεί την ποιότητα ζωής μας και λειτουργεί κατά παράβαση των νόμων και των διατάξεων». Τόνισε δε πως «δυστυχώς ο δήμος μας βρίσκεται πολλές φορές στην δυσάρεστη θέση όχι απλά να επιβάλει πρόστιμα στα καταστήματα που δεν έχουν άδεια τραπεζοκαθισμάτων και υπερβαίνουν σε κάλυψη τα νόμιμα τετραγωνικά, αλλά και να απομακρύνει τραπεζοκαθίσματα και κατασκευές εφόσον δεν τηρούνται τα νόμιμα».

 

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ