Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

26/10/12

Σύγχυση με τα νοσοκομεία


Τελικά τι συμβαίνει με τα νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους; Πώς γίνεται από τη μια να ξεσηκώνονται γιατροί, νοσηλευτές και κόσμος για να μην κλείσει το ένα και για να μην υπολειτουργεί το άλλο και ταυτόχρονα από την άλλη να ρέει άφθονο χρήμα;

 Και όμως. Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις, έφταναν στα γραφεία των εφημερίδων ανακοινώσεις για χρηματοδοτήσεις των δύο νοσοκομείων.

Σχετικά με το νοσοκομείο του Άργους ανακοινώθηκε ότι ο Υπουργός Υγείας ενέκρινε δαπάνη 528.000 ευρώ για την απαλλοτρίωση οικοπέδων που εφάπτονται σε αυτό. Να σημειωθεί βέβαια ότι η δαπάνη προέκυψε μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ναυπλίου, με την οποία καθορίστηκε η προσωρινή τιμή μονάδος της απαλλοτρίωσης για έκταση 3 στρεμμάτων και 150 τ.μ. για την  βελτίωση των υποδομών στο Νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα μια άλλη δαπάνη αφορά το νοσοκομείο Ναυπλίου: Με απόφαση του Ανδρέα Λυκουρέντζου εγκρίθηκε η προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου, ύψους 1.385.080,00 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Πηγή χρηματοδότησης της προμήθειας του εν λόγω εξοπλισμού προτείνεται να είναι οι πόροι του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και οι διαδικασίες υλοποίησής της θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση σχετικής απόφασης ένταξης πράξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου.

Η υλοποίηση της προμήθειας θα πραγματοποιηθεί με την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού, τηρουμένων των κείμενων περί Κρατικών Προμηθειών διατάξεων.

Δικαιούχος της εν λόγω προμήθειας και φορέας διενέργειας του σχετικού διαγωνισμού ορίζεται το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, το οποίο διαθέτει διαχειριστική επάρκεια τύπου Β.

 

Και υπογραφές

 

Όλα αυτά την ώρα που οι πάντες είναι ανήσυχοι για την υγεία στην Αργολίδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι εδώ και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει μία οργανωμένη προσπάθεια πολιτών σε όλη την Αργολίδα για συλλογή υπογραφών υποστήριξης και συνέχισης της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ξεκινήσει από ασθενείς που παλαιότερα νοσηλεύτηκαν και κυριολεκτικά διασώθηκαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χειρουργικής κλινικής.  Αυτοί οι ασθενείς ευαισθητοποιημένοι από τη φημολογία των συγχωνεύσεων και των καταργήσεων κλινικών και Νοσοκομείων σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο του Ναυπλίου ταξιδεύουν σε όλη την Αργολίδα υποστηρίζοντας ότι η υγεία είναι δημόσιο αγαθό και οφείλουν το Υπουργείο Υγείας και οι πολιτικοί να στηρίξουν τις κλινικές και τα Νοσοκομεία που στην διαδρομή τους έχουν αποδείξει ότι ασκούν μοναδικό έργο.

 

Ενοποίηση  Κλινικών

 

Στο αρχικό σχέδιο της ενιαίας διοίκησης και λειτουργίας των νοσοκομείων Ναυπλίου και Άργους παραμένει το υπουργείο Υγείας και δεν σκοπεύει να ενοικιάσει το νοσοκομείο Ναυπλίου, όπως φημολογείται το τελευταίο διάστημα. Αυτό ξεκαθαρίζει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Ο υπουργός διευκρινίζει ότι «για το Υπουργείο Υγείας αποτελεί προτεραιότητα η ενιαία λειτουργία των ΓΝ Άργους και ΓΝ Ναυπλίου. Στις προθέσεις του είναι να εφαρμοστεί το άρθρο 2, του Ν.4052/2012, όπου ορίζεται ότι από 1-1-2013 τα λειτουργούντα υπό ενιαία διοίκηση διασυνδεόμενα νοσοκομεία του ΕΣΥ αποτελούν αυτοτελή και ενιαία ΝΠΔΔ και συνακόλουθα απαιτούν έναν οργανισμό».

Επίσης ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνει ότι «στον οργανισμό που θα διέπει τη λειτουργία των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου θα συμπεριληφθεί και η απόφαση του ΚΕΣΥΠΕ για ενοποίηση των Παιδιατρικών και Μαιευτικών – Γυναικολογικών Κλινικών.

Η ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, που είναι φορέας κατασκευής και κύριος του έργου: «Προσθήκη ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τμήματος στο ΓΝ Άργους», έχει δώσει καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών την 30 Νοεμβρίου 2012 στην ανάδοχο εταιρία «ΙΛΙΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΤΕ». Πρόβλημα χρηματοδότησης του έργου δεν υπάρχει και άμεσα ολοκληρώνεται και η ένταξη του εξοπλισμού, ύψους 280.000€ στο ΕΣΠΑ.

Τέλος, όπως ανακοινώθηκε η στελέχωση του ΓΝ Ναυπλίου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα ακολουθήσει τους γενικότερους κανόνες περί προσλήψεως στα Νοσοκομεία της χώρας.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ