Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

5/11/12

Ανοιχτό το θέμα του ΚΕΜΧ


Ανοιχτό παραμένει το θέμα του ΚΕΜΧ. Χθες το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ακόμα ειλημμένη απόφαση για το θέμα του ΚΕΜΧ, παρότι ο υφυπουργός Π. Καράμπελας έλεγε άλλα την περασμένη εβδομάδα.
Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος μεζί με τους τρεις βουλευτές του Νομού  Γ. Ανδριανό, Δ. Κοδέλα και Γ. Μανιάτη  και τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Πουλά συναντήθηκαν με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο στη Βουλή.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δημήτρης Κωστούρος ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι :
- δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για το θέμα του ΚΕΜΧ
- το όλο θέμα επαναεξετάζεται με θετική αντιμετώπιση.
Και πρόσθεσε ο κος Κωστούρος: «Τα μηνύματα της συνάντησης κρίνονται από όλους ως αισιόδοξα. Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Είμαστε σε εγρήγορση για κάθε εξέλιξη.  Με αποφασιστικότητα και ενότητα μπορούμε να διασφαλίσουμε την παραμονή και λειτουργία του ΚΕΜΧ».
Δύο μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί και άλλη συνάντηση με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο. Ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός τον είχε ενημερώσει για τις αντιδράσεις. Όπως δήλωνε ο κος Ανδριανός «Συναντήθηκα  με τον Υπουργό  Εθνικής  Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον ενημέρωσα για το θέμα που έχει προκύψει  σχετικά με την λειτουργία του ΚΕΜΧ Ναυπλίου ζητώντας διευκρινίσεις για την τελική θέση του Υπουργείου στο ζήτημα αυτό.
Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση  και το όλο θέμα επανεξετάζεται λαμβανομένων υπόψη όλων των σχετικών παραμέτρων τις οποίες έθεσα στον Υπουργό και  κατά την σημερινή μας συνάντηση ».

Ο Καράμπελας

Πάντως ο υφυπουργός την περασμένη εβδομάδα τόνιζε ότι «το ΚΕΜΧ θα λειτουργήσει και για την 2012 ΣΤ’ ΕΣΣΟ (Νοε 12) ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), χωρητικότητας 800 Ν/Σ οπλιτών, για την παροχή αρχικής εκπαίδευσης στους οπλίτες θητείας και ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) χωρητικότητας 100 οπλιτών για την παροχή ειδικής εκπαίδευσης σε αριθμό ειδικοτήτων ΜΧ.
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αποσκοπώντας στην πλέον ορθολογική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, οι οποίοι έχουν σημαντικά περιοριστεί λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, θα επανεξετάσει στο προσεχές χρονικό διάστημα και τη λειτουργία των υφιστάμενων Ειδικών Κέντρων Εκπαίδευσης (ΕΚΕ) του ΣΞ από μηδενικό βάση».
Για το θέμα αυτό, δηλαδή αν απλά θα συνεχίσει να λειτουργεί απλά και μόνο το στρατόπεδο ή αν θα παραμείνει ως Κέντρο Εκπαίδευσης απάντηση δεν έχει δώσει ακόμα το υπουργείο, αφού σύμφωνα με τον υφυπουργό έχει αποφασιστεί η λειτουργία της 124 ΠΒΕ (Τρίπολη) ως Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης.
Ο κος Καράμπελας τονίζει ότι στην 124 ΠΒΕ θα κατατάσσονται όλοι οι οπλίτες του ΠΝ και της ΠΑ καθώς και οπλίτες του ΣΞ και ότι θα υπάρχει κοινή εκπαίδευση στο Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ), στο οποίο εκπαιδεύονται πλέον όλοι οι οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων ανεξαρτήτως Κλάδου. Η κοινή εκπαίδευση θα έχει θετικό αντίκτυπο και στη μεταφορά εφέδρων από έναν κλάδο σε άλλο.
Η 124 ΠΒΕ επιλέχθηκε ως Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης καθώς οι εγκαταστάσεις της είναι επαρκείς, πρόσφατα ανακαινισμένες και προσφέρουν υψηλό επίπεδο διαβίωσης στους νεοσυλλέκτους, γεγονός που θα λειτουργήσει θετικά στην ανύψωση του ηθικού τους και στην αφομοίωση της εκπαίδευσης.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ