Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

5/3/08

Ανοίγει το θέμα χρήσεων γης και ελεγχόμενης στάθμευσης στο Ναύπλιο

Πιέσεις για την επίλυση πολλών σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την πόλη του Ναυπλίου, ασκεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών της πόλης και όλοι οι ανάλογοι φορείς, προς τον δήμο. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, μαγνητοσκοπήθηκε μάλιστα και οι όποιες δεσμεύσεις δόθηκαν έχουν καταγραφεί.
Η είδηση, βγήκε από τον δήμο Ναυπλίου αφού ανακοινώθηκε σχετικά με τους χώρους στάθμευσης στο λιμάνι, ότι στις 21 Μαρτίου, θα γίνει η παρουσίαση της μελέτης που έχει ανατεθεί, και κατόπιν θα ξεκινήσει διάλογος. Το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης που είχε παγώσει για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τις αντιδράσεις που είχαν σημειωθεί στο δημοτικό συμβούλιο, ξαναανοίγει λοιπόν σε λίγες ημέρες, όπως επίσης και τα θέματα που έχουν σχέση με τις χρήσεις γης κλπ.
Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Σωματείο Επισιτιστικών Επαγγελμάτων, η Ένωση Ξενοδόχων, ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων δωματίων και ο σύλλογος Τουριστικών Καταστημάτων, έχουν καταθέσει από τον προηγούμενο Ιούλιο εννέα προτάσεις σε σχέση με την ελεγχόμενη στάθμευση και το κυκλοφοριακό, και φαίνονται να παραμένουν αμετακίνητοι στις θέσεις τους.
Αυτές οι προτάσεις είναι οι εξής:
Μεταφορά του ΚΤΕΛ και στην ήδη υπάρχουσα διεύθυνσή του να περνάει μόνο για να παραλαμβάνει τους πελάτες.
Δημιουργία τεσσάρων έως πέντε σημείων των TAXI (πιάτσα)
Απαγόρευση στάθμευσης των φορτηγών και λεωφορείων που σταθμεύουν απέναντι από την ταβέρνα ΝΑΥΠΛΙΟΣ (πρώην Καραμανλής) όλο το 24ωρο αλλά και απαγόρευση για στάθμευση λίγης χρονικής διάρκειας.
Απαγόρευση φορτηγών και λεωφορείων που σταθμεύουν απέναντι από την ΔΕΗ στο χώρο του Parking και επίσης μεταφορά φορτηγών απέναντι από τον Άγ. Αναστάσιο τουλάχιστον για τα Παρασκευοσαββατοκύριακα και τα τριήμερα να σταθμεύουν στο Parking της Νομαρχίας.
Να φύγει σύντομα το εργοτάξιο έναντι Γυμνασίου
Να γίνει σωστή διαγράμμιση στα σημεία στάθμευσης του ΠΙ και από πρώην Τελωνείο έως την ταβέρνα ΝΑΥΠΛΙΟΣ (πρώην Καραμανλής). Στο νέο λιμάνι έχουν βέβαια διαγραμμιστεί αλλά δεν υπάρχει φωτισμός.
Στην Αμαλίας και στην Πολυζωίδου μετά την δημιουργία της Δημοτικής Αστυνομίας να μην επιτρέπεται παρκάρισμα πάνω από μια ώρα. Είναι απαραίτητο όμως να δημιουργηθεί μελέτη που θα έχει να κάνει με την κυκλοφορία και την στάθμευση γενικότερα στην παλιά πόλη.
Στην 25ης Μαρτίου να μην παραμένουν μεγάλου όγκου αυτοκίνητα αλλά και θα πρέπει να βρουν τρόπο ώστε τα αυτοκίνητα Υπηρεσίας του ΟΤΕ και της ΔΕΥΑΝ να σταθμεύονται σε συγκεκριμένο χώρο.
Εφόσον γίνουν τα άνω και ξαναδούμε την κατάσταση που θα επικρατεί όσον αφορά την στάθμευση στο λιμάνι και στις γύρω οδούς θα γίνουν οι απαραίτητες συσκέψεις για να δούμε το αποτέλεσμα.
Οι πιέσεις των επαγγελματιών του Ναυπλίου, περιλαμβάνουν πολλά σοβαρά ζητήματα, όπως και το νερό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Παναγιώτη Μακρή, ανακοινώθηκε στους συγκεντρωμένους ότι αναμένεται η έγκριση από την Περιφέρεια ώστε να δοθεί για χρήση στο Ναύπλιο νερό του Αναβάλου.
Από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Ανδριανό Ανυφαντή, εκφράστηκε και πάλι η ανησυχία ότι το νερό της Λέρνης ίσως να μην φτάσει για να καλυφθεί η κατανάλωση τους θερινούς μήνες.
Άλλα ζητήματα για τα οποία ζητήθηκαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις, είναι ο καλλωπισμός των κτισμάτων ηλεκτρονικής ξενάγησης, και η δημιουργία τουριστικού γραφείου σε σημείο που να είναι προσβάσιμο και να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες. Τέθηκε επίσης θέμα αξιοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, όπως το Μπούρτζι, ώστε να αυξηθεί η επισκεψιμότητά του.
Επίσης τέθηκε σοβαρά το ζήτημα της επαιτείας και της διάθεσης προϊόντων αμφίβολης ποιότητας προϊόντων από πλανόδιους και τσιγγάνους που γίνεται στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία του Τελωνείου, αλλά και από περαστικούς σε εστιατόρια – καφετέριες – καταστήματα. Ήδη οι εστιάτορες του Ναυπλίου αντιδρούν έντονα και αναμένεται να λάβουν απόφαση ως σωματείο να απαγορεύουν στους πλανόδιους να μπαίνουν στα καταστήματά τους.Τέλος, ζητείται η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας και η συχνότερη αποκομιδή απορριμμάτων, αλλά και η διευθέτηση των κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνουν τα περίπτερα κα τα καταστήματα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ