Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

10/7/08

Θα κερδίσουν οι κάλπες ή οι παραλίες στην Επίδαυρο;

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν την Κυριακή, οι περίπου 3.500 ψηφοφόροι του Δήμου Επιδαύρου, καθώς το πρωτοδικείο του Ναυπλίου με απόφαση που εξέδωσε, ακύρωσε τις προηγούμενες εκλογές και προκήρυξε επαναληπτικές.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, ο συνδυασμός «Όραμα Ανάπτυξης» του Νίκου Γεώργα, που με 37 ψήφους διαφορά σε σχέση με τον δεύτερο, ανακηρύχθηκε νικητής των εκλογών οι οποίες διεξήχθησαν τον Οκτώβριο του 2006, δεν τηρούσε τις ποσοστώσεις, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή των γυναικών στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού, όπως προβλέπει ο νόμος.
Ο δεύτερος συνδυασμός «Δυνατή Επίδαυρος» του Αλέξανδρου Λιμνιάτη, ο οποίος, είχε πιάσει το εκλογικό μέτρο του 42%, προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίο έκανε αποδεκτές όλες τις ενστάσεις του και έστειλε την απόφασή του στο Πρωτοδικείο του Ναυπλίου, προκειμένου να εκτελεστεί.
Από τη Νομαρχία Αργολίδος ανακοινώθηκε ότι στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 13 Ιουλίου θα πάρουν μέρος και οι τρεις συνδυασμοί που συμμετείχαν στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2006, δηλαδή εκτός από τους δύο που προαναφέρθηκαν, και οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του Νικολάου Βρεττού. Ωστόσο ο τελευταίος φαίνεται ότι δεν θα κατεβάσει ψηφοδέλτιο και θα στηρίξει τον Αλέξανδρο Λιμνιάτη.
Ο κος Βρεττός δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις για την απόφασή του αυτή, αν και σε τηλεφωνική μας επικοινωνία επιβεβαιώνει την πρόθεσή του να στηρίξει την Κυριακή τον κο Λιμνιάτη.
Λάβρος κατά του κου Βρεττού και του κου Λιμνιάτη, εμφανίζεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες ο κος Νίκος Γεώργας. Όπως δηλώνει στον «α»: «Ο κος Βρεττός από το δικαστήριο τον Μάη, είχε σαφέστατα σταθεί ως δικηγόρος υπεράσπισης του κου Λιμνιάτη. Άρα ήταν γνωστό σε όλους μας ότι ήδη ο κος Βρεττός έχει συμπαρασταθεί στον κο Λιμνιάτη. Στη συνέχεια επιβεβαιώθηκε αυτό με δήλωσή του στο δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν θα κατεβεί στις εκλογές.
Το γεγονός ότι περιφέρεται στον Δήμο προτείνοντας στους ψηφοφόρους να στηρίζουν τον κο Λιμνιάτη, δείχνει ότι έπεσαν οι μάσκες για τον κο Βρεττό, παρ ότι παίρνει πρωτοβουλίες που δεν τις έχουν εγκρίνει ούτε οι σύμβουλοι του συνδυασμού του, ούτε οι ψηφοφόροι».
Επισημαίνει ακόμα ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γεώργας: «Ο ίδιος ο κος Λιμνιάτης επιμένει να κοροϊδεύει και να παραπλανά τον κόσμο της Επιδαύρου, φθάνοντας να ισχυρίζεται και σε επιστολή του μάλιστα, ότι ο Γιώργας φταίει που φτάσαμε στις εκλογές.
Αυτό βέβαια είναι άποψη του Λιμνιάτη γιατί ο κόσμος ξέρει πολύ καλά πόσο τον απαξίωσε ο κος Λιμνιάτης.
Κατέφυγε στα δικαστήρια, πιστεύοντας ότι η ψήφος του λαού είναι το τελευταίο που μπορεί να σκέπτεται.
Έλα όμως που το δικαστήριο με την απόφασή του, δίνει τον τελευταίο λόγο στον λαό της Επιδαύρου, ο οποίος με τη σειρά του θα τον κρίνει και θα τον καταδικάσει για μια ακόμα φορά».
Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Αλέξανδρος Λιμνιάτης αναφερόμενος στην στήριξη του κου Βρεττού τονίζει: «Σε αυτή τη νέα πορεία που ξεκινά από τις 13 Ιουλίου, μαζί μας συστρατεύτηκε και ο Νίκος Βρεττός με τους συνεργάτες του, ένας άνθρωπος που τον διακρίνει ανιδιοτέλεια και 14 χρόνια προσφοράς στην τοπική Αυτοδιοίκηση και στον τόπο μας. Αγωνιζόμαστε τώρα όλοι μαζί, για να κάνουμε πράξη τα οράματά μας. Ίσως αυτό, να έχει κάνει να χάσει τον έλεγχο των λόγων και των έργων του ο κος Γιώργας. Από την πλευρά μας υπάρχει πλήρης κατανόηση».
Ο κος Λιμνιάτης επισημαίνει ακόμα: «Βρισκόμαστε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου. Ήδη διεξάγονται οι συνήθεις προεκλογικές συγκεντρώσεις στα χωριά.
Εγώ ξεκίνησα την Τρίτη από το δημοτικό διαμέρισμα Δήμαινας, χθες στο Κολιάκι, σήμερα Πέμπτη στην Αρχαία Επίδαυρο και την Παρασκευή ολοκληρώνεται η προεκλογική περίοδος στη Νέα Επίδαυρο.
Απομένει η κοινωνία των ενεργών πολιτών του Δήμου Επιδαύρου, να αναθέσει τη διοίκηση του Δήμου στο συνδυασμό «Δυνατή Επίδαυρος» που είμαι υποψήφιος δήμαρχος, γιατί πιστεύουμε ότι εμείς μπορούμε να αλλάξουμε πορεία στο δήμο μας, να είμαστε καθημερινά κοντά στον πολίτη, για την ανάπτυξη και προκοπή του τόπου μας, και για ένα καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας.
Σήμερα, όλοι φαινόμαστε. Όλοι έχουμε πίσω μας έργο. Δυστυχώς, ως πληροφορήθηκα, στην κεντρική ομιλία του κου Γιώργα στο Κολιάκι, αντί για την παρουσίαση του έργου του, ανάλωσε το χρόνο του σε ύβρεις, σε χυδαιότητες εναντίον εμού προσωπικά και των συνεργατών μου στο συνδυασμό μου.
Η ανυπαρξία έργου του κου Γεώργα, τον οδήγησε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο. Εμείς δεν θα τον ακολουθήσουμε».
Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα. Θα λειτουργήσουν 12 εκλογικά κέντρα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Επιδαύρου. Οι εκλογείς μπορούν να βάλουν μέχρι δύο σταυρούς για τους δημοτικούς συμβούλους και μέχρι έναν σταυρό για τους τοπικούς συμβούλους –όπως ανακοινώθηκε από το τμήμα Πολιτικών Δικαιωμάτων και εκλογών της Νομαρχίας Αργολίδας.
Οι έδρες των δημοτικών Συμβουλίων ανέρχονται σε 13 και οι έδρες των Τοπικών Συμβουλίων σε 3.
Να σημειωθεί ότι η θητεία της δημοτικής αρχής που θα προκύψει, θα είναι για τον υπολειπόμενο χρόνο της δημοτικής περιόδου, μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ