Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

10/7/08

Ερίζουν Μανιάτης, Σωτηρόπουλος, Μανώλης

Αγώνα δρόμου καλοκαιριάτικα τρέχουν ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης και ο νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος για να πείσουν τους πολίτες ότι «κατόπιν ενεργειών» του καθενός θα υλοποιηθεί η νέα σύνδεση της Αργολίδας με την Εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης.
Ο βουλευτής την προηγούμενη εβδομάδα επιχειρώντας έναν απολογισμό του στυλ «τι κερδίσαμε και τι χάσαμε στην μάχη με τον Σουφλιά» σχετικά με το Χωροταξικό, τόνιζε ότι η ένταξη του οδικού άξονα Δερβενάκια - Εκκλησιαστικά - Άργος στο δίκτυο των υπό αναβάθμιση αξόνων έγινε αποδεκτή, μετά από δική του παρέμβαση.
Απάντηση στους πανηγυρισμούς του Γιάννη Μανιάτη, δίνει με ανακοίνωσή του ο νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος, αν και η συγκεκριμένη απάντηση ερμηνεύεται από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι αφορά στον έτερο βουλευτή Γιάννη Μανώλη.
Ο κος Σωτηρόπουλος, αναφέρεται σε όψιμη «πανηγυρική ένταξη» του οδικού άξονα Δερβενάκια Εκκλησιαστικά - Άργος στο εθνικό χωροταξικό Σχέδιο και τονίζει μεταξύ άλλων ότι από το 2006 το νομαρχιακό συμβούλιο πρότεινε για την Δ΄ προγραμματική περίοδο τη βελτίωση της παλαιάς εθνικής οδού Αρχαίας Νεμέας - Δερβενακίων – Άργος, ενώ το 2007 προκηρύχθηκε ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης μελέτης με αντικείμενο «Μελέτη βελτίωσης Εθνικής οδού από κόμβο Αρχαίας Νεμέας -Δερβενάκια - Μυκήνες Νομού Αργολίδας».
Επισημαίνει ακόμα ότι η μελέτη του έργου είχε προεκτιμώμενη αμοιβή 796.760,82 ευρώ και θα πληρωθεί από το ΠΕΠ Πελοποννήσου, ενώ τον Μάρτιο υπεγράφη η σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης μελέτης με την ανάδοχο κοινοπραξία, η οποία υποχρεούται εντός 10 μηνών να περαιώσει το αντικείμενο της ανωτέρω σύμβασης με αμοιβή 535.644,00 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α.
Σύμφωνα με τη νομαρχία το έργο αυτό αναπτύσσεται από τον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου - Τριπόλεως, μέσω Δερβενακίων και καταλήγει στην αρχή του αρχαιολογικού Μυκηναϊκού δρόμου.
Επισημαίνει δε ότι η ολοκλήρωση αυτού του άξονα θα γίνει με την ανατολική παράκαμψη του Άργους, έργο που συνδέεται και με το σχέδιο της πόλης.
Και καταλήγει ο κος Σωτηρόπουλος: «Ο οδικός αυτός άξονας, ήδη έχει δρομολογηθεί από τη Νομαρχία και την Περιφέρεια και προχωρεί. Παρουσιάζεται τώρα ότι εντάχθηκε στο εθνικό χωροταξικό Σχέδιο της χώρας που καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως, ως μέγα γεγονός. Σημασία έχει να γίνει το έργο και όχι από ποιο πρόγραμμα θα πληρωθεί».
Ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης, ωστόσο, θεωρεί με νεότερη δήλωσή του ότι «κάποιοι ενσυνείδητα συγχέουν το δρόμο Δερβενάκια - Εκκλησιαστικά (για τον οποίο εκπονείται μελέτη), με το δρόμο Δερβενάκια - Εκκλησιαστικά - Φίχτυα - Κουτσοπόδι - παράκαμψη Άργους, για τον οποίο δεν υπήρχε στο Εθνικό Χωροταξικό καμία αναφορά πριν την κατάθεση της σχετικής Τροπολογίας από πλευράς ΠΑΣΟΚ.
Εμπλέκει και τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Μανώλη, ο οποίος αυτές τις ημέρες απουσιάζει σε νησί του Αιγαίου, λέγοντας ο κος Μανιάτης: «Πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε το τραγελαφικό φαινόμενο, ο νεοδημοκράτης βουλευτής του νομού, ο οποίος παρέμεινε άφωνος κατά τη συζήτηση του Εθνικού Χωροταξικού στη Βουλή, να ισχυρίζεται στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι «κατόπιν ενεργειών του», σε… μυστικές συναντήσεις με τον Υπουργό, κ. Γ. Σουφλιά, πείστηκε ο Υπουργός να εντάξει τον οδικό άξονα Δερβενάκια – Εκκλησιαστικά – Άργος στο Εθνικό Χωροταξικό.
Αντίθετα, τώρα, ο επίσης νεοδημοκράτης Νομάρχης Αργολίδας ισχυρίζεται ότι δεν συνέβη τίποτα απολύτως. Ο βουλευτής και ο Νομάρχης, ας λύσουν τη μεταξύ τους διαφωνία. Το θέμα τους δεν αφορά ούτε εμάς, ούτε τους πολίτες της Αργολίδας, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιος πάλεψε για να υπάρξουν οι σχετικές βελτιώσεις στο Εθνικό Χωροταξικό προς όφελος της Αργολίδας.
Αυτή είναι η πρώτη και τελευταία φορά που απαντώ σε ανακοινώσεις της Νομαρχίας Αργολίδας. Θα ήταν πάντως καλύτερα όλοι μας να φροντίζαμε να προσθέτουμε στον τόπο, αντί να προσπαθούμε να αφαιρέσουμε από τα έργα των άλλων. Η Αργολίδα χρειάζεται τη σύμπραξή μας κι όχι μικροκομματικές και αδιέξοδες μιζέριες».
Επίσης ο κος Μανιάτης επιτίθεται στον νομάρχη επισημαίνοντας ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αργολίδας, δεν είχε αποστείλει καμία πρόταση για το Εθνικό Χωροταξικό στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ η ΤΕΔΚ, όχι μόνο κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για το νομό, αλλά επιπλέον διοργάνωσε ξεχωριστή ημερίδα με ειδικό προσκεκλημένο ομιλητή τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Πολεοδόμων - Χωροτακτών.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ