Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

16/7/08

Ο αναπληρωτής του αναπληρωτή και εσύ αξιοπρέπεια στον τοίχο (ο εθισμός στο ρουσφέτι πρώτο βήμα για την πρέζα των σκανδάλων)

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΙΝΗ ΙΩΛΚΟ ο Ιάσονας ετοιμαζόταν για το μεγάλο ταξίδι , μεγάλο το καράβι, η Αργώ , μεγάλες οι ελπίδες από αυτό το καράβι αλλά και μεγάλες οι ευθύνες . Ένοιωθε βαρύ το φορτίο των ευθυνών , διατηρούσε για τον εαυτό του τον τίτλο του διοργανωτή του ταξιδιού , ας πούμε του επιστημονικού υπευθύνου με την σημερινή ορολογία . Σκέφτηκε ότι για να αλαφρύνει λίγο το φορτίο των ευθυνών αλλά και για να γίνει όλο και πιο εύρυθμη η λειτουργία της Αργώ θα ήταν χρήσιμο να έχει και ένα διοικητικό υπεύθυνο πληρώματος , ο οποίος σε μια δύσκολη περίπτωση θα αναπλήρωνε και τον ίδιο .
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ έπρεπε να απευθυνθεί στον ΠΑΣΚΕΑ . Τότε εκείνη την εποχή υπήρχαν δυο μεγάλοι ήρωες ο ΠΑΣΚΕΑΣ και ΝΔΕΑΣ , ήταν και οι δύο ήρωες από την μάχη της Δημοκρατίας. Κάτι αντίστοιχο με την σημερινή Νέα Δημοκρατία , και το ΠΑΣΟΚ. Εκλέγονταν ανά τέσσερα χρόνια και ήταν υπεύθυνος για την διοίκηση και οργάνωση πληρωμάτων . Έτσι λοιπόν ο Ιάσονας έκανε αίτηση στον ΠΑΣΚΕΑ και αφού έλεγξε τους νόμους του αυτός όρισε και τον αντίστοιχο διοικητικό υπεύθυνο για την Αργώ .
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ , ήταν και οι εκλογές . Το μικρόβιο της φυλής , για λίγο εξουσία υπήρχε από τότε . Ένα μέλος του πληρώματος διεκδικούσε και αυτό μια θέση διοικητικού υπευθύνου . Εκλογές έρχονταν σκέφτηκε ότι ήταν ευκαιρία για μια δημιουργική εξυπηρέτηση του πολίτη (ρουσφέτι το είπαν οι βάρβαροι Τούρκοι) . Παίρνει φόρα και πάει στον ΠΑΣΚΕΑ , θέλω μια διοικητική θέση του λέει
- - μα δεν γίνεται του λέει έχουμε και υπεύθυνο ταξιδιού , και διοικητικό υπεύθυνο ο οποίος μπορεί να είναι και αναπληρωτής του -μπορείς να με κάνει αναπληρωτή του αναπληρωτή
- - μα τι θα πουν τα άλλα μέλη του πληρώματος που έχουν τα ίδια χρόνια με σένα στο καράβι
- - δεν μπορούν να πουν τίποτα μας καλύπτει η ευρεία ερμηνεία του νόμου για την εύρυθμη λειτουργία της Αργώ
ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣΚΕΑ , λίγο παράλογο το αίτημα , αλλά ήταν και παράλογο να χαθούν και ψήφοι για τέτοια ψιλοπράγματα , βέβαια ήταν πρόκληση ο διορισμός αναπληρωτή του αναπληρωτή λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και για την εύρυθμη λειτουργία της Αργώ, χωρίς ο Ιάσονας να του έχει ζητήσει κάτι τέτοιο , αφού έτσι και αλλιώς έτοιμος ήταν για το μεγάλο ταξίδι . Αλλά να χάσει και από τον ΝΔΕΑ για τέτοιες μικροεξυπηρετήσεις , αφού και αυτός το ίδιο θα έκανε στην θέση του. Τελικά το έκανε και η Αργώ έγινε μπάχαλο . Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που το έμαθαν από τον καθαριστή του πλοίου ξεσηκώθηκαν , ξέχασαν τα πανιά και τα κουπιά που ήταν το καθήκον του και αναζητούσαν το δίκιο τους και μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια . Ωραία μπορεί η ερμηνεία του νόμου να καλύπτει και τέτοια θέματα αλλά όχι και παραμονή εκλογών. Ιδιαίτερα θίχτηκαν και αυτοί που ψήφιζαν ΠΑΣΚΕΑ .
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΠΙΟ ΣΥΝΘΕΤΑ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ο λαός τιμωρός τότε και τώρα , έβγαλε τον ΝΔΕΑ για τα επόμενα τουλάχιστον χρόνια . Ο πανικός κάποιων ο θυμός , η εναλλαγή στην εξουσία οδήγησαν το πλήρωμα σε αλληλοκατηγορίες και την Αργώ καθηλωμένη στο λιμάνι .Και μάλλον θα έπρεπε να καθυστερήσει για πολύ το ταξίδι του γιατί κάποια μέλη είχαν ήδη απευθυνθεί στον συνήγορο του λαού ( όπως σήμερα στον συνήγορο του πολίτη ) ο οποίος του ενθάρρυνε για καταγγελίες και κάποιος άλλος που είχε πρόσβαση ενημέρωσε ένα κήρυκα της αγοράς και ένα ρήτορα (όπως ας πούμε σήμερα ένα μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι και μια τοπική εφημερίδα )
Μυστήρια πράγματα εκείνα τα αρχαία χρόνια , φαντάσου όμως καμιά φορά η ιστορία να επιβεβαιώσει την μυθολογία ….
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ο Ιάσονας απογοητευμένος έφυγε για λίγο και πήγε με ένα μικρό σκαρί προς την Αττική φτάνοντας στο λιμάνι του Πειραιά άκουσε ένα τελάλη της αγοράς να διαλαλεί ένα παρόμοιο θέμα και για μεγάλα ποσά χαμένα κατά την ανάθεση έργων ….. ρε γαμώτο αναφώνησε (μετά το είπε και η Πατουλίδου) και εδώ ο η ανάθεση της ανάθεσης και εσύ αξιοπρέπεια για μια ακόμα φορά στον τοίχο .
Τότε κατάλαβε ότι η μιζόφρένεια και η ρουσφετονεύρωση δεν είναι θέμα τόπου αλλά θέμα τρόπου. Τρόπο με τον οποίο επέλεξε κάθε πολίτης να διάγει και τον καθημερινό του βίο .(Η ιστορία είναι φανταστική αλλά από αρχαιοτάτων χρόνων εθιζόμενοι σιγά σιγά στα μικρά δικά μας σκάνδαλα και ρουσφέτια δεν μας κάνουν εντύπωση τα μεγάλα που ζούμε στις μέρες μας απλά η διαφορά μας είναι ποσοτική …. Εξ άλλου είναι μαγκιά για τον νεοέλληνα να τα χώσει η να τα πάρει χωρίς να τον πιάσουν )

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ