Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

9/10/08

Η αοιδός και η αιδώς

Άρθρο του Βασίλη Καπετάνιου

 Κάθε μεσημέρι έξω από την πόρτα του δημοτικού σχολείου που περιμένω την κόρη μου,  είναι ένα μικρός χώρος για να γνωριστούμε οι γονείς των παιδιών , στην πλειοψηφία πρόκειται για μαθητές της πρώτης δημοτικού.

Κουβέντες για την μπάλα, την πολιτική , τα μαθήματα των παιδιών  τους καλλιτέχνες τα τρέχοντα της καθημερινότητας. Μια μικρή αντανάκλαση της πραγματικότητα που μας περιβάλλει, μια μικρή γειτονιά των 15 λεπτών της αναμονής μας..

Επίδοξοι προπονητές για το πώς θα πάει καλύτερα ο Παναργειακός, επίδοξοι πολιτικοί για να δώσουν λύση στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα του τόπου.

Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν  το χρόνο αναμονής , ήταν και η παραίτηση (η μη παραίτηση ) του βουλευτή μεγάλου κόμματος που γέμισε τον τηλεοπτικό χρόνο αρκετών εκπομπών .

Φτάνοντας και εγώ στην εξώπορτα , από ότι κατάλαβα δεν τους απασχολούσε τόσο ο βουλευτής , ούτε οι πιθανές εξελίξεις που θα είχε η στάση του στις πολιτικές εξελίξεις , αλλά η επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό μια τηλεοπτική

σταρ – τραγουδίστρια η Στέλλα.,

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι αυτό μπορεί να βλάψει τον βουλευτή και άλλοι είπαν ότι μετά από μια τέτοια δημοσιότητα και με την βοήθεια που προσφέρει η στήριξη από την γνωστή αοιδό θα αυξήσει και την εκλογική του πελατεία στον νομό που εκλέγεται.

Μέσα από τέτοιες καθημερινές κουβέντες διαπιστώνει την πικρή αλήθεια για την πολιτική στην Ελλάδα. Καλός πολιτικός στην Ελλάδα θεωρείται αυτός που έχει αναγνωρισιμότητα, επιδιώκει την δημοσιότητα τον σχολιάζουν τα κανάλια , αυτός σίγουρα έχει εξασφαλισμένο πολιτικό μέλλον . Ενώ ένας δουλευτής βουλευτής με απεριόριστες ώρες μέσα στο κοινοβούλιο ( εκεί που τον ψήφισε ο ελληνικός λαός να βρίσκεται) μπορεί να μην καταφέρει να εκλεγεί στην επόμενη  εκλογική αναμέτρηση.

Ένας γονέας θυμάται μια χαρακτηριστική ιστορία αναζήτησης πολιτικής αναγνωρισιμότητας  και αναζήτησης μελλοντικής εκλογικής πελατείας από βουλευτή της περιοχής μας.

Πέθανε μια εξαδέλφη του,  πολύ νέα 28 χρονών από καλπάζουσα μορφή καρκίνου σε ένα χωριό της Αργολίδας, το χωριό ήταν μικρό και σχετικά μακριά από τις μεγάλες πόλεις. Ξαφνικά μας λέει την ώρα της νεκρώσιμης ακολουθίας νοιώθει κάποιοι να τον σπρώχνουν. Και πράγματι έτσι ήταν, Γνωστός βουλευτής της περιοχής με την συνοδεία του πήγαινε να συλλυπηθεί την οικογένεια παίρνοντας κεντρική θέση κοντά στο φέρετρο.

-         Μα καλά μήπως την ήξερε

-         Όχι δεν την ήξερε αλλά σκέφτηκε σαν πολιτικός . Νέα κοπέλα , παιδιά έχει , κατά κάποιο τρόπο ξαφνικός και τραγικός θάνατος θα μαζέψει πολύ κόσμο. Ο θείος μου όταν πέθανε στην πόλη μέσα,  83 χρονών κι ας ψήφιζε το κόμμα του 60 χρόνια και αυτόν όσες φορές κατέβηκε στις εκλογές όχι μόνο δεν πήγε στην κηδεία του αλλά στις επόμενες εκλογές του έστειλε και φυλλάδια του εκλογικού του αγώνα.

Κι όμως για αυτή την πικρή πραγματικότητα ευθύνες έχουμε όλοι μας , όταν κυνηγάμε την επιφάνεια το φαίνεσθαι σε όλες τις δραστηριότητες  του καθημερινού μας βίου. Ζώντας μέσα στην βιτρίνα και για την βιτρίνα τι άλλο να περιμένουμε από τους πολιτικούς μας . Ότι εμείς είμαστε διατεθειμένοι να αγοράσουμε είναι αυτό που μας πουλάνε.

Ένας παππούς είπε και την ατάκα της ημέρα :

Να μπεί η Στέλλα στην βουλή , αφού χάθηκε από την πολιτική η αιδώς καλύτερα να μπει μια αοιδός…

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ