Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

28/1/09

Λίφτινγκ στη Λέρνα

Θα αλλάξει όψη η Λέρνα με μια σειρά έργων που δρομολογούνται, αρκεί να βρεθεί η χρηματοδότηση. Από το τοπικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο στην Τρίπολη, εγκρίθηκε η μελέτη του περιβάλλοντος χώρου των πηγών της Λέρνας προϋπολογισμού 196.070 ευρώ.
Ήδη ετοιμάζονται τα τεύχη δημοπράτησης, ώστε η μελέτη να υποβληθεί για οριστική ένταξη στον «Θησέα» και να ακολουθήσει η δημοπράτηση και η υλοποίηση του έργου.
Επίσης είναι έτοιμη από το Αρχαιολογικό Συμβούλιο η μελέτη για το Μυθολογικό θεματικό πάρκο, η οποία θα υποβληθεί στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συνέδριο για έγκριση, ώστε να υπάρχει πλέον μια συνολική και ολοκληρωμένη παρέμβαση στον αρχαιολογικό χώρο και πέριξ των πηγών της Λέρνης. Υπενθυμίζουμε ότι για το μυθολογικό θεματικό πάρκο, υπάρχει απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου για χρηματοδότηση από ιδίους πόρους.
Τα έργα που θα πραγματοποιηθούν σε πρώτη φάση για τη δημιουργία του Θεματολογικού - Μυθολογικού πάρκου, είναι να κατασκευαστούν τοιχία αντιστήριξης μικρού ύψους στο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ, έτσι ώστε να μεγαλώσει η εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια μέχρι την Εθνική οδό και στη συνέχεια θα κατασκευαστεί σε όλο το μήκος της οδού πεζοδρόμιο. Το πεζοδρόμιο αυτό, θα οριοθετηθεί από την πλευρά του δρόμου με κράσπεδα και από την άλλη πλευρά με λιθόχτιστο τοίχο.
Από την πλευρά του αρχαιολογικού χώρου θα κατασκευαστεί λιθόχτιστο τοιχίο αντιστήριξης. Θα δημιουργηθεί ράμπα για επισκέπτες ΑΜΕΑ προς τον αρχαιολογικό χώρο και σκάλα για τους υπόλοιπους επισκέπτες. Θα δημιουργηθεί επίσης πρανές, το οποίο θα οριοθετείται από λιθόκτιστους τοίχους και θα φυτευτεί.
Στο κατάντι θα κατασκευαστεί σιδερένιο κιγκλίδωμα για την περίφραξη του αρχαιολογικού χώρου και πεζοδρόμιο πλάτους 1,50 μ. από βότσαλο στο δάπεδο, ενώ θα οριοθετηθούν οι τρεις χώροι στάθμευσης λεωφορείων. Από την απέναντι πλευρά του Ποντίνου θα κατασκευαστεί με ανάλογο τρόπο πρανές.
Επίσης θα κατασκευαστεί γέφυρα πλάτους 2 μέτρων από μεταλλικό σκελετό και ξύλινη επένδυση, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν προσβασιμότητα προς τον κύριο χώρο του μυθολογικού πάρκου. Ο ανάντι χώρος θα επιστρωθεί με σταμπωτό δάπεδο και μεταξύ της εισόδου του αρχαιολογικού χώρου και της γέφυρας θα γίνει σε πλάτος 5,50 μ. διαφοροποίηση του δαπέδου για την διέλευση των επισκεπτών.
Στο υπόλοιπο τμήμα μέχρι τις γραμμές του τρένου, ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί για θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων των επισκεπτών. Δίπλα στον τοίχο του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου θα κατασκευαστεί ράμπα ελεγχόμενης διέλευσης αυτοκινήτων προς τον αρχαιολογικό χώρο. Επίσης θα κατασκευαστούν σχάρες ομβρίων υδάτων.
Στον χώρο μεταξύ των αθλητικών εγκαταστάσεων και της Εθνικής οδού θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο από βότσαλο. Στο χώρο κοντά στο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ, θα γίνει οδοστρωσία από υλικό λατομείου και θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης για 11 αυτοκίνητα. Ένας ακόμα χώρου στάθμευσης για 10 αυτοκίνητα, θα κατασκευαστεί μπροστά από το κατάστημα του Κατσιαούνη.
Τέλος για την ενοποίηση του κυρίως χώρου του Μυθολογικού πάρκου με τις υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις, θα κατασκευαστεί γέφυρα πλάτους 2 μ. από μεταλλικό σκελετό και ξύλινη επένδυση.
Παράλληλα ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου θα γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής της αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων, της ύδρευσης, του ηλεκτροφωτισμού και της άρδευσης στο σύνολο των χωρών επέμβασης.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ