Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

4/2/09

Συνασπισμός και ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στον Πεβερέτο

Σφοδρή επίθεση δέχεται για μία ακόμα φορά ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών που κατέλαβαν τον Ισθμό, Παναγιώτης Πεβερέτος, με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο έληξε η κατάληψη της Εθνικής Οδού. Αυτή τη φορά ο κος Πεβερέτος και τα υπόλοιπα μέλη της Συντονιστικής δέχονται τα πυρά από τους «Αγρότες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πελοποννήσου» και από την «Αγροτική κίνηση του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας» (ΝΕ.Α.Κ.).
Οι «Αγρότες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πελοποννήσου», με ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων, καταγγέλλει: «Από την αρχή των κινητοποιήσεων ήταν φανερό, ότι απέναντί μας δεν θα είχαμε μόνο την κυβερνητική πολιτική και την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, αλλά και τους γνωστούς «ηγέτες» της ΠΑΣΕΓΕΣ. Έτσι οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη 27/1/09, όταν με πρωτοβουλία τους πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε Ξενοδοχείο των Αθηνών και όχι στα μπλόκα για την διαμόρφωση της τακτικής μας.
Μ΄ ευθύνη των γνωστών γαλαζοπράσινων ηγετών της ΠΑΣΕΓΕΣ , αλλά και την ανοχή ορισμένων ηγεσιών ΕΑΣ της Πελοποννήσου, επιχείρησαν ασκήσεις αγωνιστικής γυμναστικής με σκοπό να «καπαρώσουν» καρέκλα στο τραπέζι των συνομιλιών με το νέο Υπουργό. Η διοργάνωση της κινητοποίησης ήταν πλημμελής, με ευθύνη της διορισμένης Συντονιστικής Επιτροπής. Η δημοκρατία στη λήψη της απόφασης απούσα. Η ενημέρωση των αγροτών που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ήταν υποτυπώδης.
Ως κυρίαρχο αίτημα προβλήθηκε προς τα έξω ένα ραντεβού με τον Υπουργό. Τα μεγάλα και βασικά προβλήματα του αγροτικού κινήματος πέρασαν σε 2η μοίρα.
Δεν δίστασαν να υπονομεύσουν τον αγώνα χιλιάδων αγροτών για να πετύχουν μια θέση στο τραπέζι του Υπουργού και στα δελτία ειδήσεων των οκτώ. Εμφάνισαν τον Έλληνα αγρότη ως κοινό επαίτη. Η υποκρισία ξεπέρασε κάθε όριο, με αποκορύφωμα τον «παράγοντα» κ. Πεβερέτο, ο οποίος μέσα από το γραφείο του Υπουργού, κατήγγειλε τους συγκεντρωμένους αγρότες στον Ισθμό, ως ιδιώτες που παρακωλύουν την συγκοινωνία Τον εν λόγω παράγοντα και την τακτική του , ας τον κρίνει ο αγροτικός κόσμος. Τα 35 εκατ. για τα προϊόντα της Πελοποννήσου είναι «ψίχουλα» και αποτελούν εμπαιγμό στα προβλήματα και στα αιτήματά μας».
Από την πλευρά της η «Αγροτική κίνηση του Συνασπισμού της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας», αναφορικά με τα όσα έγιναν στο αγροτικό μπλόκο του Ισθμού, μεταξύ άλλων μιλούν για ιερή συμμαχία της ΠΑΣΕΓΕΣ και επισημαίνουν: «Ο «γαλάζιος» Προκοβάκης- της ΕΑΣ Λακωνίας - αγκαλιά με τον «πράσινο» Πεβερέτο - της Αργολίδας και του, διασπαστικού προς το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Κτηνοτρόφων, Συλλόγου Κτηνοτροφίας ΣΕΚ, με τις ευλογίες του «πράσινου» προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ Καραμίχα και του πρώην και νυν «γαλάζιου» γενικού γραμματέα ΥΠΑΑΤ Σκιαδά, χρησιμοποίησαν αδιάντροπα τη μαζική κινητοποίηση των αγροτών, μόνο και μόνο για να «καπαρώσει» η ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ μια θεσούλα στο τραπέζι των συνομιλιών με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Τα έδωσαν όλα για να μην διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων, να μην οργανωθεί ο αγώνας, να μην παρθεί καμιά απόφαση με τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες που όλες αυτές τις μέρες το αγροτικό κίνημα έχει επιβάλλει στην πράξη.
Τα τεράστια προβλήματα των αγροτών, η ίδια τους η επιβίωση πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, με τα λίγα ψίχουλα που τόλμησαν να ανακοινώσουν μετά την πολυπόθητη – γι’ αυτούς – συνάντηση με τον Υπουργό.
Να το βάλετε καλά στο μυαλό σας κύριοι της συνεταιριστικής ηγεσίας. Οι αγρότες δεν είναι ζητιάνοι. Όσο καιρό εσείς αλληλλοϋποστηριζόσαστε στις εκλογές των συνεταιριστικών οργάνων και μοιραζόσαστε πόστα σε δημόσιους οργανισμούς που θάπρεπε να είναι στην υπηρεσία του αγρότη, η απογοήτευση και η πικρία μας έγινε ποτάμι οργής».
Να σημειωθεί ότι εξέφρασε την διαφωνία του επικοινωνώντας με τον «α» ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας, σε ότι έχει σχέση με την αναφορά στον Παναγιώτη Πεβερέτο.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Παναγιώτη Πεβερέτου ο οποίος δήλωσε στον «α»: «Είναι ντροπή αυτά που γράφουν. Ποιοι δούλεψαν για να γίνει η κινητοποίηση; Το κάναμε για να βρεθούμε με τον υπουργό; Εγώ είχα ήδη συναντηθεί δύο φορές με τον υπουργό και τον υφυπουργό, ως εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας. Δεν ψάχνω να βρω θέση ούτε πολιτική ούτε άλλη, διότι δεν θα είναι υποψήφιος σε κανένα κόμμα. Άρα δεν ψάχνω προσωπικά κέρδη και προσωπικά οφίτσια. Δεν έχω πάρει ζωή μου τίποτα, ούτε έχω ζητήσει».
Αναφορικά με την δήλωσή του ότι στον Ισθμό δεν έχουν μείνει πλέον αγρότες, όταν η Συντονιστική επιτροπή συναντήθηκε με τον υπουργό, ο κος Πεβερέτος δηλώνει:
«Ήταν από κακή πληροφόρηση, γιατί εγώ ήμουν στην Αθήνα. Η Συντονιστική Επιτροπή είχε αποφασίσει την λήξη του μπλόκου στον Ισθμό».
Και επισημαίνει: «Ποιοι μας κρίνουν, όταν τη νύχτα που έμεινε για πρώτη φορά κλειστός ο Ισθμός, είχαμε μείνει ελάχιστοι; Πού ήταν αυτοί που μας κρίνουν; Δεν διεκδικούσαμε να βρεθούμε με τον υπουργό, αλλά να λύσουμε προβλήματα. Καταφέραμε να αποσπάσουμε τη δέσμευσή του, ότι θα αποζημιώσει θα εσπεριδοειδή, τη σταφίδα Κορινθίας και τη χειμερινή πατάτα Ηλείας και Αχαΐας, τα βερίκοκα, τα μήλα Αρκαδίας και την διάθεση δωρεάν ζωοτροφών στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου με την αποδέσμευσή ποσού από το ταμείο Μολυβιάτη. Δεσμεύθηκε ακόμα ο υπουργός, ότι θα παραμείνει ένα σοβαρό ποσόν για την κτηνοτροφία. Το αν θα τα κάνει δεν ξέρω, όπως δεσμεύθηκε ενώπιον είκοσι ανθρώπων. Αυτά τα κέρδισαν αυτοί που μας βρίζουν»;
Και καταλήγει ο κος Πεβερέτος: «Έχει περάσει ο χρόνος που τα κόμματα καθοδηγούσαν τις κινητοποιήσεις. Αν ο Συνασπισμός θέλει να επαναφέρει ό,τι έκαναν τα κόμματα στο παρελθόν, θα αποτύχει οικτρά».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ