Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

19/5/10

Στον αέρα οι συμβασιούχοι πυροσβέστες των 700 ευρώ

«Δεν είμαστε εμείς που φέραμε την κρίση στη χώρα, δεν είμαστε εμείς αυτοί που έχουν τους παχυλούς μισθούς και τα χρήματα τους στο εξωτερικό, είμαστε αυτοί που χρόνια τώρα δίνουμε ακόμη και τη ζωή μας για να προστατεύσουμε τον πολίτη και τον φυσικό πλούτο της χώρας. Σας ενημερώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε ακόμη αυτήν την ομηρία και τον εμπαιγμό τόσον ετών, υποσχέσεις έχουμε πάρει, πράξεις δεν έχουμε δει, τη ζωή μας έχουμε δώσει, ψεύτικες υποσχέσεις έχουμε πάρει, είμαστε σε φοβερή αγανάκτηση, και οι οικογένειες μας έχουν διασυρθεί οικονομικά. Είναι φοβερό και απαράδεκτο σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους όπως οι συμβασιούχοι πυροσβέστες των 700 ευρώ να επιβάλλεται μείωση στο μισθό για να καλυφθεί το οικονομικό έλλειμμα της χώρας, καθώς και μείωση του χρόνου εργασίας»τα παραπάνω διεμήνυσαν στον Γ. Γ Προστασίας του Πολίτη, οι συμβασιούχοι Πυροσβέστες, όταν τον συνάντησαν την Τρίτη στην Τρίπολη.


Με υπόμνημα που παρέδωσε το Σωματείο συμβασιούχων εργαζόμενων πυροσβεστικού σώματος των νομών Αργολίδας και Αρκαδίας, τονίζουν ότι εφόσον δεν δούν επίσημα άμεσα αποτελέσματα (πριν το Ιούλιο 2010) για τον κλάδο τους θα θεωρήσουν ότι εμπαίζονται για άλλη μια φορά και απαξιώνονται, ενώ επιφυλάσσονται για ότι γίνει από εδώ και στο μέλλον με τις όποιες συνέπειες.

Το υπόμνημα κοινοποιήθηκε επίσης στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Χρυσοχοΐδη, στον υφυπουργό και στους βουλευτές Αργολίδας και Αρκαδίας.

Οι πυροσβέστες εκτός από τα παραπάνω τονίζουν ακόμα: «Έχοντας υπόψη της τελευταίες εξελίξεις: α) περί απασχόλησής μας «έως 7 μήνες»βάση απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ όπου συζητούνται όλα τα θέματα. β) Δηλώσεις κ. Ραγκούση για 5 μήνη απασχόληση γ) Σχετικά με την επιτροπή που έχει συγκροτηθεί ύστερα από υπόσχεση του κ. Χρυσοχοϊδη στης 3-12-09, θα θέλαμε άμεσα να μας διευκρινίσετε τα παρακάτω:

H σύμβαση μας φέτος θα λήξει όπως προβλέπετε 30-11-2010 (δηλ 8μηνο), ή 31-10-2010 ή και ποιο νωρίς;

Το 2011 θα υπάρξει σύμβαση; Θα είναι 5μηνη βάση δηλώσεων κ. Ραγκούση ή 8μηνη;

Ποια τα πορίσματα και οι αποφάσεις των επιτροπών που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με την επίλυση του εργασιακού μας και εάν οι υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου προεκλογικά και του κ.Χρυσοχοΐδη στις 3-12-2009 θα γίνουν επιτέλους πράξεις;

Οι συμβασιούχοι Πυροσβέστες θα απορροφηθούν με πιθανή προκήρυξη;

πόσοι; Με ποια κριτήρια; Πότε;

Μετά από πρόσφατες δηλώσεις στο Κοινοβούλιο του Υφ. κ. Σπύρου Βούγια, φαίνεται ότι θα δοθεί στο μέλλον πρώτιστη προτεραιότητα σε εθελοντικές ομάδες. Θα εξακολουθείτε να απασχολείτε συμβασιούχους πυροσβέστες;

Όταν θα λήξει η σύμβαση μας τα μέλη μας θα μπουν στο ταμείο ανεργίας; Αν

ναι πόσο θα είναι αυτό;

Θεωρούμε απαραίτητο να ξεκαθαρίσετε τις θέσεις σας το συντομότερο δυνατό καθώς στα μέλη μας επικρατεί μεγάλη αγανάκτηση και ανησυχία και έχει εξαντληθεί όλη η υπομονή μας».
Σύσκεψη
Εντωμεταξύ, με στόχο τη πρόληψη των πυρκαγιών εν όψει της θερινής περιόδου, αλλά και τη μείωση των κινδύνων από ενδεχόμενη πυρκαγιά, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Φώτης Χατζημιχάλης κάλεσε τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες σε σύσκεψη με θέμα «σχεδιασμός και δράσεις για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών περιόδου 2010». Η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί χθες.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ