Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

19/5/10

Ο Χατζημιχάλης δίνει λεφτά αλλά δήμος Ναυπλίου και νομαρχία έχουν κολλήσει και «βολεύονται» με τα ενοίκια

Παρότι γονείς, μαθητές και δάσκαλοι του 2ου και 5ου δημοτικού σχολείου Ναυπλίου, θα έπρεπε να πανηγυρίζουν για την απόφαση του γενικού γραμματέα της περιφέρειας Φώτη Χατζημιχάλη να διαθέσει χρήματα συνολικού προϋπολογισμού 37.260.632 ευρώ για τον τομέα της Εκπαίδευσης, ωστόσο φαίνεται ότι οι μελέτες για τις Καπναποθήκες παραμένουν «κολλημένες» μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών του δημαρχείου Ναυπλίου και νομαρχίας Αργολίδας.


Τουλάχιστον μέχρι ώρας δεν έχει ανακοινωθεί κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό και ο φόβος ότι η εύκολη λύση της αναβολής της κατασκευής του νέου σχολείου, θα παραπέμψει και πάλι το θέμα στις καλένδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της νομαρχίας Αργολίδας, το ελληνικό κράτος σπαταλά για το 2ο και 5ο δημοτικό σχολείο Ναυπλίου σε ενοίκια ακατάλληλων αιθουσών 790 ευρώ το μήνα, δηλαδή 9.480 ευρώ το χρόνο. Πρόκειται για μαγαζιά που έχουν μετατραπεί σε σχολικές αίθουσες – κλουβιά. Και βέβαια αυτή η κατάσταση συνεχίζεται 23 χρόνια τώρα.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι το κράτος διαθέτει μέσω της νομαρχίας Αργολίδας 115.000 ευρώ το χρόνο για ενοίκια για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και άλλα 128.000 ευρώ για ενοίκια για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η σπατάλη στο μεγαλείο της δηλαδή, λόγω της ανικανότητας να κατασκευαστούν οι σχολικές υποδομές που χρειάζονται για τα σχολεία του νομού Αργολίδας.

Και βέβαια παρά την σπατάλη που γίνεται, οι μικροί μαθητές κάνουν μάθημα σε τρώγλες που έχουν νοικιαστεί πέριξ της πλατείας Αγίου Κωνσταντίνου, αφού οι υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις δεν επαρκούν για να φιλοξενήσουν τον εγγεγραμμένο αριθμό των μαθητών. Ούτε η νομαρχία ούτε ο δήμος Ναυπλίου πάντως δεν συγκινούνται που ο σύλλογος γονέων έχουν αναρτήσει εδώ και δύο χρόνια πανό διαμαρτυρίας.

Η πρόσκληση «Υποδομές στον Τομέα της Εκπαίδευσης» συνολικού προϋπολογισμού 37.260.632 ευρώ που υπέγραψε ο κος Χατζημιχάλης, εμπεριέχει δύο κατηγορίες, τις κτιριακές υποδομές για την Προσχολική, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, προϋπολογισμού 25.260.632 ευρώ και τις υποδομές εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προϋπολογισμού 11.788.295 ευρώ.

Στην πρώτη κατηγορία η πρόσκληση απευθύνεται στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Περιφέρειας, που καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις χρηματοδότησης για την επίλυση των προβλημάτων στις κτιριακές υποδομές στην Προσχολική, Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πελοποννήσου. Περιλαμβάνει κτιριακές παρεμβάσεις και λειτουργικούς εξοπλισμούς μικρής κλίμακας, που αφορούν νέα σχολικά κτίρια ή αναβάθμιση και επέκταση υφιστάμενων κτιριακών υποδομών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για την αντιμετώπιση αναγκών για νέες αίθουσες ή την αναβάθμιση υφιστάμενων αιθουσών διδασκαλίας, εργαστηρίων, βιβλιοθηκών κ.λ.π.

Η πρόσκληση για τις υποδομές εξοπλισμών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση απευθύνεται στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Περιφέρειας Πελοποννήσου που καλούνται να υποβάλουν αιτήσεις χρηματοδότησης για την αναβάθμιση του εργαστηριακού τους εξοπλισμού.

Συνοπτικά περιλαμβάνει την προμήθεια σύγχρονου εργαστηριακού και τεχνολογικού εξοπλισμού μονάδων, εργαστηρίων και βιβλιοθηκών, σε συνάφεια με το Ε.Π. Εκπαίδευσης και τη Δια Βίου Μάθηση 2007 – 2013, καθώς και τον εξοπλισμό ερευνητικών εργαστηρίων και βιβλιοθηκών με σκοπό την προώθηση της έρευνας και την υλοποίηση μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ