Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

26/11/10

6 Πελοποννήσιοι κυβερνητικοί βουλευτές –πλην Μανιάτη- ρωτούν την Διαμαντοπούλου για το Πανεπιστήμιο. Λουκέτο σε σχολές;

Τον φόβο τους για τις φημολογούμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκφράζουν έξι κυβερνητικοί Πελοποννήσου βουλευτές με ερώτησή τους στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου. Εντύπωση προκαλεί η απουσία της υπογραφής του βουλευτή Αργολίδας και υφυπουργού Γιάννη Μανιάτη μιας και από τις πρώτες σχολές που κινδυνεύουν να κλείσουν ή να συγχωνευτούν είναι αυτή της Αργολίδας.


Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (Αρκαδίας), Αικατερίνη Φαρμάκη, Άγγελος Μανωλάκης (Κορινθίας), Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Βουδούρης (Μεσσηνίας) και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος (Λακωνίας).

Οι βουλευτές μέσω της ερώτησής τους εκφράζουν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στην κατάργηση τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που όπως επισημαίνουν «με αγώνες και προσπάθεια ετών δημιουργήθηκαν και συμβάλουν στην σταθερότητα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι βουλευτές εμφανίζονται να αγνοούν παντελώς τις προθέσεις της κυβέρνησης και γι΄ αυτό επικαλούνται δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου που έχει ανησυχήσει από την πρώτη στιγμή και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. (Υπενθυμίζουμε ότι εδώ και πολλούς μήνες ο «α» έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για το μέλλον του Πανεπιστημίου, αλλά και έχει μεταφέρει την ανησυχία των κατοίκων και των ίδιων των Πανεπιστημιακών.

Εκτός από την ερώτηση που κατέθεσαν στην υπουργό, οι έξι βουλευτές ζητούν με επιστολή τους προς τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ώστε άμεσα να συναντηθούν και να ενημερωθούν για το θέμα, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία μιας συνάντησης με την αρμόδια Υπουργό.

Η ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί: «Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας ιδέες και προτάσεις για συγχωνεύσεις και «καταργήσεις» Τμημάτων και Πανεπιστημίων ανά την Επικράτεια με μία ιδιαίτερη στοχοποίηση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει αναστάτωση και ανησυχία στους νομούς της Πελοποννήσου, όπου λειτουργούν Τμήματα του Πανεπιστημίου.

Τα δημοσιεύματα αυτά επηρεάζουν την ίδια τη λειτουργία του Πανεπιστημίου καθώς εκφράζονται ως απόρροια της γενικότερης ανησυχίας για τον εξορθολογισμό του χάρτη των ΑΕΙ ενόψει της οικονομικής κρίσης.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι από τα περιφερειακά Πανεπιστήμια που σημείωσαν ιδιαίτερη ανάπτυξη και διαθέτουν ιδρυμένες και θεσμοθετημένες Σχολές, σε πλήρη εξέλιξη γεγονός που του δίνει σήμερα τη δυναμική ώστε να συμμετάσχει με αυξημένες δυνατότητες στο διάλογο για τη μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τα ΑΕΙ.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι μία σημαντική επένδυση στη γνώση και συνδέεται άμεσα με την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στην κρίσιμη καμπή που βρίσκεται η χώρα, η επένδυση στη γνώση και στην καινοτομία και η στήριξη της λειτουργίας των δημόσιων Πανεπιστημίων αποτελεί βασική προϋπόθεση εξόδου από την ύφεση.

Όλοι επιθυμούμε την αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών των ΑΕΙ αλλά λέμε ΟΧΙ στην κατάργηση τμημάτων του Πανεπιστημίου που με αγώνες και προσπάθεια ετών δημιουργήθηκαν και συμβάλλουν στη σταθερότητα της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η κυρία υπουργός:

Ποιες είναι οι προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας για την ανάπτυξη του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση;»

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ