Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

27/11/10

Σημαντικές κοινωνικές αλλαγές και αξιοποίηση του Μπούρη προτείνει ο Δημήτρης Καμπόσος, αλλά αρνείται ο πρώην Δήμαρχος

Σε μια βαθιά κοινωνική πολιτική, που θα έχει στόχο να αμβλύνει τα προβλήματα των δοκιμαζόμενων από την οικονομική κρίση πολιτών και των οικονομικά αδυνάτων στοχεύει από τους πρώτες μήνες της θητείας του ως δήμαρχος ο Δημήτρης Καμπόσος. Προτεραιότητα θα δοθεί στους τομείς της κοινωνικής μέριμνας με την δημιουργία τομέα «Πρόνοιας, υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στον οποίο θα προΐσταται ως ειδικός σύμβουλος, ο απερχόμενος δήμαρχος Άργους Δ. Μπούρης, προσφέροντας τις υπηρεσίες του και ως γιατρός αφιλοκερδώς στα Δημοτικά Ιατρεία προς τους αναξιοπαθούντες δημότες. Η δήλωση του κ. Καμπόσου περί ‘αξιοποίησης’ του απερχόμενου δημάρχου, προκάλεσε πικρόχολα σχόλια μερίδας του τοπικού τύπου. Ο κ. Μπούρης προς άρση κάθε αυθαίρετης ερμηνείας διευκρίνισε μεταξύ άλλων: «για την αποκατάσταση των πραγμάτων, θέλω να δηλώσω τα εξής: Από τον κ. Καμπόσο όντως μου έγινε πρόταση ως «ειδικός σύμβουλος σε θέματα υγείας» μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως νέος εκλεγμένος Δήμαρχος Άργους – Μυκηναίων.


Εκ μέρους μου δεν υπήρχε κανένας λόγος αντίδρασης από τη στιγμή που παρέμενε ως πρόταση χωρίς καμιά δημόσια προβολή. Σημειωτέον ότι σε αυτή την πρόταση δεν έχω πάρει καμιά θέση. Μετά, όμως, την ανακοίνωση της πρόθεσης του κ. Καμπόσου σε ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό οφείλω να επισημάνω τα εξής: Μετά τη λήξη της θητείας μου ως Δήμαρχος Άργους έχω να λειτουργήσω πλήρως το ιατρείο μου, ως καρδιολόγος ιατρός, να επανέλθω στα καθήκοντα μου ως ιατρός του ΙΚΑ και να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως πρόεδρος σ’ έναν πολύ ευαίσθητο χώρο του τόπου μας, το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αργολίδας.

Αν όμως ο νέος Δήμαρχος θεωρήσει ότι μπορώ να παρέχω οποιαδήποτε γνώμη που να τον βοηθήσει στην άσκηση των καθηκόντων του, οφείλω να του την παρέχω για το καλό των πολιτών του Δήμου μας, τους οποίους ευχαριστώ θερμά για την στήριξη που μου παρείχαν καθ’ όλη την τετραετία της θητείας μου και κατά την διάρκεια της περιπέτειας της υγείας μου».

Αναφερόμενος στους απόρους και αναξιοπαθούντες του δήμου Άργους-Μυκηνών με δηλώσεις του στον «α», ο κ. Δημήτρη Καμπόσος υποστήριξε ότι «οι δημότες που θα παρουσιάζουν μικρό εισόδημα, το ύψος του οποίου αναμένεται να καθοριστεί από το νέο δημοτικό συμβούλιο, θα αποκτούν μια κάρτα πρόσβασης στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Στις υπηρεσίες αυτές συγκαταλέγονται τα Δημοτικά Ιατρεία, αλλά και το Δημοτικό Φαρμακείο το οποίο θα συσταθεί με την βοήθεια των φαρμακοποιών της περιοχής». Φαίνεται πως είναι δύσκολη εποχή για την εξεύρεση χορηγών πράγμα που οδήγησε τον κ. Δημήτρη Καμπόσο να μας τονίσει με νόημα: «Σταμάτησαν να υπάρχουν ευεργέτες απ` την στιγμή που άρχισαν να τρώνε τα λεφτά οι ηγέτες».

Εκτός της κοινωνικής πολιτικής, από τα κυρίως μελήματα της νέας δημοτική αρχής θα είναι η αξιοποίηση του τουριστικού πλούτου του Καλλικράτειου Δήμου και ιδίως του αρχαιολογικού αφού περιλαμβάνει σημαντικότατα αρχαία μνημεία, παγκοσμίου αναγνωρισιμότητας, όπως την Λέρνα, τις Μυκήνες και το Άργος.

«Ήδη κάνουμε από τώρα ενέργειες για την αύξηση της τουριστικής κίνησης της πόλης. Στην αύξηση γενικότερα της επισκεψιμότητας πιστεύουμε πως θα συμβάλει η αλλαγή της Κορίνθου σε είσοδο προς το κέντρο και της Γούναρη-Ηρακλέους ως έξοδος. Σε επικίνδυνες διασταυρώσεις όπως στα Γεφύρια, όπου και εκεί ο δρόμος της Ν. Κίου θα μετατραπεί σε είσοδο, θα τοποθετηθούν ‘έξυπνα φανάρια’. Σε αλλαγές στοχεύουμε και στην Γ. Κολοκοτρώνη, δημιουργώντας θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στην μία πλευρά, που θα ελέγχονται από δημοτική αστυνομία η οποία θα επανδρωθεί από τους ήδη υπάρχοντες υπαλλήλους του δήμου. Φυσικά όλες οι αλλαγές δεν θα είναι στατικές και αν δεν αποδώσουν θα επαναφέρουμε το παλαιό καθεστώς ή θα εφαρμόσουμε κάποια άλλη πρόταση».

Αναφερόμενος στα πολυσυζητημένα αγάλματα, ο κ. Καμπόσος υπεραμύνθηκε της ανάγκης να υπάρξουν αγάλματα και προτομές σε μια πόλη που παρά την πλούσια ιστορία της ελάχιστες προτομές, και αυτές κυρίως ιερέων και δωρητών, την κοσμούν: «Θα ζητήσουμε γνήσια αντίγραφα αγαλμάτων του Αγελάδα και του Πολυκλείτου από τα αρχαιολογικά μουσεία, τα οποία θα τα τοποθετήσουμε πάνω στα ‘πολυβολεία του Παπανικολάου’ (σ.σ. στις τσιμεντένιες ζαρντινιέρες) στους πεζοδρόμους, αφού πρώτα τις ντύσουμε με μάρμαρο». Στις βάσεις θα τοποθετηθούν επιγραφές σε 6-7 γλώσσες ώστε οι επισκέπτες να γίνονται κοινωνοί της ιστορίας των αγαλμάτων. Διακοσμητικά έργα θα γίνουν και σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως στην αγορά, όπου θα κατασκευαστεί ένα μεγάλο σιντριβάνι, ίσως όπως αυτό της Φοντάνα ντι Τρέβι στην Ρώμη, προκειμένου να αξιοποιηθεί ο αχανής χώρος της λαϊκής.

Το πρόβλημα με την στέγαση του πολυπληθούς δημοτικού συμβουλίου, η νέα δημοτική αρχή αισιοδοξεί να το αντιμετωπίσει με μία λυόμενη κατασκευή στον αύλιο χώρο πίσω από το Δημαρχείο, ενώ μέχρι να κατασκευαστεί οι συνεδριάσεις θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Κίου.

Όσον αφορά το ΚΤΕΛ, αυτό θα παραμείνει εκεί που είναι σήμερα, στο κέντρο της πόλης, ενώ η ΔΕΥΑΑΡ θα μεταστεγαστεί στους Μύλους.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ