Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

27/11/10

Οργανώνεται ο Τατούλης. Είδε τον συνδυασμό της Αργολίδας και ανακοίνωσε στόχους

Τα στελέχη του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος», στην Αργολίδα, συνάντησε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.


Τον πρώτο αιρετό περιφερειάρχη Πελοποννήσου υποδέχτηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι Σύμβουλοι του συνδυασμού, εκλεγμένοι και μη. Απών ήταν ο Δημήτρης Σαραβάκος.

Ο Πέτρος Τατούλης απέφυγε να μιλήσει για τον αποχωρήσαντα μέσα στην προεκλογική περίοδο Δημήτρη Σαραβάκο και να αναφερθεί στα παρατράγουδα που έχουν δημιουργηθεί από τις δηλώσεις του τελευταίου. Ωστόσο ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος δεν ήταν καθόλου φειδωλός ή διστακτικός στις δηλώσεις του, τονίζοντας ότι ο κος Σαραβάκος δεν έχει θέση στον συνδυασμό. Επιπλέον κάλεσε τον πρώην νομάρχη να παραιτηθεί.

Ο Σαραβάκος

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Σαραβάκος με μια εντελώς αψυχολόγητη και περίεργη δήλωσή του, μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών απέσυρε την στήριξή του στον Πέτρο Τατούλη, με τον συνδυασμό του οποίου έθετε υποψηφιότητα περιφερειακού συμβούλου. Ο Δ. Σαραβάκος που ως γνωστό πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία είχε προσπαθήσει από το καλοκαίρι να συγκροτήσει δικό του συνδυασμό, αλλά τελικά η «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου» που δημιούργησε συνεργάστηκε με τον περιφερειακό συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη, κόντρα στις επιλογές του κόμματός του.

Στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής ήρθε τελικά 6ος σε σχέση με τους συνυποψηφίους του, αφού έλαβε μόλις 3.115 ψήφους.

Τελικά, λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της δεύτερης Κυριακής κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τον Τατούλη.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε τότε ο κος Σαραβάκος, ως «επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνηση Πολιτών Πελοποννήσου», ότι «αφού αξιολόγησε: α)Το πρόγραμμα της «Νέας Πελοποννήσου» του Πέτρου Τατούλη, το οποίο δεν περιέχει ξεκάθαρες και συγκεκριμένες προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, και β) Την μονομερή και απροκάλυπτη παρέμβαση στήριξης συγκεκριμένων υποψηφίων, με αποτέλεσμα την εκλογή Υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων προερχομένων μόνο από το ΠΑΣΟΚ, και οι Σύμβουλοι πλέον του συνδυασμού Τατούλη να ανήκουν μόνο σε ένα κόμμα, χάνοντας έτσι την ανεξάρτητη και υπερκομματική δομή με την οποία ξεκινήσαμε. Αποσύρει την στήριξη της από την «Νέα Πελοπόννησο» και ζητά από τους πολίτες την καταψήφιση του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη στις επαναληπτικές εκλογές της 14ης Νοεμβρίου».

Από την πλευρά Τατούλη εκδόθηκε άμεσα μια ιδιαίτερα σκληρή απάντηση για τον κο Σαραβάκο: «η ιδιοτελής του συμπεριφορά δεν συνάδει με τη δική μας πολιτική φιλοσοφία. Η μη πραγμάτωση των δικών του προσωπικών φιλοδοξιών, τις οποίες μόνον εκείνος είναι σε θέση να γνωρίζει, επήλθε από την ίδια την κοινωνία. Η μάχη του σταυρού είναι μια πολύ σκληρή διαδικασία και απαιτεί ήθος, εντιμότητα και υπερηφάνεια, στοιχεία τα οποία ο κ. Σαραβάκος δεν διαθέτει. Τον καλούμε λοιπόν να συμπορευτεί με όσα εκείνος προεκλογικά κατέκρινε με σφοδρότητα και να σταθεί δίπλα στο πλευρό όσων εκείνος χαρακτήριζε ως «φαιδρούς», «ανίκανους» και «ανήθικους».

Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ένας αρραγής υπερβατικός και πολυσυλλεκτικός οργανισμός ανιδιοτελών ατόμων, που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου δράσης. Η μεγάλη νίκη της 7ης Νοεμβρίου είναι ο προάγγελος της μεγάλης γιορτής που θα συντελεσθεί στην Πελοπόννησο την επομένη Κυριακή».

Η σύσκεψη

Στην προχθεσινή σύσκεψη ήταν φυσικό μετά από όλα αυτά να μην εμφανιστεί ο Δημήτρης Σαραβάκος, ο οποίος εκλέγεται αλλά φαίνεται ότι θα τραβήξει τον δικό ανεξάρτητο δρόμο στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο Πέτρος Τατούλης στις τοποθετήσεις του αναφέρθηκε στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης, που αποτελεί «το συμβόλαιο με τους πολίτες», που ψήφισαν και έβγαλαν πρώτο τον συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» και επικέντρωσε συγκεκριμένα στους τομείς προτεραιότητας που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την διαχείριση των σκουπιδιών, την ενέργεια και την τουριστική ανάπτυξη.

Ο κ. Τατούλης περιέγραψε ακόμα την οργάνωση του συνδυασμού και το πρόγραμμα επικοινωνίας των συναντήσεων με τους συμβούλους του συνδυασμού, που θα συνεδριάζουν ανά 45 ημέρες, ενώ ανά 4 μήνες θα πραγματοποιείται η ολομέλεια. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου αφού ευχαρίστησε τους συμβούλους για τον αγώνα τους ξεκαθάρισε ότι δεν περισσεύει κανείς και θα χρησιμοποιηθούν όλα τα στελέχη που συμμετείχαν στην επάνδρωση των ψηφοδελτίων του συνδυασμού. Στόχος μας σημείωσε ο κ. Τατούλης είναι να υπάρξει ισορροπία μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου και να εφαρμοστεί ισονομία και ισοπολιτεία παντού.

Μέσα στις επόμενες 15 ημέρες θα συγκληθεί η ολομέλεια των εκλεγμένων συμβούλων της «Νέας Πελοποννήσου» στην Μεσσηνία.



Ποιοι πάνε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου



Οι επτά από τους εννέα περιφερειακούς συμβούλους που στέλνει η Αργολίδα στο αιρετό περιφερειακό συμβούλιο προέρχονται από τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.

Αναλυτικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα συμμετέχουν οι παρακάτω σύμβουλοι από κάθε συνδυασμό:

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Π. ΤΑΤΟΥΛΗ:

Αργολίδα (7): Ανδρέας Πουλάς, Θεοφάνης Στεφανόπουλος, Χριστίνα Μελίδη, Γεώργιος Καραχάλιος, Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος, Δημήτρης Σαραβάκος, Παναγιώτα Λαπαθιώτη

Αρκαδία (5): Γεώργιος Ρουμελιώτης, Κωνσταντίνος Μπεντεβής, Νίκος Λυτρίβης, Δημήτρης Λαλουδάκης, Θεόδωρος Ντάνος

Κορινθία (7): Αγγελος Παπαγγελόπουλος, Νίκος Πετρόπουλος, Ευαγγελία Αδάμ-Σπανογιάννη, Απόστολος Παπαφωτίου, Ανδρέας Καραχοντζίτης, Νικόλαος Βραχνός, Αθανάσιος Πισιμίσης

Λακωνία (5): Χαράλαμπος Σκούρος, Γιώργος Πουλοκέφαλος, Σπύρος Φλώρος, Ηλίας Στρατηγάκος, Βαρβάρα Αλοιμόνου-Βελδέκη

Μεσσηνία (7): Παναγιώτης Αλευράς, Ντίνα Νικολάκου, Κώστας Τσαπόγας, Γιάννης Αργυράκης, Θεόδωρος Σταυριανόπουλος, Νίκος Μπαρούνης, Γιώργος Μπακούρος



ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ Δ. ΔΡΑΚΟΥ:

Αργολίδα (2): Βασίλης Σωτηρόπουλος, Βασίλης Σιδέρης

Αρκαδία (2): Κωνσταντίνος Μανδρώνης, Παναγιώτης Βαλασόπουλος

Κορινθία (4): Νίκος Ταγαράς, Σπύρος Παπαθεοφάνους, Μαρία-Ελένη Σούκουλη-Πανοπούλου, Κωνσταντίνος Λέγγας

Λακωνία (3): Παναγιώτης Φαρλέκας, Ηλίας Κανελλάκης, Γιώτα Στέρπη.

Μεσσηνία (5): Δημήτρης Δράκος, Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, Αγγελος Κωτσιόπουλος, Γιάννης Αδαμόπολος, Αριστείδης Σταθόπουλος



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Επικεφαλής Νίκος Γόντικας

Αρκαδία (1): Βαγγέλης Γούργαρης



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Επικεφαλής Θανάσης Πετράκος



ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Επικεφαλής Λάμπρος Μπούκλης

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ