Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

11/12/10

Διεύθυνση Επενδύσεων από Τατούλη.Τ ο αναπτυξιακό σχέδιο για την Πελοπόννησο ανακοινώθηκε σε επαγγελματικούς φορείς

Τους μεγαλεπήβολους στόχους του για την έξοδο της Πελοποννήσου συντομότερα από την οικονομική κρίση, ανέφερε στους εκπροσώπους των επιμελητηρίων και επαγγελματικών φορέων στην Τρίπολη, ο νέος Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.


Ο κος Τατούλης εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασίες τις οποίες φαίνεται μάλιστα να επιδιώκει, τονίζοντας ότι το σχέδιο δράσης του θα βασίζεται στην αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα. Υπογράμμισε μάλιστα ότι θα επιδιώξει την συμμετοχή και των φορέων αλλά και μεμονωμένα των πολιτών στις αποφάσεις, πιθανότατα μέσω διαδκτύου.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τρόπο ανάθεσης των δημοσίων έργων, μιλώντας για διαφάνεια, ενώ ανακοίνωσε την δημιουργία Διεύθυνσης Επενδύσεων στην Πελοπόννησο, η οποία θα έχει τον ρόλο της άμεσης διεκπεραίωσης των σχετικών αιτήσεων που θα υποβάλλονται στο εξής.

Ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ως προτεραιότητές του μεταξύ άλλων την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας με την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την πιστοποίηση προϊόντων. Μίλησε ακόμα για την αξιοποίηση του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναφέρθηκε στην δημιουργία μαρινών και στην περεταίρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, ανέφερε ως στόχο την λειτουργία ως πολιτικού του αεροδρομίου της Τρίπολης, αλλά και την δημιουργία νέων οδικών αξόνων.

Στην συνάντηση που είχε ο κος Τατούλης με τους παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας κυριάρχησε η διαπίστωση της αναπόδραστης ανάγκης συνεργασίας όλων των διαθέσιμων δυνάμεων και φορέων για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, για την αλλαγή πορείας στην αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τη διαφάνεια και την αξιοπιστία στις σχέσεις φορέων και πολίτη και στη γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή δραστικών μέτρων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης εν γένει.

Στην συνάντηση έγινε ανοιχτός διάλογος με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Περιφέρειας. Ο κ. Τατούλης απάντησε σε όλα τα θέματα που τέθηκαν και έγινε αποδέκτης πολλών προβληματισμών αλλά και προτάσεων από τους συμμετέχοντες. Από τη συνάντηση προέκυψαν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για όλους, με ποιο σημαντικό αυτό της αξίας της συνεργασίας και της κοινής δράσης, καθώς μέσα από αυτή αναδεικνύονται τα πραγματικά προβλήματα και προκύπτουν σημαντικές προτάσεις και λύσεις.



Ο Πετράκος





Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θανάσης Πετράκος με δηλώσεις του τονίζει ότι «όλα τα έργα θα τα δώσει ο κ. Τατούλης στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους και οι Πελοποννήσιοι θα πληρώνουν ακριβά για τη χρήση τους. Παρ’ ότι συναντήθηκε με τον κ. Ρέππα, όπως λέει, δεν έθεσε καν το ζήτημα της αύξησης των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και της ένταξης έργων από τα τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Επισημαίνει ακόμα: «κ. Τατούλη, εκτός από τα ζητήματα ουσίας, υποπέσατε και σε ένα «φάουλ» και επί της «διαδικασίας». Η ανακοίνωση για το ποιο έργο είναι προτεραιότητας δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το Περιφερειακό Συμβούλιο με το «καλημέρα». Κύριε Τατούλη, το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει και πρέπει να καθορίσει τις αρμοδιότητες και σεις οφείλετε και πρέπει να δείχνετε σεβασμό στο θεσμικό όργανο της Περιφέρειας στην οποία προΐστασθε».

Ευχολόγια, βλέπει ο Καμπόσος

Κατά του τρόπου με τον οποίο αποφασίστηκε ο σχεδιασμός για την διαχείριση απορριμμάτων της Περιφέρειας τάσσεται ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος.


Με αναλυτική ανακοίνωσή του χθες το μεσημέρι ο κος Καμπόσος υπογραμμίζει αναφερόμενος στον Φώτη Χατζημιχάλη:

«1.Η διαβούλευση που τόσο πολύ επικαλέστηκε α)έγινε μέσα στο καλοκαίρι και με έτοιμη την προεκλογική περίοδο για τις δημοτικές αρχές - ποιος περίμενε να του απαντήσει; β)γιατί απευθύνθηκε στους Καποδιστριακούς δήμους και όχι στους νέους Καλλικρατικούς; Γ)από ποιες εξουσιοδοτημένες αρχές και ειδικούς πήρε απάντηση και ποια είναι αυτή;

2.Ο περίφημος σχεδιασμός που ανέφερε αποφασίστηκε από την περιφέρεια χωρίς να μετέχουν οι νέοι δήμοι; Φροντίζει τόσο πολύ για το καλό μας χωρίς εμάς;

3.Μας ανακοινώνει τη δημιουργία ενός συστήματος διαχείρισης που έχει μόνο γενικές αρχές και ευχολόγια χωρίς να περνά σε επιμέρους λεπτομέρειες. Αναφέρω μερικές σκέψεις μας α) ποιος πληρώνει για τη δημιουργία του συστήματος επεξεργασίας ; β)ποιος αξιολογεί τις μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν ; γ)πόσο θα είναι το κοστολόγιο της διαχείρισης και ποιος θα το επωμιστεί; Δ) ποιος θα αναλάβει τη συντήρηση και τη λειτουργία του συστήματος; ε) ποιος θα αναλάβει το κόστος συντήρησης και λειτουργίας; στ)ποιος θα διαχειρίζεται τα βαριά απόβλητα όπως λυμματολάσπη από τους βιολογικούς , τα βαριά βιομηχανικά και βιοτεχνικά απόβλητα , τα νοσοκομειακά και άλλα ειδικά απόβλητα»;

Τονίζει ακόμη: «Από αυτές και μόνο τις σκέψεις μας, γίνεται σαφές ότι έχουμε άλλη μια προσπάθεια να κατασκευαστεί λύση έτοιμη πάνω σε σενάρια προαποφασισμένων λύσεων, που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Θα θέλαμε στο σημείο αυτό να καλέσουμε και τον εκλεγμένο περιφερειάρχη τον κύριο Τατούλη όπως πάρει θέση στο σοβαρό αυτό θέμα. Είμαστε στη διάθεση του με προτάσεις και λύσεις που αφορούν τα απόβλητα. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε οι τελευταίοι που θα αποφασίζουν για το μέλλον τους. Είμαστε εδώ με ιδέες και προτάσεις, που ούτε καν μας ζητήθηκαν να τις αναφέρουμε. Θα ήθελα εδώ να επισημάνω τη διάθεση μας να βρεθεί λύση άμεσα. Στην όποια λύση όμως δεν θα θίγονται τα δικαιώματα μας να αποφασίζουμε εμείς για αυτήν. Αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε δικό μας δρόμο, όπως άλλωστε έχουμε αναφέρει και στο πρόγραμμα μας».

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ