Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

4/4/11

ΝΔ Vs ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, με άρωμα Αργολίδας

Μάχη μεγατόνων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, αλλά και μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων της περιφέρειας, αναμένεται στο προσεχές διάστημα για την εκλογή του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.


Με δεδομένο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μια μεγάλη ήττα στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση με την άνετη εκλογή του Πέτρου Τατούλη που στήριξε το ΠΑΣΟΚ, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει το «αντίπαλο δέος» με μια δυναμική υποψηφιότητα στην θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης, που με την εκλογή του θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως αντιπολίτευση στον περιφερειάρχη, αλλά και να είναι αντίπαλός του στις επόμενες περιφερειακές εκλογές.



Ο Καμπόσος



Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Ήδη ο δήμαρχος Άργους ξεκαθαρίζει την θέση του από τώρα και ανακοινώνει μέσω του «Αναγνώστη» την υποψήφιότητά του. Με δήλωσή του ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που τον θέλουν εδώ και καιρό υποψήφιο πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου. Όπως δήλωσε ο κος Καμπόσος στον «Αναγνώστη»: «θα λάβω μέρος με την υποψηφιότητά μου στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και η πρώτη σε έκταση μπαίνει δυναμικά».

Δεν λείπουν όμως και οι διαρροές για υποψηφίους από όλη την Πελοπόννησο, που αποφεύγουν όμως ακόμα να φανερώσουν την πρόθεσή τους αρκούμενοι να βολιδοσκοπήσουν προς το παρόν. Είναι πολλοί αυτοί που ενδιαφέρονται για την συγκεκριμένη θέση και προσπαθούν να προετοιμάσουν το έδαφος για την υποψηφιότητά τους. Άλλωστε, πρόκειται για μια θέση πολύ σημαντική, αφού σε όποιον εκλεγεί στο συγκεκριμένο πόστο ανοίγει ο δρόμος για την υποψηφιότητά του, ως επικεφαλής συνδυασμού στις επόμενες περιφερειακές εκλογές. Το συγκεκριμένο πρόσωπο θα έχει την ευκαιρία μέσα από την Περιφερειακή Ένωση, να γίνει δημοφιλές σε όλη την περιφέρεια και να δημιουργήσει συμμαχίες με αυτοδιοικητικούς.

Ιδιαίτερα από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ακούγονται τα περισσότερα ονόματα, μεταξύ των οποίων και δημάρχων από την Αργολίδα. Το όνομα του Παναγιώτη Αναγνωσταρά, που έχει εκλεγεί με την βοήθεια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιλαμβάνονται στα σενάρια.

Αλλά και από το ΠΑΣΟΚ ακούγεται ήδη σε αρκετές συζητήσεις με αυτοδιοικητικούς το όνομα του Δημήτρη Καμιζή.

Βέβαια για την συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν αρκούν μόνο οι προθέσεις και οι φιλοδοξίες όσων ενδιαφέρονται, αλλά θα παίξει ρόλο και η θέληση των επιτελών των δύο μεγάλων κομμάτων, αφού φαίνεται ότι θα έχουν τον τελευταίο λόγο, λόγω της σημαντικότητας της συγκεκριμένης θέσης και της εμβέλειας του συγκεκριμένου οργάνου.

Να σημειωθεί ότι οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), βάσει όσων προβλέπει το σχέδιο “Καλλικράτης”, θα αντικαταστήσουν τις Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) και θα είναι τα συνδικαλιστικά όργανα των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων όλης της Πελοποννήσου.

Με τις διατάξεις του σχεδίου Π.Δ. του υπουργείου Εσωτερικών για την εκλογή των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας», ασχολήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκαν οι πρώτες προτάσεις, παρατηρήσεις και ενστάσεις των παρατάξεων επί του περιεχομένου του σχεδίου Π.Δ.

Παράλληλα αποφασίστηκε η διαδικασία που θα ακολουθηθεί, προκειμένου να διατυπωθούν οι οριστικές παρατηρήσεις από το Δ.Σ.της ΚΕΔΚΕ σε νεώτερη συνεδρίαση που ορίστηκε για την 1η Απριλίου.

Μέχρι τότε θα συνεδριάσουν όλες οι Τοπικές Ενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων με την υποχρέωση να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις επί του σχεδίου του Π.Δ. και οι οποίες θα κατατεθούν και θα εξεταστούν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ.

Από τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων των παρατάξεων προκύπτει ότι υπάρχουν αρκετές παρατηρήσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της αντιπροσωπευτικότητας του συστήματος και ειδικότερα στη διασφάλιση της εκπροσώπησης των μειζόνων αντιπολιτεύσεων των μεσαίων δήμων και των μικρότερων παρατάξεων στα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης διατυπώθηκαν παρατηρήσεις που αφορούν στην καλύτερη συγκρότηση και οργάνωση των Περιφερειακών Ενώσεων.


Η ΤΕΔΚ


Το προηγούμενο Σάββατο συνεδρίασε η ΤΕΔΚ Αργολίδας και διατύπωσε προτάσεις για την διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να προταθεί η λειτουργία παραρτημάτων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων σε κάθε νομό, αλλά και να υπάρχει ποσόστωση στην διοίκηση με την αντιπροσώπευση κάθε περιφερειακής ενότητας από έναν δήμαρχο και έναν δημοτικό σύμβουλο.

Επίσης αποφασίστηκε να γίνουν συγκεκριμένες προτάσεις για οικονομικά ζητήματα.

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ