Κοινωνία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Σκίτσο - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Τοπική Αυτοδιοίκηση - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Θα μεταφερθείτε στη νέα σελίδα σε

Δευτερόλεπτα

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση

Σας περιμένουμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση
Επισκεφθείτε ΤΩΡΑ το site του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. www.anagnostis.org. Κλικ στην εικόνα

24/11/11

Για να μην ξεχνιόμαστε

Άρθρο του Άκη Ντάνου

ΟΛΟΙ ξέχασαν ξαφνικά τους αίτιους που μας οδήγησαν σ αυτή την ανέχια. Τα σκάνδαλα έσβησαν από την κυβέρνηση συνεργασίας και οι «αγανακτισμένοι» κουράστικαν να φωνάζουν να «καεί η βουλή». Κι όμως το σύστημα ξέρει να σβήνει τά ίχνη του και να επιβραβεύει τα παιδιά του.

ΝΟΜΟΣ –κολυμβύθρα του Σιλωάμ ακόμη και για μίζες από προμήθειες σε νοσοκομεία, μετά από απευθείας αναθέσεις, είναι ο νόμος 3867 3/8/2010. Σύμφωνα με το άρθρο 27 του εν λόγω νόμου, δίνεται «άφεση αμαρτιών» σε όσους προμήθευσαν ιατρικό και φαρμακευτικό εξοπλισμό σε νοσοκομεία, χωρίς να έχει προηγηθεί σχετικός διαγωνισμός, ενώ θεωρούνται νόμιμες όλες οι δαπάνες που απαιτούνται για την εξόφλησή των προμηθευτών μέχρι και την κατάθεση του νόμου στη Βουλή, δηλαδή το 2010.


Ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος προσφύγει νομικά για να καταγγείλει απευθείας ανάθεση σε προμηθευτή υγειονομικού υλικού, για τα έτη πριν από το 2010, θα βρεθεί μπροστά σε τοίχο νομοθετικά «περιφρουρημένο». Έτσι, κατηγορούμενοι που οδηγούνται στα δικαστήρια για μίζες και για προμήθειες με απευθείας αναθέσεις, αθωώνονται απλώς επιδεικνύοντας το νόμο.



ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΝΙΓΟΥΝ αλλά η κεντρική εξουσία είναι πλέον έτοιμη να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των εργολάβων, χωρίς... πολυφωνίες και πολλές πολλές κουβέντες, εμφανίζεται η κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Οι τρόποι διαχείρισης των σκουπιδιών που προωθούνται με πρωταγωνιστή τον όμιλο Μπόμπολα οδηγούν μάλιστα και σε πολλαπλασιασμό των δημοτικών τελών.



ΤΗΝ ΩΡΑ που οι τράπεζες κλείνουν τη στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων, φοβούμενοι το άγνωστο οικονομικά μέλλον, τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να αναζωογονήσουν τα ήδη υπερχρεωμένα ταμεία τους, καταφεύγοντας στη λύση των δανείων.



ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξασφάλισαν το καλύτερο δανειακό deal ύψους 3 εκατ. ευρώ μέχρι το 2017 προκειμένου να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες» τους.



Τα δύο κόμματα φαίνεται πως έχουν χάσει την αξιοπιστία τους και στην τραπεζική κοινότητα και κυρίως στις τράπεζες Αγροτική, Εθνική, Marfin και Πειραιώς αφού χρωστάνε συνολικά 290 εκατ. ευρώ. Για το λόγο αυτό βρήκαν σανίδα σωτηρίας στην Τράπεζα Αττικής.



Δεν είναι μόνο ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. έχουν προεισπράξει μέρος των κονδυλίων που «δικαιούνται» έως το 2014, βάζοντας ως εγγύηση τα χρήματα που καλύπτουν τη χρηματοδότηση τους μέχρι τότε, αλλά και το ότι έχουν λάβει τα ποσά με βάση τα σημερινά ποσοστά που είχαν στις τελευταίες εκλογές του 2009: Το ΠΑΣΟΚ με βάση το 43% και η Ν.Δ. το 33%.



Για την ιστορία, το Β' τρίμηνο του 2011 το ΠΑΣΟΚ έλαβε περίπου 5,5 εκ ευρώ και η ΝΔ περίπου 4,2 εκ ευρώ.


ΚΙ ΕΝΩ σκίζονται να είναι περασμένα ΚΤΕΟ κι ασφαλή τα ΙΧ για τους ανθρώπους ισχύει το αντίθετο. Σύμφωνα με αποκάλυψη της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ), στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης βάζουν σε εφεδρεία ακόμη και γιατρούς.

Άρχισαν να στέλνουν έγγραφες ειδοποιήσεις σε γιατρούς ότι σε 6 μέρες από σήμερα τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας!

Κι ΕΣΥ; Ακόμα σκέπτεσαι αν θα έχεις ρεύμα για να μπείς στο φέις μπούκ ή στο Τουίτερ

Υγεία - ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ | on line Εφημερίδα | www.anagnostis.org | ΑΡΓΟΛΙΔΑ